Share

Womensync podcast

Womensync podcast är podcasten för vår tids kvinnor. Det är en hälsopodd som tar hänsyn till en ny dimension av hälsa som tidigare inte lyfts i hälsosammanhang – vad hälsa betyder utifrån en kvinnlig biologi.Varje vecka
3/14/2022

#17 Abort – en personlig upplevelse

Dagens avsnitt behandlar något som många går igenom men som vi upplevt att man sällan pratar om offentligt, nämligen abort. Abort är ett ämne som kan vara känsligt och som alla som gått igenom har en egen upplevelse av. Det finns inga rätt, fel eller “sanningar” kring hur en abort upplevs. Detta gör att avsnittet inte är för alla då vi lyfter en abort ur ett personligt perspektiv utifrån en persons upplevelse. Tankarna och känslorna som uttrycks kan skilja sig från andras upplevelser.I avsnittet djupdyker vi i ämnet och tar avstamp i Susannas egen upplevelse. Det är ett personligt och sårbart avsnitt där vi både pratar om hur svårt valet kan vara kring att göra en abort, hur en abort går till och hur processen kan se ut och upplevas.Ämnet är viktigt att lyfta för att normalisera att prata om personliga upplevelser av abort. Förhoppningen är även att sprida hopp till personer som är och har varit på en liknande resa som Susanna med utebliven ägglossning och mens. Susannas resa visar på att det verkligen är möjligt att få tillbaka ägglossning och bli gravid för den som länge varit utan ägglossning.I avsnittet pratar vi om:– Hur det kan vara att stå inför ett val där båda alternativen kan kännas både “rätt” och “fel” på samma gång men på olika sätt.– Hur processen för en abort kan se ut rent praktiskt.– Hur man kan stötta kroppen innan, under och efter en abort både fysiskt och emotionellt.– Praktiska tips och råd för hur man kan få tillbaka en regelbunden och stark ägglossning genom livsstilsförändringar.Disclaimer: Det här är ett avsnitt som berör ett känsligt ämne och som inte är för alla beroende på var du befinner dig i din resa och i ditt liv.Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com.
3/7/2022

#16 Kopplingen mellan blodsocker och fertilitet samt hur du balanserar det med Maria Särén

I dagens avsnitt sitter vi ned med Maria Särén som är en av Womensyncs närmaste rådgivare. Hon är utbildad inom funktionsmedicin på Kresser Institute som ADAPT Practitioner och har precis öppnat kvinnokliniken Liva. Marias mission är att hjälpa så många kvinnor som möjligt att må bra och leva i synk med sin biologi.I avsnittet djupdyker vi i blodsocker, fertilitet och hormoner. Vid första anblick kan det låta långsökt, men blodsocker är avgörande för att vår fertilitet och hormoner ska fungera så bra som möjligt.Vi går bland annat in på:– Hur det kommer sig att blodsocker är avgörande för fertilitet och hormoner– Hur ett obalanserat blodsocker kan vara kopplat till symptom som oregelbunden eller utebliven ägglossning, PCOS och PMS– Vilka symtom som är vanliga att uppleva vid ett balanserat blodsocker– Hur vi genom livsstil och framförallt genom maten vi äter kan stabilisera blodsocker– Hur man kan tänka kring snabba och processade kolhydrater– Varför frukost är viktigt och hur det kan göra stor skillnad på blodsocker– Skillnaden mellan periodisk fasta och ett längre ätfönster– Vad innebär “bra” äggkvalitét och går det att påverka äggkvalitet genom livsstil?Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden “womensync” får du 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från och med 24/1 till och med 28/4. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag!Avsnittet är också i stolt samarbete med Inika Superfood. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com.