Share

cover art for 96. Intimitetskoordinator - Malin B. Erikson

TV-fabriken

96. Intimitetskoordinator - Malin B. Erikson

Season 4

Malin är en av två kvalificerade koordinatorer i Sverige när det kommer till intima scener i film och tv när man ska göra allt från kyssar till orgier. Hör hur hon hamnade i den rollen, vad som gör det svårt med den typen av scener och hur #MeToo påverkade hennes karriärval. Hon berättar också om internationella riktlinjer och om hennes syn på vilka regler och krav som ska gälla i Sverige. Fortfarande pågår övertramp i branschen som kan ge skador om det inte koordineras på rätt sätt. Vi snackar manligt och kvinnligt, om hennes lojaliteter i en produktion, hur det funkar rent konkret under inspelning och så pratar vi body doubles och attrapper. Och vad gör man om den manlige skådespelaren blir hård på riktigt?

More episodes

View all episodes

 • 141. Jan Scherman

  01:30:25
  Från reporter till VD för Sveriges största tv-kanal. Men mönstret att bli chef och leda kom ganska tidigt, men vad kvalificerade honom? Han avslöjar också vilka medie-toppjobb han tackat nej till. Hör Jan Scherman berätta om tiden på SVT i Norrköping där kungen hette Ragnar Dahlberg, om att gilla bråk och livliga konflikter, vurmen för dansband, relationen till Bert Karlsson och om mordhoten för att han visade Lokets avtackning istället för TV4 Nyheterna. Hör också om hoten från Göran Persson, den frostiga relationen till kungahuset, kritiken mot public service-ledningarna och om varför han drömmer mardrömmar om Claes Elfsberg.
 • 140. Staffan Ling

  01:21:24
  En tv-legendar vars första produktion var en ungdomsserie om två 12 åringar och en schäfervalp som jagar bovar längs Vindelälven. Staffan Ling rörde sig senare i sin karriär mot underhållningen och kom att bli en av våra mest profilerade programledare. Hör om hans intresse för internationell tv, om hans beef med Kay Pollak, om att göra tv i en annan tid, samarbetet med hans parhäst Bengt Andersson som visar sig var en väldigt känslig typ och inte minst om kultrollen i Sällskapsresan 2 - Snowroller. När drack han en vargtass senast? Han berättar också om tittarsuccén Femettan, varför han sa upp sig från SVT och gick till TV4, kontakten med Martin Timell, Stadskampen och om frugans undringar när Staffan kommer hem med Carola Häggkvists läppstift på sig. Och vad gillar han Wahlgrens? (Staffans granne bilar lite i väggen mellan 8-23 minuter i detta avsnitt men det tar vi inget extra för.)
 • 139. Henrik Kruusval

  01:15:47
  Om reprisapparaten och tittarsuccén Landet Runt och programmets utökade uppdrag, likheten med Bianca Ingrosso, om långsam tv och tv-hus runt om Sverige och världen. Hör också om de lokala nyheterna har för mycket tv-tid att fylla, handskrivna diss-mail, redaktionens arbetsmiljöproblem, fylleminnen från Kristallen-galan, det stela samtalet med VD, pilotprojekt som aldrig blev av och hur god granne är Henrik egentligen när han sätter sin mest rebelliska sida till? Vi frågar oss också hur det egentligen går för nya Saltkråkan.
 • 138. Claes Åkeson

  01:27:30
  Han har gjort det mesta! Programlett Melodifestivalen, sänt några av de största sport-tv-programmen, gjort bred fredagsunderhållning, haft sin egenbetitlade talkshow. Trots all offentlighet gillar han inte att vara känd. Hör om starten på "7 till 9" och om hans obefintliga kontakt med före detta kollega Kattis Ahlström, om hans pappa Kurt som ledde in Claes på tv och radio-banan, hans okända roll i Rederiet, sura minerna när han värvades från SVT till TV4 och om hur han plötsligt valde att gå från de stora studiorna till lokal-tv. Han berättar också om sin fascination för Jarl Alfredius, hur han undersökt sport-tv då och nu, vem gör egentligen snyggast sport-tv idag? Dessutom hör du om hans vistelse på Stenbecks "Heartbreak Hotel", att leda Mello 2002 samtidigt som han var ankare på TV3, chefsjobbet han inte fick och inte minst hans omtalade namnbyte.
 • 137. Årskrönika 2023

  01:23:35
  Vi summerar tv-året 2023 på vårt sätt och vi lämnar bakom oss ett år där det hänt väldigt mycket i svensk tv. Är "Bäst I Test" bara dåliga midsommarlekar, kan "24 Karat" göra comeback, hur länge kommer Sveriges nya allsångsledare vara lojal med programmet, hur bra är Färöarnas nyhetsprogram, saknades det ett spritbord i Mark Levengoods "Sista Ordet" och hur viktigt är ens eftermäle? Dessutom pratar vi med en prisvinnande doldis i branschen och återupplivar ett tv-pris!I panalen: Fredrik Johnsson, Johan Bengtsson och Simon Karlsson. Programledare: Fredrik Ralstrand.
 • 136. DOKUMENTÄR: Kunglig tv

  01:06:59
  Kungen fyller 50 år på tronen. Prins Daniel fyllde 50 år. Drottning Silvia fyller 80 år. Det har funnits anledning att mediebevaka kungahuset just i år.Förutom Året med kungafamiljen som år efter år följer de kungliga så har vi fått dokumentärer som Kungen & jag, Tronen, Kungen med två ansikten, Kungens innersta krets och den stora bevakningen av kungens 50 år på tronen. Inte minst fick vi se födelsedagsporträtt på Prins Daniel och Drottning Silvia. Men hur bevakas kungahuset, vem får träffa kungen och vad har hovet för krav på det som sänds?Gäster: Karin af Klintberg som gjort kungens enda djupintervju som blev både bio och tv-program, Sara Bull som är producent för SVT:s långkörare "Året med kungafamiljen" och Johan T Lindwall som bevakat kungafamiljen i decennier.
 • 135. Musikhjälpen - Simon Rosenqvist & Karl-Johan Paulsson

  01:15:57
  En tradition i TV och radio sedan 2008. Projektledarna Simon och Karl-Johan från SR och SVT gästar och berättar hur bra de är på att samarbeta mellan radio och tv, hur mycket det kostar och vem som betalar mest, hur ett Musikhjälpen-år ser ut och om hur de är rustade säkerhetsmässigt för stora åsiktsyttringar eller demonstrationer i en orolig tid. Blir det verkligen bra med radio i tv, vem är den hemliga "röda rutan" och hur väljer de stad, tema och programledare? Hör dessutom om kulturkrockar och begreppsförvirringar mellan radio och tv-medarbetare, om varför de älskar att svälta sina programledare, vilka otippade drömprogramledare de har och givetvis om årets stora skandal: Filip Dikmen-gate, projektledarna svarar om petningen och hur bemöter de hans vassa kritik mot produktionen?
 • 134. Eurovision Song Contest - Martin Österdahl, executive supervisor EBU

  01:34:20
  Finbesök när högsta chefen för världens största underhållningsprogram i tv gästar. Svenska tv-producenten Martin Österdahl är den som är högst ansvarig för Eurovision Song Contest på EBU i Geneve. Vi pratade om varför Kina inte får sända Eurovision, om rimligheten i att programmet är över 4 timmar långt och Martins hemliga familjekoppling till ESC. Hör också om hans egna musikaliska bakgrund, om krismöten när han jobbade med Melodifestivalen, om de tuffa åren som ny i Geneve, krigen i Europa, tv-bolagens pengakris och om hur han vill lösa den stora ekonomiska börda det vinnande landet får som ska arrangera tävlingen kommande år. Ska man få tävla i Eurovision om man inte har råd att vinna? Vi pratade också om fusk och om avknoppningar som American Song Contest kan skada Eurovisions varumärke.
 • 133. DOKUMENTÄR: TV-fotografernas camp för cred

  30:24
  Det som inte syns i bild, finns inte. Det här handlar om en liten men - för vissa - viktig reform. Många tv-fotografer upplever att deras viktiga del, en kugge i rapporteringen från fältet och i tv-produktionen negligeras. I decennier har fokuset legat på stjärnan i bild: reportern, korrespondenten. Tills nu. Hör fotografen Emil Larsson som har jobbat i 80 länder, senaste åren i Ukraina och som fått stora journalistpriset och vunnits årets bild. Samt Maria Ilstedt som är chef över nyhetsfotograferna på SVT. Vad är skillnaden mellan att vara en kameraman och en fotograf?