Share

cover art for VMP#34 - Anders Hesselbom

Vi måste prata

VMP#34 - Anders Hesselbom

Season 2, Ep. 29

Andres Hesselbom hörs varje vecka i poddarna Stulet Gods och Generation YX där han exponerar låtstölder och samtiden. Nu gästar han VMP och pratar om resan från barnatro medelst tramporgel till vetenskapsdriven religionsskepticism.


Foto: Anders Nordquist

More episodes

View all episodes

 • 7. VMP#106 - Christian Ekström

  01:16:11
  Christian Ekström är VD för Skattebetalarnas förening. En förening som av vissa benämns som den minst framgångsrika någonsin då det svenska skattetrycket fortsätter att vara ett av världens högsta. Men vad är ens skattetryck? Vad bör staten göra och inte göra? Dessa frågor, och många fler, får vi svar på i detta avsnitt.
 • 6. VMP#105 - Slöseriombudsmannen Philip Syrén

  01:11:07
  Philip Syrén tillträdde som slöseriombudsman i februari och redan knappa två månader efter detta har han samlat på sig otaliga och otroliga exempel på hur dina skattepengar slösas bort. Om detta och vad man kan göra åt det pratar vi om i detta avsnitt.
 • 5. VMP#104 - Katarina O'Nils Franke

  58:37
  Katarina O'Nils Franke är författare, skribent, programledare och poetisk konnässör.Vi pratar om vilken poesi som är lätt och vilken som är svår. Versmått, process och förebilder avhandlas.Dessutom pratar vi om jobbet på Axess och hennes nyutgivna barnbok.
 • 4. VMP#103 - Rutger Brattström

  01:05:46
  Rutger Brattström jobbar som projektledare inom ideologi på tankesmedjan Timbro. Han har följt, och skrivit om, Argentinas nya president Javier Milei som är minst sagt en udda fågel i det politiska landskapet. Även med sydamerikanska mått.Där börjar vårt samtal. Men vi hinner avhandla en hel del annat också.Rutger följer man enklast på X eller via att läsa hans substack Liberty Lounge.
 • 3. VMP#102 - Therese Rosengren

  01:31:26
  Therese Rosengren är lärare och skoldebattör. Hon har skrivit flertalet debattartiklar och är helt orädd för att säga det hon tycker. Både när det gäller problembeskrivning och vilka lösningar som finns.Vi pratar också om att en misslyckad skola utgör en grogrund för den gängkriminalitet vi ser växa.Marknadsskola, integration, språkproblem och mycket annat avhandlas också.Du följer Therese på X där hon heter ITARosengren
 • 2. VMP#101 - Tobias Forsberg

  01:31:04
  Tobias Forsberg är hockeyspelaren som många gånger fick hela Leksands IF att flyga. Han är också hockeyspelare som fick hela hockeysverige att först hålla andan och sedan stämma upp i en gemensam sång för att stötta honom. För fem år sedan brakade han in i sargen och blev förlamad från bröstet och nedåt.Det finns mycket att prata om rörande detta och livet efteråt. När han föreläste sa han att det inte finns några dumma frågor, ändå var det några jag inte visste om jag skulle våga ställa. Men när vi stängde av inspelningen var alla dessa besvarade.
 • 1. VMP 100 - Jens Nylander

  01:11:59
  Jens Nylander är serieentreprenören som gått från MP3-spelare till Digitala Körjournaler. När ungarnas skola inte längre hade råd med mjölk till lunchen började han gräva. Nu har han tagit fram en AI för att gå igenom de fakturor landets kommuner betalar. Det finns en hel del förbättringsutrymme. Han har tillgängliggjort alla inkomna fakturor på https://kommun.jensnylander.com/Vi pratar om vad som driver honom och hur resan fram till idag har sett ut. Han hintar även om att det är något stort på gång framöver.
 • 16. VMP#99 - Gustaf Drougge

  53:31
  Gustaf Drougge är VD för tankesmedjan Synaps. En partipolitisk obunden verksamhet med tydligt borgerliga inslag.Hur gör man då för att effektivisera den svenska vårdapparaten?Vad är det som står i vägen?Och vad är det för skillnad på en tankesmedja och lobbyism? Allt detta och mycket mer får ni svar på i veckans avsnitt.Synaps har såklart en hemsidan - den hittar du här.
 • 15. VMP#98 - Jens Ganman

  01:22:34
  Jens Ganman blev en nätkändis med sina pajdiagram där han sparkade åt alla politiska håll. För han är lite arg på nästan alla och han verkar ha en extremt låg tröskel när det gäller hyckleri. I Vi Måste Prata nummer 98 är han inte arg och vi hinner prata om mycket mer än diagram och satir.Jens är aktuell med boken Det lilla landet som ångrade sig som han skrivit tillsammans med Mustafa Panshiri.