Share

cover art for En introduktion till flyg- och hotellpoäng i skandinavien

MEDVIND

En introduktion till flyg- och hotellpoäng i skandinavien

Season 2, Ep. 1

I andra säsongen av MEDVIND har vi bara en gäst, Alexis kollega och reseexpert Jonas. Tillsammans går vi igenom alla hemligheter i reseindustrin och hur man kan utnyttja dem till sin fördel. I vårt första avsnitt djupdyker vi i flyg-. och hotellprogram som finns tillgängliga för skandinaver: Vilka poängprogram finns? Varför finns poängprogram och hur kan de bli värda så mycket? Hur kan man tjäna poäng? Hur kan man använda poäng och vad är bäst?

More episodes

View all episodes

 • 33. Fem varma destinationer som är enkla att boka i business class

  16:06
  Costa Rica, Zanzibar, Mexico City, Aruba och Jakarta är fem av Chatflights mest bokade destinationer i business class. Hit finns det god tillgänglighet under större delen av året, ibland för upp till 9 platser på samma flygning tidigast 360 dagar i förväg. Jonas och Alexis går igenom destinationerna, vad de kostar i poäng och varför de erbjuder bra värde för poängen.
 • 32. En tillbakablick på pandemin

  28:08
  Resandet har åter igen tagit full fart efter vad som kan beskrivas som den tuffaste perioden någonsin för resebranschen. Jonas och Alexis ger en tillbakablick på pandemin, händelseförloppet och resebranschen påverkades.
 • 31. Allt du behöver veta inför din resa till Maldiverna

  37:07
  Maldiverna är det första resmålet som vi tänker på när vi hör ordet drömresa. Jonas och Alexis går igenom allt som du behöver veta inför din resa till öparadiset. Allt från hur du flyger dit, vilka hotell och resorts som finns, samt matnyttig information om transfers och måltidspaket på hotellen.
 • 30. Därför är Singapore Airlines världens bästa flygbolag

  34:07
  Singapore Airlines är ett flygbolag med näst intill mytomspunnen status, ett flygbolag som av många anses vara världens bästa. Jonas och Alexis diskuterar de bakomliggande faktorerna varför flygbolaget anses vara bäst i världen och hur de jämför sig med rivalerna från mellanöstern.
 • 29. De amerikanska flygbolagen

  32:56
  Förstå mer om de amerikanska flygbolagen och hur de fungerar. Alexis och Jonas pratar igenom historian, kvalitén, vad man kan förvänta sig på marken och i luften, samt hur du kan uppnå status och tjäna poäng. Vi går igenom vissa trender som vi tror är på väg till Europa och annat smått och gott.
 • 28. All inclusive, och allt annat, vad betyder de?

  23:03
  En trend hos de stora hotellkedjorna är att börja erbjuda "All inclusive", ett koncept som innebär att du checkar in och kan äta och dricka allt du orkar utan att betala extra. Här finns en mängd olika varianter, från "Breakfast included" till Full Board, Half Board och "All Inclusive Plus" eller "Premium". Det är inte helt lätt att veta vad respektive paket betyder. Alexis och Jonas reder ut begreppen och bjuder på några goda tips.
 • 27. Amerikanska kreditkort och poängsystem

  22:26
  För dig som har kopplingar till USA kan det vara möjligt att skaffa ett amerikanskt kreditkort som ger långt fler möjligheter att samla poäng och resa i Business Class tack var det du spenderar. Här går vi igenom skillnaderna mot det vi är vana vid i Sverige och ger dig knepen för att skaffa ett amerikanskt kreditkort.
 • 26. Devalvering av flygpoäng

  23:43
  När du tjänar flygpoäng från kreditkort och flygresor kan du använda dem för att boka lyxiga resor i business class, men många blir frustrerade över att poängen går ut, att resor blir allt svårare att hitta och att poängen blir mindre värda. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom hur poängprogram löpande devalveras genom att poängresor blir dyrare, att det blir svårare att hitta poängplatser eller att poängen går ut snabbare, fiffiga sätt för flygbolagen att tjäna lite mer pengar och minska sina skulder till kunderna.
 • 25. EXTRA! Hur vi påverkas av nyheterna från SAS

  36:30
  Igår, den 3 okt, kl 18:00 presenterade SAS slutsatsen av sin Chapter 11-utredning. Bolaget köps ut från börsen och nya storägare kliver in, bl.a. Air France/KLM. Den nyhet som påverkar resenärerna mest är att bolaget byter allians, från Star Alliance till SkyTeam. I detta avsnitt går Jonas och Alexis igenom vad det betyder för dig. Vad är SkyTeam för allians och vad innebär det för mina poäng och min status? Är Eurobonus kvar? Måste jag spendera mina poäng snabbt nu? Vad händer med min guldstatus? Är den nya alliansen något att ha? Är allt dåligt eller finns det bra saker med nyheten? Vi rätar ut alla frågetecken.