Share

cover art for EN FORFATTER FØDES

VENDEPUNKTET

EN FORFATTER FØDES

Ep. 2

Carsten Ulendorf er tidligere reklamechef i egen virksomhed. Han fortæller om, hvordan hans søgen efter mening med livet, førte til et forfatterskab, og hvordan han inspireres bl.a af sine medmennesker og af den gådefulde Marcel, som vi møder undervejs. Under vores samtale kommer vi ind på eksistentielle emner som døden, mening med livet, frygt, længsel, spiritualitet og inspiration.

More episodes

View all episodes

 • 18. EN STÆRK "MEDICIN"

  01:26:39
  Zimon August er tidligere elitesvømmer, uddannet fysioterapeut og har en bachelorgrad fra CBS i økonomi og politik. Nu er han forfatter og såkaldt alternativ behandler og bruger alle sine talenter og mere til for at hjælpe mennesker med at hjælpe sig selv og erkende deres egen medicin. Vi når vidt omkring i denne samtale om helingsveje og om at vove at ”fejle” igen og igen for at opleve at være intet og meget andet.Tak Zimon, sikken en fornøjelse at møde dig.
 • 17. BAG ALLE SLØRENE

  01:11:12
  Anette Jørgensen blev som foster udsat for Thalidomid, et lægemiddel der blev brugt til gravide med svangerskabskvalme. Som følge heraf fødtes hun med svære fysiske udfordringer. Det har nu ikke begrænset hende. I dag er hun et meget aktivt, kreativt og oplyst menneske med et smittende livsmod. Lyt med, når slør på slør af overbevisninger løftes, ja alt det vi måtte tro på og identificere os med, som kan forhindre os i at leve et liv i frihed også på trods fysiske og psykiske udfordringer. Tak Anette, for de vise ord
 • 16. HVAD ER KÆRLIGHED?

  59:52
  Hvad er kærlighed? Et kært barn med mange navne,Et hjerte der åbner og lukker,En følelse af frihed, enhed, forbundethed,At give, modtage og slippeAt elske, græde og vredesEt guddommeligt kysAlt er kærlighed og kærlighed er alt,Uden for ords rækkeviddeFinn Hansen og Mette Maja Mouritsen fortæller om egne oplevelser af kærlighed
 • 15. EN KONKRET OG ENKEL VEJ TIL INDRE RO OG FRIHED

  01:20:27
  Hanne Jonasson har fundet roen i sig selv. Det sætter hende fri til at være sig selv med alt, hvad det måtte indebære i et menneskeliv. Hendes foretrukne "redskab" er åndedrættet som et anker til ro og nærvær, sammen med en villighed til at mærke og acceptere følelseslivet. Vi når vidt omkring i vores samtale fra det helt praktiske og konkrete til kosmisk bevidsthed og spørgsmålet om, "hvem er jeg?." Vi kommer til en dybere forståelse af, hvad det vil sige at have mod og enkelheden i blot at være og flyde med livet.Tak Hanne for et kærligt og indsigtsgivende møde.
 • 14. AT VÆRE TRO MOD NATUREN I OS GAVNER SAMTIDIG VORES FÆLLES NATUR

  55:49
  Lise Vestergaard er blandt verdens mest anerkendte kunstnere. Hun bruger og genbruger naturen i sin kunst i mange forskellige miljøer til stor eftertanke og inspiration. Man kunne også omtale hende som en kærlig og kreativ ”miljøaktivist,” som har fået tildelt en fornem international pris for sine innovative og kreative evner. Lise er bevidst om at arbejde i en større sags tjeneste.I en hvis forstand er vi her alle i en større sags tjeneste alene ved at være her, så vi kan spejle os i hinanden, og naturligvis også i os selv, vores oprindelige natur/essens.Der er blot nogle enkelte mennesker, som er helt unikke i deres udtryk, der som Lise, når ud til rigtig mange mennesker, og på en meget kreativ og udtryksfuld måde. Se med her www.lisevestergaard.dk.Lise er et billede på, at det at være tro mod naturen i os selv, også gavner vores fælles natur.Mange tak Lise
 • 13. SKYGGESIDER OG IDENTITETSTAB LEDER OS HJEM TIL OS SELV

  01:19:45
  Lone Lund Jørgensen er uddannet sociolog. Hun har gennem mange år søgt at finde mønstre og sammenhænge i livet ud fra egne levede erfaringer og ved at bruge omverden som sit spejl. Hun ser skyggesider som gaver, hvis man får øje på dem og vil se dem. Ex. Hvis man kun ser det ”gode ” i sin omverden, kan man have svært ved at erkende det ”dårlige.” Og omvendt, hvis man kun ser ”det dårlige” i sin omverden, kan man fornægte ”det gode.” Derved kan man projicere ”skyggen” ud på sin omverden og/eller lide under den selv, ved at fastholde en bestemt identitet af altid at være "den gode” eller ” den dårlige.” Begge fænomener er aspekter af livets dualitet, den bevidsthed, vi som mennesker er en del af og selv er medskabere af. En dualitet vi kan forholde os mere bevidst til, men næppe undslippe, så længe vi er i en menneskekrop. Lone fortæller om sin måde at opdage skyggerne, og har bl.a. skrevet bogen ” Bliv ven med dine skyggesider.” Lyt med her, hvor hun levende og inspirerende fortæller om, hendes vej hjem til sig selv, og hvordan hendes forskellige identiteter og egoer begyndte at smuldre i tiltagende omfang, og hvordan hendes verden løbende åbner sig, samtidig med at den gradvist bliver mere enkel. Livet og hjertet viser os "hjem." Mange tak Lone
 • 12. OPVÅGNINGER

  01:13:51
  Det er en stor glæde at kunne dele denne podcast, hvor Ulla Allua og jeg taler om ”opvågninger.” Det kan være en opvågning til en anden fysisk tilstand, en anden verdensopfattelse, et åbent hjerte, et fabulerende sind, en oplevelse af absolut tomhed. Opvågning til eller erkendelsen af vores inderste væsen, vores essens, vores oprindelige natur, findes der ikke ord for, men vi kan nærme os det med forskellige ord, som ofte viser sig at resonere i mennesker, der genkender det. Det kan ligefrem være forløsende, at høre andre tale fra det sted, hvis man står lige på vippen til at erkende det i sig selv, for den sidste man ”ser” er ofte sig selv.
 • 11. KUNSTEN SOM EN ERKENDELSESVEJ

  01:31:13
  Jan Christiansen er kunstner og mestrer kunsten at forene videnskab og visdomspraksis ud fra egne oplevelser.Det som især optager Jan er, hvordan vi aflærer det, som kan forhindre os i at bevæge os i nye retninger, især når vi lider under de gamle mønstre.Han kommer vidt omkring, og fortæller bl.a. om hvordan vestens store tænkere og vismænd, men også vores forfædre, stammefolket, mestrede et "re-set" af sig selv for derigennem at forene sig med vores oprindelige natur.Vi kan læse og lytte os til meget men uden den følte oplevelse, forbliver det alene en mental forestilling. Vores nuværende samfundsstruktur og kultur bygger primært på mentale forestillinger, som har sine naturlige begrænsninger.Skal vi mon alle igennem det helt store re-set for at se verden i et andet lys og opleve vores oprindelige natur? Det svar kommer ikke her, men der kommer mange vise og inspirerende ord om den verden, der allerede er beskrevet og forklaret, og den ubegribelige storslået energetiske verden, vi allerede er i.Jan er en stor livskunstner, der evner at bruge alle kunstens regler og manglen på samme, foruden sine mange livserfaringer til at strikke livet samme, så det giver mening. Tak Jan for dit værdifulde bidrag til både den videnskabelige erkendelses vej og erkendelsesvejen via visdomspraksiser. Står man foran en "mur" eller har man oplevet uforklarlig stor tomhed, kan der guldkorn at hente i denne podcast.  
 • 10. HVEM ER "JEG" ? OG HAR JEG EN FRI VILJE?

  49:22
  David Krogstrup afsluttede en tidligere podcast i vendepunktet med en spørgen efter " Hvem er "jeg?" Det forsøger han, at indkredse i denne podcast, sammen med spørgsmålet om, hvorvidt dette "jeg" har en fri vilje? Det kan føles befriende og måske også urovækkende, at bevæge sig ind i dette felt af vores dybere eksistens. David gør det på en levende og kærlig måde.