Share

cover art for Over til Qatar

Tut & Mediekjør

Over til Qatar

Season 3, Ep. 46

Fotball-VM sparkes straks i gang. Er det lov å glede seg, eller har VM-rusen for sterk bismak denne gangen? NRK og TV2 deler på rettighetene til å vise kampene, og vi snakker med noen av journalistene deres om hvordan de har tenkt til å dekke begivenhetene. Og så må vi jo spørre: Hva skjedde, Atle Antonsen? Maria Nakken er gjesteprogramleder, i studio med Eva Sannum.

More episodes

View all episodes

  • 14. Privatliv i åpenhetssamfunnet

    55:36
    Er en politiker som Simen Velle forpliktet til å dele vanskelige ting fra ungdomstida med offentligheten? Kan Oljefondet gi pressen referatforbud fra en investeringskonferanse med mektige milliardærer på scenen? Og trenger vi å vite alle pikante detaljer i Gjert Ingebrigtsen-saken?
  • 13. SKUP - Spesial!

    01:00:12
    Norges beste og viktigste gravejournalistikk ble kåret forrige helg. Vi presenterer de journalistiske sakene, arbeidet bak og hører fra årets Skup-vinnere, fra NRKs interne evaluering etter Bamsegutt-skandalen, og fra ofrene fra sedelighetssaken mot Bamsegutt i 1991.
  • 12. Betalingsjournalistikk anno 2024

    01:09:17
    VGs avsløringer om at moren til Durek Verrett er på kontrakt med Se og Hør har aktualisert debatten om betalingsjournalistikk. Ukebladet sier de kun betaler for bilder. Hva sier VG-journalistene som har gravd frem saken, og som er gjester i dagens episode? 
  • 11. Drap og selvdrap – hvordan være varsom?

    43:22
    Rekordmange drap skaper store overskrifter, og vi leser i mediene om grufulle detaljer. Hvis omtale av selvmord kan ha smitteeffekt – hva med de drapene som også viser seg å være selvdrap? Skal mediene ta hensyn til det i sin dekning?
  • 10. PFU-sjefen om VG-brudd

    49:18
    Pressens etikk-sjef skifter jobb etter 27 år. Leder for Pressens faglige utvalg Anne Weider Aasen går fra TV 2 til NRK. I Tut forklarer hun hvorfor VG ble felt for den klassiske «mangel på samtidig imøtegåelse» denne uka, og hvordan Agderposten gikk på en kjempesmell. 
  • 9. ADVARER MOT LESERINNLEGG

    46:34
    Hva har forside-vinkling å si for hvordan en sak blir oppfattet? Cecilie Arnemo Åsmul angrer litt på at hun skrev leserinnlegget der hun «advarte kvinner mot styreverv». Men var det egentlig det hun gjorde? Og fungerer dagens pressestøtte-ordning etter hensikten? Den redder i alle fall ikke små, nisjemedier fra konkurs.
  • 8. Med døden på nært hold: Krigsfotograf Harald Henden

    49:54
    Som prisbelønt krigsfotograf har døden vært en del av hverdagen til Harald Henden. Nå har han forsonet seg med sin egen skjebne. Det som vil stå igjen etter et liv i journalistikken, er tusenvis av bilder fra krig og katastrofer. Noen av dem har forandret vår oppfatning av verden.
  • 7. Privat chat eller samtale med journalist?

    53:55
    Er det presseetisk forsvarlig av Dagsrevyen å betale artister for å hylle Lillebjørn Nilsen? Kan aviskommentatorer fritt referere innhold fra private samtaler i sine spalter? Og uten å spørre den de har hatt samtalen med? Vi snakker med Mads Hansen og Gunnar Stavrum i Nettavisen.
  • 6. Politikk & journalistikk: Hvem utnytter hvem?

    01:00:36
    Hvordan selger våre toppolitikere inn saker til mediene for å fremheve seg selv og politikken? Og hvor langt er de villige til å gå i å by på seg selv for å få oppmerksomhet? SVs Kari Elisabeth Kaski solgte seg inn til Tut & Mediekjør, og vi beit på!