Womensync podcast

Share

#21 Tips för att påverka din cykellängd till det positiva

I dagens avsnitt följer vi upp på avsnitt #19 då vi, Sara och Susanna, pratade om att vi båda hade haft ovanligt lång cykel, på 41 respektive 37 dagar. Våra senaste cykler hamnade på 27 respektive 31 dagar och i avsnittet pratar om vad vi gjort för att påverka vår cykellängd till det positiva. Vi pratar om hur vi hanterat stress, jobbat med en ny morgonrutin, hur man kan optimera för stabilt blodsocker, hur vi förhållit oss till koffein och alkohol och mycket mer. 


Vi kommer in på:

– Hur vi hanterat inre och yttre stress

– Tips på bra frukost och hur du ex gör din gröt blodsockervänlig

– Att fokusera på mat vi mår bra av och som tex inte skapar inflammation eller liknande 

– En ny morgonrutin i form av medicinsk/hormonyoga med fokus på lymfsystemet 

– Hur vi förhållit oss till koffein och alkohol 


Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com.

More Episodes

9/19/2022

#25 Vilken typ av hudvård är egentligen bäst med doktor Johanna Gillbro

I dagens poddavsnitt har vi med oss Johanna Gillbro som är forskare, författare och entreprenör inom hudvård. Att navigera i hudvårdslandskapet idag kan minst sagt vara utmanande. Ofta möts man av långa innehållsförteckningar som är svåra att förstå, övertalande marknadsföringskampanjer och löften om fantastiska ingredienser och effekter, men vad behöver egentligen vår hud? Vilket av innehållet är där för hudens skull och vilka är där för lång hållbarhet eller för att det kanske låter bra? Vi reder ut hur man kan navigera bland hudvård, vad huden faktiskt behöver och hur man kan skapa en hudvårdsrutin för både huden, hormonerna och hälsans bästa. I avsnittet kommer vi bland annat in på följande: – Vad behöver egentligen vår hud? – Vilka ingredienser fungerar? – Vad innebär minimalistisk hudvård? – Hur ska man tänka kring hudvård om man vill vara snäll mot sina hormoner? – Vad kan man göra om man har acne? – Hur kan man optimera för “graceful aging” av huden? – När behöver man egentligen solskyddskräm och vilken ska man välja? Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Skinome. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Koden gäller tom 26/10. Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Holistic som erbjuder rena kosttillskott. Med rabattkoden “WOMENSYNC20” får du 20 % rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se
9/12/2022

#24 Hur man kan leva giftfritt, hållbart och med mer energi i livet med Cecilia Lassfolk

I dagens avsnitt har vi med oss Cecilia Lassfolk som driver instagramen och hemsidan Morotsliv som handlar om hur man kan leva giftfritt, hållbart och ha mer energi i livet. En viktig aspekt som ofta glöms bort när man pratar om vad som påverkar våra hormoner och menscykel är vad vi använder för produkter på vår hud och i vårt hem. Fokus ligger oftare på exempelvis vad vi äter och hur vi rör på oss, men även produkterna vi använder dagligen och har omkring oss i vår miljö kan ha stor inverkan. I dagens avsnitt djupdyker vi i ämnet och vårt mission är att förenkla och komma med tips på hur vi kan minska gifter i vår vardag. Vi svarar även på era frågor!I avsnittet kommer vi bland annat in på följande: – Hur påverkar xeno-hormoner kroppen? Kan det leda till förvärrade PMS-besvär?– Vilka vanliga produkter i vår vardag innehåller ofta gifter?– Vart man kan börja om det känns överväldigande att börja leva mer giftfritt– Hur ska man egentligen tänka kring skönhetsprodukter som parfym och smink?– Vad innebär hormonstörande ämnen och hur man kan undvika det?– Konkreta tips och verktyg för att städa hållbart och giftfritt– Vi pratar även fertilitet, stress och utmattning utifrån Cecilias egen erfarenhet och lärdomarDagens avsnitt är i stolt samarbete med Skinome. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Koden gäller tom 26/10. Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com.