Share

cover art for VMP#34 - Anders Hesselbom

Vi måste prata

VMP#34 - Anders Hesselbom

Season 2, Ep. 29

Andres Hesselbom hörs varje vecka i poddarna Stulet Gods och Generation YX där han exponerar låtstölder och samtiden. Nu gästar han VMP och pratar om resan från barnatro medelst tramporgel till vetenskapsdriven religionsskepticism.


Foto: Anders Nordquist

More episodes

View all episodes

 • 16. VMP#99 - Gustaf Drougge

  53:31
  Gustaf Drougge är VD för tankesmedjan Synaps. En partipolitisk obunden verksamhet med tydligt borgerliga inslag.Hur gör man då för att effektivisera den svenska vårdapparaten?Vad är det som står i vägen?Och vad är det för skillnad på en tankesmedja och lobbyism? Allt detta och mycket mer får ni svar på i veckans avsnitt.Synaps har såklart en hemsidan - den hittar du här.
 • 15. VMP#98 - Jens Ganman

  01:22:34
  Jens Ganman blev en nätkändis med sina pajdiagram där han sparkade åt alla politiska håll. För han är lite arg på nästan alla och han verkar ha en extremt låg tröskel när det gäller hyckleri. I Vi Måste Prata nummer 98 är han inte arg och vi hinner prata om mycket mer än diagram och satir.Jens är aktuell med boken Det lilla landet som ångrade sig som han skrivit tillsammans med Mustafa Panshiri.
 • 14. VMP#97 - Erik Hörstadius

  01:14:25
  Erik Hörstadius är journalist som satt en ära i att säga det han tycker, tänka högt, våga ha fel och därmed utmana den så kallade åsiktskorridoren oavsett hur trång den råkar var just nu. Vi hinner prata om en hel del saker. Från hur det var att ha Palme hemma vid köksbordet under uppväxten via transdebatten, könskriget, migration, politik och andra saker som är spännande att prata om.
 • 13. VMP#96 - Hax

  01:19:42
  Henrik Hax Alexandersson är veteran från nätkriget. Han har länge varit tongivande i debatten och har bland annat erfarenhet från EU-parlamentet där han jobbade som politisk tjänsteman åt PiratPartiet.Han är med andra ord väldigt väl påläst när han förklarar varför Chat Control är ett vansinne som måste stoppas.
 • 12. VMP#95 - Ronie Berggren

  58:54
  Ronie Berggren har varit med i VMP förut. Han driver podden Amerikanska Nyhetsanalyser som varje vecka pumpar ut avsnitt om läget i USA. Vi pratar om åtalet mot Donald Trump och varför Ronie inte vill ha honom som president igen trots att han stöttade honom under tiden han satt i Vita Huset.Vi pratar också om hur polariserat USA är och mycket mer.
 • 11. VMP#94 - Pontus Lindman

  51:05
  Pontus Lindman gick rätt genom Talang 2023 och stod till slut som vinnare av finalen. Vägen dit har varit tämligen rak, men ändå full av hinder. Hur som helst så visste han tidigt att det var magi han skulle ägna sitt liv åt.I VMP får vi höra hur det ser ut bakom kulisserna på Talang, hur magivärlden är uppbyggd och vad som väntar Pontus nu.
 • 10. VMP#93 - Thomas Gür

  01:26:53
  Thomas Gür personifierar ordet orädd. Han har varit engagerad i den allmänna debatten och diskussionen sedan tidigt 80-tal och har ett CV som imponerar. Bland annat har han haft kolumner i flera av landets största tidningar och han har bland annat varit med och startat tidskriften Kvartal.Vi pratar om när han fick domprosten i Visby att försöka tysta honom via klockringning när han lanserade sina 9½ teser om integration under Almedalsveckan.Men vi hinner också samtala om löneläget för de som har som uppgift att rädda våra liv och hur han som född i Turkiet ser på den pågående NATO-processen.FOTO: Ernst Henry
 • 9. VMP#92 - Daniel Persson

  01:53:46
  Daniel Persson är politisk chefredaktör på Norrbottens-Kuriren där jag just nu gör praktik. Han är också en av de som leder skribentkursen jag gått som resulterat i praktiken.Det är med andra ord min egen chef som gästar podden. Vi pratar om jobbet som ledarskribent, det politiska läget och så den lilla detaljen hur landet bör styras.
 • 8. VMP#91 - Karl Gustav Nilsson

  01:54:08
  Karl Gustav Nilsson drog till sig en hel del uppmärksamhet när han kom in i Ludvikas kommunfullmäktig för Kommunistpartiet. Numera är han dock inte medlem där utan partiordförandet för Socialisterna-Välfärdspartiet.Vi är helt eniga om att fler människor behöver får det bättre - men vi är inte helt överens om hur detta ska gå till.