Share

cover art for "Paradise Hotell inspelningen var galen" – Qyre berättar!

MEDVIND

"Paradise Hotell inspelningen var galen" – Qyre berättar!

Season 1, Ep. 15

Michael Starck har startat och grundat Qyre – “Quick Hire” – som tillhandahåller en teknologi som gör det enklare att nå kompetent frilanspersonal till olika mediaproduktioner. Qyre har arbetat med produktioner som Paradise Hotell och vi får höra om inspelningarna utomlands i Colombia, som när teamet blir upphämtade i djungeln för att se fotboll med colombianerna… Micke berättar om minnen som präglat, inspirerat och utmanat. Veckans avsnitt av MEDVIND tar oss över hela världen och ger oss en inblick i några av Sveriges största TV-produktioner!  More episodes

View all episodes

 • 45. Flygresor inom Europa

  21:16
  I veckans avsnitt av MEDVIND besvarar Jonas och Alexis en fråga från en lyssnare om huruvida det lönar sig att resa för poäng inom Europa. Detta leder oss in på veckans ämne som handlar om just flygresor inom Europa. Hur skiljer sig upplevelsen att flyga med Ryanair kontra Lufthansa i ekonomiklass inom Europa, och varför väljer folk att betala extra för att flyga i business class när komforten är desamma som i ekonomiklass? Detta och mycket mer avhandlas i veckans avsnitt.
 • 44. Det senaste om SAS och SkyTeam

  34:31
  I detta avsnitt analyserar Jonas och Alexis EuroBonus och övergången till SkyTeam, samt vilka möjliga scenarion som kan ske. Vad är det som gör EuroBonus till ett bra program idag, hur kan EuroBonus se ut som ett fristående SkyTeam-bonusprogram, och vad kan tänkas ske om EuroBonus upphör och övergår till Flying Blue? Alla frågor besvaras i veckans avsnitt.
 • 43. Privatjet

  30:26
  Att flyga i en privatjet är definitionen av lyx och exklusivitet. I detta avsnitt diskuterar Jonas och Alexis allt som du kan tänkas undra om privatjets. Vem flyger privatjets, vad kostar det, samt vilka scenarion kan det löna sig att välja privatjet över att flyga kommersiellt. Slutligen så delar Alexis med sig av sin egen upplevelse av att flyga till södra Frankrike i en privatjet.
 • 42. Economy class för poäng

  22:07
  I takt med att biljettpriserna till många destinationer har blivit dyrare, samt att tillgängligheten av bonusplatser i business class har blivit sämre så har bonusresor i ekonomiklass visat sig bli en allt mer attraktiv värdeproposition. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom vilka destinationer som erbjuder bäst värde för poängen i ekonomiklass, samt hur du bör tänka när du räknar ut värdet av dina poäng.
 • 41. Thailand

  20:51
  Thailand är skandinavernas absoluta favoritresmål igenom tiderna. Jonas och Alexis diskuterar varför resmålet är så populärt, vilka orter i landet som är populärast att besöka, samt hur man kan ta sig dit med poäng.
 • 40. Sweet-spots för Amerikanska kreditkortspoäng

  24:53
  I detta avsnitt kartlägger Jonas och Alexis de amerikanska kreditkortens bonusprogram och vilka transferpartners som erbjuder bäst valuta för poängen. Mer specifikt så avhandlas fem långväga poängresor i business class som kan bokas till låga poängpriser från USA till Europa och Asien.
 • 39. Resmål och valutakurser

  24:32
  Svenskarna hör till några av världens mest beresta folk och den svaga kronan har varit föremål för stor frustration bland svenska utlandsresenärer. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom vad du ska tänka på gällande valutapåslag på kreditkort, huruvida du bör växla pengar i förväg eller ta ut i bankomat på plats, samt resmål där valutakursen fortfarande är fördelaktig för oss svenskar.
 • 38. Lounger i Norden

  30:42
  I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom vilka lounger som finns representerade på de stora flygplatserna i Norden. Vad är skillnaden mellan SAS Lounge och Gold Lounge, samt hur loungerna skiljer sig åt mellan de olika flygplatserna. Vad är Finnair Platinum Wing och vad kan du förvänta dig av ditt besök där? Slutligen avhandlas lounger och substitut till lounger för de som innehar ett kreditkort med tillgång till lounge.
 • 37. Aviosekosystemet

  28:06
  Avios är den gemensamma poängvalutan hos British Airways, Iberia, Qatar Airways, Aer Lingus, Vueling och Finnair. Vad som gör Avios unikt är att varje medlemsflygbolag bedriver sitt eget bonusprogram där de själva bestämmer priser på bonusresor och vad som krävs för att uppnå status. Jonas och Alexis går igenom de invecklade detaljerna i Aviosekosystemet, hur du enklast kan uppnå status, samt maximera värdet av dina Avios på bonusresor.