Womensync podcast

Share

#16 Kopplingen mellan blodsocker och fertilitet samt hur du balanserar det med Maria Särén

I dagens avsnitt sitter vi ned med Maria Särén som är en av Womensyncs närmaste rådgivare. Hon är utbildad inom funktionsmedicin på Kresser Institute som ADAPT Practitioner och har precis öppnat kvinnokliniken Liva. Marias mission är att hjälpa så många kvinnor som möjligt att må bra och leva i synk med sin biologi.


I avsnittet djupdyker vi i blodsocker, fertilitet och hormoner. Vid första anblick kan det låta långsökt, men blodsocker är avgörande för att vår fertilitet och hormoner ska fungera så bra som möjligt. 


Vi går bland annat in på:

– Hur det kommer sig att blodsocker är avgörande för fertilitet och hormoner 

– Hur ett obalanserat blodsocker kan vara kopplat till symptom som oregelbunden eller utebliven ägglossning, PCOS och PMS

– Vilka symtom som är vanliga att uppleva vid ett balanserat blodsocker

– Hur vi genom livsstil och framförallt genom maten vi äter kan stabilisera blodsocker

– Hur man kan tänka kring snabba och processade kolhydrater 

– Varför frukost är viktigt och hur det kan göra stor skillnad på blodsocker

– Skillnaden mellan periodisk fasta och ett längre ätfönster 

– Vad innebär “bra” äggkvalitét och går det att påverka äggkvalitet genom livsstil?

 

Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden “womensync” får du 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från och med 24/1 till och med 28/4. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag!


Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfood. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com.

More Episodes