Womensync podcast

Share

#1: Allt om menscykeln och hur du kan påverka den med Jenny Koos

Season 1, Ep. 1

I dagens avsnitt pratar vi med en av de starkast lysande stjärnorna inom alternativ kvinnohälsa i Sverige, Jenny Koos, också känd som Vulverine. Jenny har hjälpt tusentals kvinnor att förstå och optimera sin menscykel så att de kan vara i sin fulla kraft genom hela menscykeln. 

Vi går in på allt möjligt som rör den kvinnliga biologin;

 – Hur dagens livsstil och samhälle är format utifrån den manliga biologin och vilka konsekvenser det har på oss som kvinnor

– Hur tankar har en påverkan på hormoner

– Hur vi som kvinnor är cykliska och hur det visar sig i menscykeln

– Hur träning, näring, sömn och återhämtning har en påverkan på vår menscykel

– Vilken typ av mat som kan ha positiva effekter på menscykeln

– Hur veganism och koffein kan påverka menscykeln

– Hur trauma kan påverka vilka symptom som vi upplever under månadens gång 

– Hur nyckeln till läkning ofta finns i livsstilen

– Vad som kan vara de grundläggande orsakerna till att många har problem med sin menscykel


Här kan du läsa mer om Jenny https://boon.tv/vulverine


Om du gillar det här avsnittet skulle det göra allt skillnad för oss om du vilja rate och lämna en review <3


Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Bodystore, womensync20 ger 20 % på allt från Vitaprana på bodystore.com. Erbjudandet gäller från 13/10 tom 12/11 och kan inte kombineras med andra kampanjer.


More Episodes

11/14/2022

#33 Orsaken till obalanserade hormoner och hur du läker dem med Doctor Diamantis

I dagens avsnitt pratar vi med Diamantis Koukouvinos som driver en praktik i Kinesisk medicin. Vi pratar om olika områden för kvinnohälsa, varför obalanser uppstår och varför så många kvinnor upplever det i dag. Vi pratar om beteendemönster, vad man har för svag länk, balansen mellan feminint och maskulint och mycket mer. I avsnittet berör vi bland annat: – Hur kommer det sig att så många kvinnor idag upplever utmaningar kopplat till menscykeln som: hormonella obalanser, oregelbunden ägglossning, svårigheter att bli gravid, PMS och PCOS?– Hur våra beteendemönster, tankar och emotionell stagnation kan ha en påverkan på vilka symptom vi upplever i vardagen– Hur vi alla har olika benägenheter i form av ex acne, utebliven ägglossning och IBS - och hur det kan användas till vår fördel – Olika typer av PMS, grundorsakerna och hur man kan läka det – Diamantis främsta tips för hormonell balans – Akupunktur, vad det är och hur det kommer sig att så många blir hjälpta av det– Varför örter en viktig del i kinesisk medicin och det kan hjälpa till att stärka och läka kroppen Dagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem på talkaboutsyd.com.Veckans andra sponsor är Källa som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com.Avsnittet är även i samarbete med Inika Superfoods som bland annat erbjuder goda och näringsrika bars. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com
11/7/2022

#32 självkärlek, sköldkörteln och knipträning med Karin Björkegren Jones

I dagens avsnitt har vi med oss Karin Björkegren Jones som bland annat är journalist, yogalärare, utbildad lymfmassör och självläkningsterapeut vilket innefattar funktionsmedicin m.m. Hon har skrivit flera böcker inom yoga och hälsa som böckerna Balans, Omstart och Knip. Avsnittet innehåller kunskap och verktyg som viktig för alla åldrar. I avsnittet går vi in på:– Hur samhällets ideal och normer påverkat hur vi ser på våra kroppar och kvinnohälsa– Självbild, relationen till sin kropp och hur man kan förbättra den– Varför är sköldkörtel viktigt ur ett kvinnohälsa perspektiv? – Vad är vanliga symptom på att sköldkörteln är ur balans?– Hur kan man stötta sköldkörteln genom livsstilsförändringar om man har en underaktiv sköldkörtel? – Vi kommer också in på knipträning och bäckenbottenträning och varför det är viktigtDagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem. www.talkaboutsyd.com. Veckans andra sponsor är Källa som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com.Avsnittet är även i samarbete med @inikasuperfoods som erbjuder fantastiskt goda och näringsrika bars. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com.