Share

cover art for Kunstig intelligente journalister

Tut & Mediekjør

Kunstig intelligente journalister

Season 4, Ep. 12

I denne live-episoden fra Nordiske Mediedager 2023, dykker vi ned i spenningsfeltet mellom kunstig intelligens og medier. Vi ser på hvordan AI brukes i mediene, og diskuterer hvordan det kan påvirke journalistikk og måten vi forbruker nyheter på. Vi har med oss eksperter på feltet, Arne Krumsvik fra NONA og Chris Ronald Hermansen fra TV2.

More episodes

View all episodes

 • Maktubalanse

  59:44
  Er det en trussel mot demokratiet at politikere og kjendiser snakker ut i egne kanaler i stedet for å snakke med journalister? Hvorfor klarer fortsatt ikke mediene å gi samtidig imøtegåelse. Og bryr de seg egentlig om en fellelser i PFU?
 • 28. Er det over for stjerna Erna?

  58:52
  De politiske skandalene fortsetter på løpende bånd. Er medienes mål å jakte til politikerne går av? Journalist Ragnhild Vartdal forteller om arbeidet til E24, som har ledet an i saken om Sindre Finnes´aksjehandel.
 • 27. Har Pressens klageorgan fått for mye makt?

  01:02:34
  Tar Pressens Faglige Utvalg viktige presseetiske avgjørelser på magefølelse? Og har mediene løpt i flokk og stemplet Forsvarets behandling av varsler uten å undersøke godt nok? Vi snakker med Vegard Venli, Anki Gerhardsen og Marius Tetlie.
 • 26. Tut på Skeiva

  54:11
  Live fra Arendal! Hvilket ansvar har mediene for at debatten om skeiv, trans og pride blir så hard? Det diskuterer vi med woke-kritikeren Danby Choi og transaktivisten Karoline Skarstein. Live arrangementet fra Arendal ble laget i samarbeid med Arendal på Skeiva mens denne episoden har Tut og Mediekjør laget helt selv.
 • 25. Berøringsangt og unnlatelsessynd

  01:00:00
  Unngår journalister å gå inn i saker fordi de er redde for å bli stemplet som rasister? Og hvorfor dekker ikke mediene kongelig bursdagsfering der de er selv er representert som gjester? Journalist Anders Magnus og redaktør Ulf Andre Andersen er gjester.
 • 24. Besøk av en naver

  52:45
  Denne uka har vi besøk av den høyest rangerte naveren her til lands, nemlig Hans Christian Holte. Vi snakker om det å være toppsjef i en av landets mest omtalte virksomheter, der journalistene banker på døra daglig for å omtale kriser og skandaler.
 • 23. Arendalsuka spesial

  45:29
  Hvorfor besøker over 100.000 mennesker Arendal en uke hver sommer? Vi spør Magnus Marsdal fra Manifest media og Eivind Trædal fra MDG. Hva gjør alle politikerne, kommunikasjonsrådgivere og organsisasjoner her? Er det demokratiets dansegulv eller en leirskole for eliten?
 • 22. Retten til å bli glemt og flom-dekning

  58:49
  Hvis du gjorde noe dumt for ti år siden og havnet i mediene med fullt navn. Kan du i dag kreve at redaktøren anonymiserer eller sletter den gamle artikkelen? Og mediene er fulle av flom, evakueringer og kode rød. Er det for mye, eller er det akkurat nå journalistene fyller sitt samfunnsoppdrag? Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen er endelig tilbake!
 • 21. Sommerreprise (4:4) Ekstremisme og radikale meninger - skal mediene kneble dem?

  51:38
  Tolv år er gått siden terrorangrepene, men siden det har dessverre flere angrep skjedd, inspirert av samme tankegods. Hva kan mediene, og resten av oss, gjøre for å motvirke radikale holdninger? Eller er de en del av ytringsfriheten? Akkurat nå jobber Ytringsfrihetskommisjonen med med denne typen spørsmål. Vi hører fra lederen av kommisjonen, Kjersti Løken Stavrum. Eskil Pedersen forteller om beslutningene som ble tatt det første døgnet på Sundvollen, da Ap valgte et samlende budskap fremfor å fokusere på at de selv var ofre for politisk terror.Og vi snakker med Ina Libak. Hun ble skutt fire ganger på Utøya, men ble senere AUF-leder. Hva mener hun med at vi ikke må glemme, og hva er det viktig at vi husker? Reprise fra 2021