Share

cover art for Så ska du klä dig under affärsresan – Stilljournalens Filip Strömbäck berättar

MEDVIND

Så ska du klä dig under affärsresan – Stilljournalens Filip Strömbäck berättar

Season 1, Ep. 16

Filip Strömbäck har gjort sig känd som stilexpert och medgrundare av podcasten Stiljournalen som drivs tillsammans med gode vännen Fredrik af Klercker. Till vardags driver han Exparang – ett techbolag inom rekryteringsbranschen.


I veckans avsnitt av MEDVIND pratar vi stil, resor och hur du klär dig bäst på affärsresan.

More episodes

View all episodes

 • 23. Gulf-flygbolagen: Emirates, Qatar och Etihad

  33:06
  Emirates, Qatar och Etihad kallas gemensamt för "Gulf-flygbolagen", tre ganska unga bolag som har blivit mytomspunna för sin avancerade lyx och aktör som "Super-connector" i världen. Alexis och Jonas går igenom historian, lyxen, champagnen och kaviaren och ger dig inblick i varför de har blivit mytomspunna och vad man ska förvänta sig av dem.
 • 22. Uppgraderingar för pengar, poäng eller ingenting

  40:41
  Uppgraderingar är för många synonymt med lyxen att flyga i de bättre klasserna, inget klår väl känslan av att ha bokat Economy men plötsligt befinna sig i Business Class. Alexis och Jonas går igenom de olika sätt på vilket man kan uppgradera sin resa, för pengar, poäng eller ingenting alls.
 • 21. Förstå flygbolagens samarbeten och hur du ska utnyttja dem till din fördel

  30:44
  Flygbolagens samarbeten är idag mer komplexa än någonsin tidigare, både till det bättre och sämre. Här finns mycket att förstå, och en hel del tips att lära sig för att kunna tjäna fler poäng och resa billigare. För 25 år sedan skapades Star Alliance, vilket var revolutionerande då. Men det finns flera olika samarbetsnivåer, från interline-avtal, till codeshare-avtal, till medlemskap i allianser och joint venture-samarbeten. Här går vi igenom dem och vad de betyder för dig som resenär.
 • 20. Reseförsäkringar

  29:34
  Jonas och Alexis går igenom allt du behöver veta om reseförsäkringar. Vilka finns det, hur kan man få dem, vad skyddar de mot och vilka undantag finns.
 • 19. Statusmatchning - Hur du blir guldmedlem överallt

  28:00
  Statusmatchning handlar om att skaffa en högre statusnivå, t.ex. Guld eller Diamant hos en hotellkedja för att man har det hos ett flygbolag. Eller tvärtom. Eller hos ett hyrbilsföretag för att man har det hos en hotellkedja. Flyg-, hotell- och hyrbilsbolag har insett att det kan vara smart att erbjuda lojala kunder i närliggande verksamheter statusar hos sig för att hitta fler lojala kunder till sina egna program. Vi djupdyker i fenomenet och ger dig inblick i hur du själv gör för att statusmatcha.
 • 18. 8 frågor från "Newbie Tuesday"

  22:45
  Varje tisdag publicerar vi ett öppet forum på Instagram för att ställa frågor om flyg, bonusresor, flygplatser, kreditkort och mycket annat. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom 8 vanliga frågor, från att flyga ANA för Eurobonuspoäng till hur man tar sig till Hawaii och hur man bokar 1st Class från Frankfurt.
 • 17. "The Dirty Half-Dozen"

  23:08
  Det finns sex internationella flygbolag som har dåligt rykte. Tre av dem, Air China, Egyptair och Air India, något sämre rykte än de andra tre, LOT, Avianca och Ethiopian. Jonas och Alexis pratar igenom dessa bolag och försöker klargöra varför de har ett dåligt rykte, vad man kan förvänta sig av att flyga med dem och om det är bättre att välja Business hos dem eller Economy hos ett bättre flygbolag som Lufthansa eller Thai Airways.
 • 16. När poängplatserna inte räcker

  27:53
  Ett vanligt problem vid poängbokningar är att poängen på kontot inte räcker, eller att man hittar några platser, men inte tillräckligt för alla. I veckans avsnitt pratar Alexis och Jonas igenom några olika scenarier och presenterar lösningar som kan komma till användning. T.ex. att dela upp familjen på olika sällskap, att boka en biljett för pengar och en för poäng, att boka olika kabiner för olika familjemedlemmar, att hitta en utresa i Business och en hemresa Ekonomi, och en del annat. Med dessa verktyg kan man komma längre i att resa för poäng.
 • 15. EU261 - Lagen om ersättning vid försenade eller inställda flyg

  28:55
  EU261 är EU-lagen som instiftades 2004 och reglerar vad du som resenär har för rättigheter vid försenade eller inställda flyg. Flygbolagen har dels en skyldighet att ta hand om dig, dvs erbjuda kommunikationsmöjligheter, mat och boende, men skall även ersätta dig med belopp på upp till 600 EURO när något inträffar. Vi går igenom lagstiftningen och reder ut begreppen, samt vägleder dig kring hur du ska göra om du har råkat ut för en försening, ett inställt flyg, en nedgradering eller nekad ombordsstigning.