Share

cover art for Sommerreprise (3:4) Overlevende, etterlate og pårørende - Hvordan opplevde de mediene?

Tut & Mediekjør

Sommerreprise (3:4) Overlevende, etterlate og pårørende - Hvordan opplevde de mediene?

Season 4, Ep. 20

Det kom overraskende få klager til Pressens Faglige Utvalg i kjølvannet av 22. juli, men betyr det at pressen kan frikjenne seg selv presseetisk etter dekningen? Vi har snakket med Eskil Pedersen og Katarina Goldfain Johnsen, som kom seg fra Utøya uten fysiske skader. Og Trond Henry Blattmann, leder for Nasjonal Støttegruppe etter 22. juli, og nåværende daglig leder på Utøya, Jørgen Jørgen Watne Frydnes. Dessuten finnes det forskning på akkurat dette. Vi hører fra Grete Dyb ved NKVTS, som har snakket med de overlevende. Reprise fra sommer 2021.

More episodes

View all episodes

 • 20. Kjendis observert på varde!

  01:00:19
  Håvard Tvedten ramlet forbi studio og vips så ble han vår hovedsak – ikke helt ulikt det som skjedde i lokalavisa Hallingdølen. Slik kan journalistikken i en lokalavis bli til! Debatten rundt NRK-serien «Den sorte svane» har rast i det siste. Men vi raser ikke. Bortsett fra mot Dagbladet, da. Det er jo en stund siden sist.
 • 19. Klining og lyssky milliardær-Skup

  01:05:12
  Hva i all verden har klining mellom to voksne mennesker i media å gjøre? Er alt privat blitt offentlig så lenge det dreier seg om «dømmekraft»? Og hvordan klarte de prisvinnende Adressa-journalistene å spore opp milliardæren som ikke ville bli funnet? Han som utnyttet polske og norske arbeidere. 
 • 18. Fake Fredrik Solvang - Vi tar Debatten

  55:09
  Har NRK monopol på debattprogrammer. Bidrar de til et fordummende inntrykk av politikerne? Og hvordan i all verden klarte Debatten å presentere en KI-generert Fredrik Solvang med SÅ dårlig dress? Vi ringer ham opp og spør. Eller... gjør vi det? Kanskje er det bare hans KI-genererte stemme!?
 • 17. Skup og mediekjør: Dypdykk i laksegriseri

  52:40
  Hvordan klarte Dagens Næringsliv å avsløre en blindsone i det norske oppdrettseventyret? Og hva har fridykking i norske fjorder med journalistisk metode å gjøre? Hør hvordan bilder av en unormalt stor fisk ble starten på en prisvinnende reportasje om den ukjente delen av oppdrettsnæringen.
 • 16. Skup & Mediekjør: Politikernes aksjeskandaler

  01:08:29
  Hvordan kunne ett enkelt spørsmål fra en sommervikar i E24 starte fjorårets største politiske skandale? Vi snakker om den såkalte aksje-skandalen der vår tidligere statsminister og hennes mann spilte to av hovedrollene. E24s Ragnhild Vartdal og Pål Solheimsnes er gjester i studio.
 • 15. Skup & Mediekjør: Syke lovbrytere

  01:01:24
  De neste ukene blir det Skup & Mediekjør. Første prisvinnere ut er TV 2s journalister som fant ut at mange psykisk syke som har begått drap, tidligere har begått hundrevis av lovbrudd, som har blitt henlagt på grunn av deres utilregnelighet. TV 2 vant Skup-diplom for å ha avdekket svikt i rettssikkerheten, og avslørt at de syke ikke følges opp.
 • 14. Privatliv i åpenhetssamfunnet

  55:36
  Er en politiker som Simen Velle forpliktet til å dele vanskelige ting fra ungdomstida med offentligheten? Kan Oljefondet gi pressen referatforbud fra en investeringskonferanse med mektige milliardærer på scenen? Og trenger vi å vite alle pikante detaljer i Gjert Ingebrigtsen-saken?
 • 13. SKUP - Spesial!

  01:00:12
  Norges beste og viktigste gravejournalistikk ble kåret forrige helg. Vi presenterer de journalistiske sakene, arbeidet bak og hører fra årets Skup-vinnere, fra NRKs interne evaluering etter Bamsegutt-skandalen, og fra ofrene fra sedelighetssaken mot Bamsegutt i 1991.
 • 12. Betalingsjournalistikk anno 2024

  01:09:17
  VGs avsløringer om at moren til Durek Verrett er på kontrakt med Se og Hør har aktualisert debatten om betalingsjournalistikk. Ukebladet sier de kun betaler for bilder. Hva sier VG-journalistene som har gravd frem saken, og som er gjester i dagens episode?