Share

cover art for NRK i med- og motvind

Tut & Mediekjør

NRK i med- og motvind

Season 4, Ep. 37

Etter å ha blitt genierklært for MAKTA, havnet plutselig statskanalen i tillitskrise med serien om Bamsegutt. Vi oppsummerer den dramatiske uka

More episodes

View all episodes

 • 7. Privat chat eller samtale med journalist?

  53:55
  Er det presseetisk forsvarlig av Dagsrevyen å betale artister for å hylle Lillebjørn Nilsen? Kan aviskommentatorer fritt referere innhold fra private samtaler i sine spalter? Og uten å spørre den de har hatt samtalen med? Vi snakker med Mads Hansen og Gunnar Stavrum i Nettavisen.
 • 6. Politikk & journalistikk: Hvem utnytter hvem?

  01:00:36
  Hvordan selger våre toppolitikere inn saker til mediene for å fremheve seg selv og politikken? Og hvor langt er de villige til å gå i å by på seg selv for å få oppmerksomhet? SVs Kari Elisabeth Kaski solgte seg inn til Tut & Mediekjør, og vi beit på!
 • 5. Lytternes time

  52:00
  Vi svarer på en rekke lytterspørsmål og snakker om smått og stort: Kildevern, anonymitet, Kjerkhols master-rot, begravelser på statens bekostning og nordmenns medievaner. Og noen PFU-fellelser, for feilkoblinger mellom bilde og tekst på forsiden.
 • 4. Er Gauteshow løsningen?

  44:26
  Det blir stadig mer krevende å nå unge med journalistikk. NRK avvikler mye av sin virksomhet i sosiale medier, men er Gauteshow løsningen? Andre medier styrker sin SoMe-satsning, som Fredrikstad blad – med rekordtall på Instagram. Hva er triksene for å nå mediebrukerne tidlig?
 • 3. Filter & Plagiatsaker

  01:00:39
  Hvordan er det å drive kritisk, undersøkende journalistikk utenfor de store mediekonsernene? Og hvem i all verden vil være politikere i fremtiden når media gransker hvert komma du har satt i livet? Ukas gjest er Harald S. Klungtveit, redaktør i Filter Nyheter.
 • 2. AKKURAT NÅ: Dagbladets ferske nyhetsredaktør

  52:21
  Mads A. Andersen mangedoblet Dagblad-TVs inntekter. Skal han nå også øke avisas lesertall, med enda flere tabloide clickbait-titler? Og hva tenker han om at tilliten til avisa faller?
 • 1. Tut & Mediebobler

  01:07:01
  Podkast-vert Anders Giæver er gjest i årets første Tut. Vi lurer på hvordan det er å være en del av kommentator-gjengen i VG, og hvorfor Norges største avis nå starter en mediepodkast - og dermed går Tut i næringen.
 • 42. Året med kringkastingssjefene

  58:16
  Det har vært et krevende 2023, også i mediebransjen. Hvordan vil sjefene for våre to allmennkringkastere oppsummere nyhets- og medieåret? Og hva ønsker Olav T. Sandnes og Vibeke Fürst Haugen seg aller mest for det nye året?
 • 41. Inga Strümke: Kan maskiner tenke?

  01:04:02
  Er kunstig intelligens en god eller dårlig nyhet for mediene? Klarer mediene å skille fake fra fakta? Og hvor intelligente er egentlig disse maskinene? Vi får klare svar fra ukas gjest, AI-guru Inga Strümke.