Share

cover art for Kreditkort som ger poäng och reseförmåner

MEDVIND

Kreditkort som ger poäng och reseförmåner

Season 2, Ep. 6

Jonas och Alexis diskuterar de kreditkort som av frekventa resenärer brukar betraktas som de smartaste att ha för att tjäna poäng och få förmåner. Det finns SAS-anslutna Amexkort som Elite och Premium som ger Eurobonuspoäng samt "vanliga" Amexkort som Platinum eller Gold som ger andra typer av poäng och förmåner. Det finns ett SAS Mastercard som ger Eurobonuspoäng och FlyPremium-rabatten samt ett Mastercard av Miles & More som ger poäng hos Lufthansa. Vi går igenom korten, poängen, förmånerna och mycket mer, allt för att ge en bild av hur det fungerar och vad man själv bör välja.

More episodes

View all episodes

 • 53. 12 lyssnarfrågor om SAS byte till SkyTeam

  27:04
  I veckans avsnitt besvarar vi 12 lyssnarfrågor som berör allt som har att göra med SAS byte från Star Alliance till SkyTeam. Vilka destinationer kommer att bli lättare att nå i den nya alliansen? Kommer vi att kunna uppleva first class för EuroBonuspoäng framöver? Vad händer med min redan bokade Star Alliance bonusresa som sker efter den 1 september? Allt och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt!
 • 52. 11 Travel Hacks

  21:13
  I veckans avsnitt delar Jonas och Alexis med sig av 11 smarta travel hacks som gör livet som resenär enklare. Låt dig inspireras i detta matnyttiga och lärorika avsnitt!
 • 51. Nyhet från American Express: Platinum Points Plus

  22:23
  Idag lanserar American Express en efterlängtad förbättring till Platinum Card. Points Plus är en tilläggstjänst som ger dig möjligheten att tjäna dubbla, fyrdubbla eller åttadubbla antalet Membership Rewards-poäng per spenderad krona beroende på vilken typ av inköp du gör. I detta avsnitt går Jonas och Alexis i detalj igenom vad Points Plus innebär och varför Amex Platinum Card just nu är det bästa kreditkortet på den svenska marknaden.
 • 50. Devalvering av poängprogram

  27:38
  Många undrar vad som kommer att hända med SAS Eurobonus och poängen när bytet av allians sker vilket verkar bli till hösten 2024. Jonas och Alexis diskuterar begreppet devalvering av poängprogram, när poängen ges mindre värde, vilket ofta händer när stora förändringar som alliansbyten sker. Vi förklarar mekanismerna bakom devalveringar, varför flygbolagen gör det och hur det kan te sig i detta fall.
 • 49. Därför finns SAS EuroBonus

  21:27
  I veckans avsnitt av MEDVIND snackar vi SAS EuroBonus och varför programmet finns. Vi diskuterar vad vi älskar med programmet, samt hur programmet har utvecklats från lanseringen 1992 till idag. Ett matnyttigt och lärorikt avsnitt om Nordens största lojalitetsprogram.
 • 48. Vad händer med mina EuroBonus vid alliansbyte?

  30:22
  SAS utträde ur Star Alliance är ett faktum, men när det kommer att ske och vad som händer med dina EuroBonus är fortfarande ovisst. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom tre olika scenarion om vad som kan hända med EuroBonus vid ett alliansbyte. Vi djupdyker även i det kontroversiella ämnet kring devalveringar och hur en potentiell devalvering av EuroBonus kan tänkas ske.
 • 47. Hotels.com vs hotellkedjornas egna bonusprogram

  21:19
  Hotels.com:s populära bonusprogram Welcome Rewards ger dig 10:e natten gratis. Programmet som må vara lättförståeligt är inte så generöst som man kan tro. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom anledningarna till varför du inte ska samla stämplar hos Hotels.com och istället samla poäng i hotellkedjornas egna bonusprogram.
 • 46. Undvik dessa 5 misstag när du bokar bonusresor

  25:03
  I veckans avsnitt av MEDVIND går Jonas och Alexis igenom fem vanliga misstag som många gör när de bokar bonusresor. Allt från att inte boka den klass som man faktiskt vill resa i, till att boka sin bröllopsresa i det gamla efternamnet. Ett matnyttigt avsnitt som kan spara dig bekymmer och huvudvärk om du följer råden rätt.
 • 45. Flygresor inom Europa

  21:16
  I veckans avsnitt av MEDVIND besvarar Jonas och Alexis en fråga från en lyssnare om huruvida det lönar sig att resa för poäng inom Europa. Detta leder oss in på veckans ämne som handlar om just flygresor inom Europa. Hur skiljer sig upplevelsen att flyga med Ryanair kontra Lufthansa i ekonomiklass inom Europa, och varför väljer folk att betala extra för att flyga i business class när komforten är desamma som i ekonomiklass? Detta och mycket mer avhandlas i veckans avsnitt.