Share

cover art for God helg fra korona-åsen

Tut & Mediekjør

God helg fra korona-åsen

Season 4, Ep. 36

Eva har blitt syk, så dette ble en ny ikke-episode. God helg til dere alle! Og stay out of Covid...

More episodes

View all episodes

 • Politikk & journalistikk: Hvem utnytter hvem?

  01:00:36
  Hvordan selger våre toppolitikere inn saker til mediene for å fremheve seg selv og politikken? Og hvor langt er de villige til å gå i å by på seg selv for å få oppmerksomhet? SVs Kari Elisabeth Kaski solgte seg inn til Tut & Mediekjør, og vi beit på!
 • 5. Lytternes time

  52:00
  Vi svarer på en rekke lytterspørsmål og snakker om smått og stort: Kildevern, anonymitet, Kjerkhols master-rot, begravelser på statens bekostning og nordmenns medievaner. Og noen PFU-fellelser, for feilkoblinger mellom bilde og tekst på forsiden.
 • 4. Er Gauteshow løsningen?

  44:26
  Det blir stadig mer krevende å nå unge med journalistikk. NRK avvikler mye av sin virksomhet i sosiale medier, men er Gauteshow løsningen? Andre medier styrker sin SoMe-satsning, som Fredrikstad blad – med rekordtall på Instagram. Hva er triksene for å nå mediebrukerne tidlig?
 • 3. Filter & Plagiatsaker

  01:00:39
  Hvordan er det å drive kritisk, undersøkende journalistikk utenfor de store mediekonsernene? Og hvem i all verden vil være politikere i fremtiden når media gransker hvert komma du har satt i livet? Ukas gjest er Harald S. Klungtveit, redaktør i Filter Nyheter.
 • 2. AKKURAT NÅ: Dagbladets ferske nyhetsredaktør

  52:21
  Mads A. Andersen mangedoblet Dagblad-TVs inntekter. Skal han nå også øke avisas lesertall, med enda flere tabloide clickbait-titler? Og hva tenker han om at tilliten til avisa faller?
 • 1. Tut & Mediebobler

  01:07:01
  Podkast-vert Anders Giæver er gjest i årets første Tut. Vi lurer på hvordan det er å være en del av kommentator-gjengen i VG, og hvorfor Norges største avis nå starter en mediepodkast - og dermed går Tut i næringen.
 • 42. Året med kringkastingssjefene

  58:16
  Det har vært et krevende 2023, også i mediebransjen. Hvordan vil sjefene for våre to allmennkringkastere oppsummere nyhets- og medieåret? Og hva ønsker Olav T. Sandnes og Vibeke Fürst Haugen seg aller mest for det nye året?
 • 41. Inga Strümke: Kan maskiner tenke?

  01:04:02
  Er kunstig intelligens en god eller dårlig nyhet for mediene? Klarer mediene å skille fake fra fakta? Og hvor intelligente er egentlig disse maskinene? Vi får klare svar fra ukas gjest, AI-guru Inga Strümke.
 • 40. Børs og katedral

  01:06:36
  Schibsteds nyhetsmedier skal tas av børs og drives av en stiftelse. Hvem er denne Stiftelsen Tinius som nå skal styre våre største mediehus? Og hvilken betydning vil det ha for journalistikken? Kristin Skogen Lund og Ole Jacob Sunde er gjester i studio.