Womensync podcast

Share

#12 Kvinnlig njutning av och för kvinnor med AVA Stories

I dagens avsnitt pratar vi om ett ämne som under många år har åsidosatts och stigmatiserats, nämligen kvinnors njutning. Vi träffar Rosanna och Linnea som har grundat AVA Stories, “audio stories for women by women”, för att prata om allt möjligt som rör kvinnlig njutning. Vi kommer in på skillnaden mellan kvinnlig och manlig njutning, vad många kvinnor går igång på och tips på hur man ska känna sig mer bekväm i sin kropp när det kommer till njutning. 


Vi kommer bland annat in på: 

– Hur ser erotikutbudet ut idag? 

– Vad är skillnaden mellan vad kvinnor och män generellt dras till för typ av erotik?

– Vad innebär det att skriva och skapa innehåll från ett kvinnligt- och queerperspektiv?

– Vad vill folk höra för typer av röster och vad är mest populärt? 

– Varför borde det pratas mer om njutning i sexualkunskapen? 

– Hur ser Rosanna och Linnea på porrindustrin? 

– Hur kan man omfamna mer njutning i sin vardag?


Avsnittet är i stolt samarbete med Ava Stories. Ladda ned appen och testa gratis audio stories i 7 dagar.

More Episodes

9/19/2022

#25 Vilken typ av hudvård är egentligen bäst med doktor Johanna Gillbro

I dagens poddavsnitt har vi med oss Johanna Gillbro som är forskare, författare och entreprenör inom hudvård. Att navigera i hudvårdslandskapet idag kan minst sagt vara utmanande. Ofta möts man av långa innehållsförteckningar som är svåra att förstå, övertalande marknadsföringskampanjer och löften om fantastiska ingredienser och effekter, men vad behöver egentligen vår hud? Vilket av innehållet är där för hudens skull och vilka är där för lång hållbarhet eller för att det kanske låter bra? Vi reder ut hur man kan navigera bland hudvård, vad huden faktiskt behöver och hur man kan skapa en hudvårdsrutin för både huden, hormonerna och hälsans bästa. I avsnittet kommer vi bland annat in på följande: – Vad behöver egentligen vår hud? – Vilka ingredienser fungerar? – Vad innebär minimalistisk hudvård? – Hur ska man tänka kring hudvård om man vill vara snäll mot sina hormoner? – Vad kan man göra om man har acne? – Hur kan man optimera för “graceful aging” av huden? – När behöver man egentligen solskyddskräm och vilken ska man välja? Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Skinome. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Koden gäller tom 26/10. Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Holistic som erbjuder rena kosttillskott. Med rabattkoden “WOMENSYNC20” får du 20 % rabatt på hela sortimentet på www.holistic.se
9/12/2022

#24 Hur man kan leva giftfritt, hållbart och med mer energi i livet med Cecilia Lassfolk

I dagens avsnitt har vi med oss Cecilia Lassfolk som driver instagramen och hemsidan Morotsliv som handlar om hur man kan leva giftfritt, hållbart och ha mer energi i livet. En viktig aspekt som ofta glöms bort när man pratar om vad som påverkar våra hormoner och menscykel är vad vi använder för produkter på vår hud och i vårt hem. Fokus ligger oftare på exempelvis vad vi äter och hur vi rör på oss, men även produkterna vi använder dagligen och har omkring oss i vår miljö kan ha stor inverkan. I dagens avsnitt djupdyker vi i ämnet och vårt mission är att förenkla och komma med tips på hur vi kan minska gifter i vår vardag. Vi svarar även på era frågor!I avsnittet kommer vi bland annat in på följande: – Hur påverkar xeno-hormoner kroppen? Kan det leda till förvärrade PMS-besvär?– Vilka vanliga produkter i vår vardag innehåller ofta gifter?– Vart man kan börja om det känns överväldigande att börja leva mer giftfritt– Hur ska man egentligen tänka kring skönhetsprodukter som parfym och smink?– Vad innebär hormonstörande ämnen och hur man kan undvika det?– Konkreta tips och verktyg för att städa hållbart och giftfritt– Vi pratar även fertilitet, stress och utmattning utifrån Cecilias egen erfarenhet och lärdomarDagens avsnitt är i stolt samarbete med Skinome. Med koden “WOMENSYNC” får du 20 % på www.skinome.com. Koden gäller tom 26/10. Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com.