Share

cover art for Pernille Kaldhussæter om IVF + CrossFit og tung trening som gravid

Trening etter fødsel

Pernille Kaldhussæter om IVF + CrossFit og tung trening som gravid

Season 3, Ep. 3

I denne episoden møter du Pernille Kaldhussæter, PT, CrossFit-coach, treningsjente og ikke minst - gravid! Første gravide på besøk i podden faktisk, stas! Jeg snakker med Pernille om trening som gravid, og hvordan hun som topptrent har tilpasset treningen underveis i graviditeten. I tillegg tar vi for oss prosessen med å trenge hjelp til å få barn, som gjelder veldig, veldig mange, uten at vi er særlig flinke til å snakke åpent om det - hvordan oppleves det, hvordan påvirkes man fysisk og mentalt og hvordan kan det prege en i etterkant? 


Pernille tar del i et spennende forskningsprosjekt som ønsker å finne ut av hvordan tyngre trening påvirker den gravide og barnet i magen både underveis og etterpå. Dette snakker vi også om, samt hennes tanker som treningsjente og fagperson om trening før og etter fødsel på generell basis. En ekte, ærlig og åpen episode - hope you like it! 


Her kan du kjøpe boken min: https://bit.ly/3pS2bZ8


Her kan du lese mer om mitt treningskurs for gravide: https://bit.ly/3sTAfpF


Her kan du lese mer om mitt treningstilbud for deg som har født: https://boon.tv/piaseeberg

More episodes

View all episodes

 • Parforhold etter fødsel - fra kjærester til bedrift?

  01:11:36
  I denne episoden får vi et gjensyn med Pernille Kaldhussæter, som jeg først intervjuet når hun var gravid, etter flere forsøk på egenhånd og deretter med IVF (se lenke til episoden lengre ned). Hvordan går det med henne nå, hvordan var fødsel, hvordan har opptreningen vært? Hun kjenner seg i bedre form enn noensinne! Videre har vi med Tommy Lande, Pernilles mann og pappa til lille Oliver og sammen tar vi for oss parforholdet etter fødsel og alle de spennende utfordringer (hehe) og fartsdumper man kan støte på i prosessen med å gå fra to til tre. Eller fire. Eller fem - du skjønner greia. I episoden tar vi også for oss en rekke utfordringer som dere lyttere anonymt har sendt inn i forkant av innspilling - godt å få det opp og ut i lyset, si! Håper du liker episoden!Sjekk ut min online treningskurs for gravide her: https://bit.ly/3xoUyx7Sjekk ut mitt onlinekurs til opptrening etter fødsel her: https://bit.ly/3xpCNhfHer finner du den første episoden jeg gjorde med Pernille: https://spoti.fi/3BGvHHUSjekk ut @pernillekaldhus og @tommylande for å bli bedre kjent med denne superduoen. CrossFit-boksen deres finner dere på @crossfitsagene.
 • Catrine Collins om suksessoppskriften - slik blir vi «supermoms»!

  57:26
  I denne episoden møter du Catrine Collins, tidligere kjent som «Instacatrine». Hun har to barn på 7 og 4 år, og representerer dermed mammalivet 2.0 - her er det mye å lære! Vi snakker oss igjennom hennes to svangerskap, fødsler og livet etterpå, både mentalt og fysisk, samt hennes tanker om kropp, forhold og livet generelt oppi det hele. Videre svarer hun på spørsmål fra dere lyttere, og deler raust med tips om alt fra forhold og logistikk til hvordan unngå dårlig samvittighet og hvordan vi kan få trening som en naturlig del av hverdagen, også med full jobb og tidsklemma på sitt beste. Jeg ble superinspirert og håper du blir det samme! God lytt! Sjekk ut catrinecollins.no for mer info om Catrine, samt følg henne på Instagram under @catrinecollins. Les mer om onlinekurset trening for gravide her; https://bit.ly/3Q0p4nALes mer om onlinekurset trening etter fødsel her; https://bit.ly/3CIQkE6
 • Vondt i tissen - og hva du kan gjøre med det

  01:06:52
  Ubehag underveis i en graviditet, fødsel (no shit) og etter fødsel er en normal vi må lære oss å leve med, men hvilke vondter er det vi -ikke- skal godta, og hva kan vi gjøre med de? Osteopat og kvinnehelseekspert Tine Oppdal startet i 2016 opp Oslo Kvinnehelsesenter i Oslo og har nå skrevet boken med den passende tittelen «vondt i tissen». I episoden tar vi utgangspunkt i boken og belyser noen av de vanligste smertetilstandene i underlivet hos kvinner, kanskje spesielt etter fødsel. Ikke minst er Tine selv gravid!! Er det noen feil hun ser pasientene sine begå på reisen mot å bli ferdig mamma som hun ikke skal gjøre selv? Vi tar også for oss det behandleren mener er den BESTE treningen etter fødsel og vi drar deg igjennom anbefalingene som gjelder for deg med keisersnitt etter fødsel. Lytt og lær! Les mer om onlinekurset trening for gravide her; https://bit.ly/3Q0p4nALes mer om onlinekurset trening etter fødsel her; https://bit.ly/3CIQkE6Psst! Etter innspilling men før denne episoden ble publisert har Tine født - alt står bra til med mor og barn. Følg Tine på Instagram under @tineoppedal og ikke glem å sjekke ut boken hennes, Vondt i tissen! 
 • 5. "Trener´n til Vegard Harm" om det nye livet som ung mamma - @treningskris!

  01:05:03
  Kristine, bedre kjent som @treningskris, er ikke bare "trener´n til Vegard Harm", selv om det er der mange ble kjent med henne (nå spiser de faktisk middag sammen typ hver dag, snakk om å bonde over trening!). Hun er også en sportyspice uten like, online coach og nå også nybakt mamma til lille Jesper. Vi snakker oss igjennom graviditet, fødsel og livet etterpå, med fokus på trening, mat og Kristines opplevelse av det hele. Vi tar også en tur innom parforhold, livet med søvnmangel og ikke minst permisjonslivet - her i heimen er det nemlig mannen som tar all perm og Kristine jobber fulltid! Inspirerende! .. men hvordan funker det i praksis? Dette og mye mer får du høre om i episoden - god lytt! Her kan du kjøpe boken min: https://bit.ly/3pS2bZ8Her kan du lese mer om mitt treningskurs for gravide: https://bit.ly/3sTAfpFHer kan du lese mer om mitt treningstilbud for deg som har født: https://boon.tv/piaseebergTakk til ukas sponsor merkekongen.no. Bruk rabattkoden PIA25 for 25% rabatt.
 • 4. Sporty trebarnsmamma - er det mulig? Med Kristine Weber

  01:22:42
  I denne episoden snakker jeg med Kristine Weber, også kjent med @kriweb på Instagram. Hun har lang fartstid i bransjen og har blant annet bakgrunn som treningsblogger, fitnessutøver og kokebokforfatter - oppskrifter av den spreke, proteinrike sorten. Hun er i dag trebarnsmamma, og vi snakker om alt dette innebærer, på godt og vondt. Mest godt naturligvis, men du vet. Hvordan ser hverdagen hennes ut, og hvordan får hun til å prioritere trening? Hva har hun lært av de ulike graviditetene, fødslene og tiden etterpå, og hvilke råd og tips ville hun gitt seg selv? Opplever hun at hun "ofrer seg selv" i hverdagen som trebarnsmamma, og eventuelt hvorfor/hvorfor ikke? Er det noe fra fitnesstiden, både innen mat og trening, hun enda bruker som verktøy i (trenings)hverdagen sin? Dette, og mye mer, snakker vi om i episoden. God lytt! Her kan du kjøpe boken min: https://bit.ly/3pS2bZ8Her kan du lese mer om mitt treningskurs for gravide: https://bit.ly/3sTAfpFHer kan du lese mer om mitt treningstilbud for deg som har født: https://boon.tv/piaseebergTakk til ukas sponsor merkekongen.no. Bruk rabattkoden PIA25 for 25% rabatt.
 • 4. Hanna Sundquist om vanskelig amming, trening og «livet etter»

  01:22:18
  I denne episoden møter du Hanna Sundquist OG jordmor-Janicke! Først snakker jeg og Hanna om alt mellom himmel og jord når det kommer til livet og trening etter fødsel, og kanskje litt ekstra om hvor overraskende utfordrende det var å amme. Vi avslutter episoden med en prat med Janicke, som svarer på alle våre spørsmål rundt amming - forhåpentligvis gjør denne episoden deg klokere hvis du, som meg og Hanna, syns denne ammingen kunne være et (vanskelig) mas - men også veldig koselig, by all means. God lytt!! Sjekk gjerne ut Jordmorpodden om du vil høre mer fra Janicke og hennes ekspertise - gull verdt! Her kan du kjøpe boken min: https://bit.ly/3pS2bZ8Her kan du lese mer om mitt treningskurs for gravide: https://bit.ly/3sTAfpFHer kan du lese mer om mitt treningstilbud for deg som har født: https://boon.tv/piaseeberg
 • 2. Når bikinifitness møter mammalivet med Christina Strøm Fjære

  42:19
  Du møter Christina Strøm Fjære, tidligere fitnessutøver og i dag kjent treningsprofil med godt over 200 000 følgere på Instagram. Christina ble mamma i oktober 2021, og i episoden tar vi blant annet for oss.. Graviditet, fødsel og livet etterpå. Hvordan så hverdagen hennes ut før hun ble mamma, kontra nå? Hvordan opplevde hun vektoppgang i graviditeten - påvirker dette en litt ekstra når man er vant til en sport med utgangspunkt i kroppens utseende? Hennes opplevelse med kjerne- og bekkenbunnstrening. Kosthold, søvnmangel og parforhold. .. for å nevne noe. Å beskrive Christina som bikinifitnessutøver er på grensen til feil da hun som treningsjente og utøver har gjort ganske så mye annet siden hun la torsken, bikinien og selvbruningen på hylla. Allikevel dristet jeg meg til å bruke nettopp denne inngangen, og mange av svarene og refleksjonene til Christina overrasket og inspirerte meg. Håper du liker episoden like godt som meg! Her kan du kjøpe boken min: https://bit.ly/3pS2bZ8Her kan du lese mer om mitt treningskurs for gravide: https://bit.ly/3sTAfpFHer kan du lese mer om mitt treningstilbud for deg som har født: https://boon.tv/piaseeberg
 • 1. Velkommen til sesong 3!

  04:38
  På tide med en ny sesong av podcasten Trening etter fødsel. Hver fredag fra og med 11. mars slipper jeg en ny episode der jeg intervjuer jenter om tiden før og etter fødsel. Trening, mat og et sprekt topplokk er hovedfokuset, samt å plukke opp tips, triks og erfaringer som kan komme oss andre til nytte. Husk å trykke abonner der du lytter til podcast, og del gjerne episoden videre. Kos deg! Her kan du kjøpe boken min: https://bit.ly/3pS2bZ8Her kan du lese mer om mitt treningskurs for gravide: https://bit.ly/3sTAfpFHer kan du lese mer om mitt treningstilbud for deg som har født: https://boon.tv/piaseeberg