Share

cover art for Sommerspesial med BAdesKen 1:4

Tut & Mediekjør

Sommerspesial med BAdesKen 1:4

Season 3, Ep. 28

Folk blir født, konfirmert, gift og de dør i lokalavisa. Hvorfor er Norge det landet med med flest lokalaviser i verden i forhold til folketallet? Hvor viktig er lokalavisa? Er etikken på plass i lokalavis-journalistikken? Gjest i årets sommerspesialserie er ekspert på lokalaviser, Ken Andre Ottesen, bedre kjent som BAdesKen.

More episodes

View all episodes

 • 37. NRK i med- og motvind

  57:05
  Etter å ha blitt genierklært for MAKTA, havnet plutselig statskanalen i tillitskrise med serien om Bamsegutt. Vi oppsummerer den dramatiske uka
 • 36. God helg fra korona-åsen

  02:52
  Eva har blitt syk, så dette ble en ny ikke-episode. God helg til dere alle! Og stay out of Covid...
 • 35. Makta spesial

  01:13:32
  Makta-skaperne forklarer, forsvarer og forteller om alt bak årets tv-snakkis. I et eksklusivt intervju svarer manusforfatter Johan Fasting og regissør Yngvild Sve Flikke på alle spørsmål.
 • 34. Makta & Maktesløshet

  59:20
  De forferdelige lidelsene blir kringkastet til oss fra alle kanter. Medienes nyhetsdekning skal være politisk objektiv, men er det greit hvis politiske kommentatorer tar stilling i konflikten? Og vi snakker selvsagt litt om «Makta».
 • 33. Ikke vær en dust

  29:24
  Livet og jobbreising overhånd tok overhånd denne uka, men her er en ikke-episode som erstatning for dere som hører på oss på den faste løpeturen. Det blir altså en kortere løpetur denne uka! Og en liten overraskelse.
 • 32. Baneheia: Har pressen lært nå?

  01:01:16
  Media bidro til at den uriktige Baneheia-dommen ble stående, konkluderer forskeren Kjersti Thorbjørnsrud, som er gjest i studio. Hun har gjennomført intervjuer med pressefolk, advokater og andre aktører, som del av rapporten om medienes rolle i saken. Hvordan kunne pressen svikte sitt samfunnsoppdrag på denne måten? Og har mediene lært nå?
 • 31. Nygaard-saken spesial: Odd Isungset

  01:18:03
  Irans prestestyre proklamerte en fatwa mot Salman Rushdie og Aschehoug-forleggeren som ga ut boka Sataniske vers på norsk, ble skutt. Saken er aldri løst. Ingen er stilt til ansvar. Men EN journalists iherdige innsats gjennom 30 år har sørget for at saken ikke blir glemt. Arkivklipp i denne episoden er hentet fra TV2 og NRK.
 • 30. Debatt og Jungeltelegraf

  53:32
  Jungeltelegrafen går fort og anti-wokerne raser når NRK skifter navn på radioprogram. Men er det bare mediene som hisser opp den såkalte kulturkrigen? Og er det et demokratisk problem hvis maktpersoner forsøker å sno seg unna vanskelige spørsmål på Debatten?
 • 29. Maktubalanse

  59:44
  Er det en trussel mot demokratiet at politikere og kjendiser snakker ut i egne kanaler i stedet for å snakke med journalister? Hvorfor klarer fortsatt ikke mediene å gi samtidig imøtegåelse. Og bryr de seg egentlig om en fellelser i PFU?