Share

cover art for Allt du behöver veta om att köpa poäng

MEDVIND

Allt du behöver veta om att köpa poäng

Season 3, Ep. 58

I veckans avsnitt av MEDVIND går vi igenom allt du behöver veta om att köpa poäng. Vi diskuterar bland annat vilka flygbolag som säljer poäng med kraftiga rabatter, om det lönar sig att köpa EuroBonuspoäng, och hur du kan spara tusenlappar på hotellnätter genom att köpa poäng.

More episodes

View all episodes

 • 62. Hubbar i SkyTeam del 1

  27:01
  SAS byte till SkyTeam börjar närma sig och i detta avsnitt går vi igenom de stora hubbarna i SkyTeam som SAS-resenärer kommer att bekanta sig med under kommande år. Vilka hubbar trafikerar flygbolagen i respektive kontinent, vad kan man förvänta sig i form av lounger och markupplevelse, samt vilka destinationer kan man nå från dessa hubbar? Allt och mycket mer i detta lärorika och matnyttiga avsnitt!
 • 61. Maskineriet bakom bokningsklasser

  18:33
  Bokningsklasser är ett begrepp som du säkert har stött på i flygsammanhang. Vad bokningsklasser är och hur flygbolagen använder dem för att maximera intäkter och fylla flygplanen går vi igenom i detalj i detta avsnitt. Vi avhandlar även begreppet married segments och dess innebörd för bonusresor.
 • 60. Allt du behöver veta om hyrbilar

  34:15
  I veckans avsnitt går vi igenom allt som du behöver veta om hyrbilar. Vi avhandlar lojalitetsprogrammen hos Hertz, Avis och Sixt, samt hur du kan uppnå status hos dessa. Vilka förmåner ingår som statusmedlem, samt vad du kan förvänta dig i form av uppgraderingar och service på hyrbilsstationen. Slutligen undersöker vi försäkringar och vilket hyrbilsskydd som ingår i reseförsäkringen för Amex Platinum och SAS Amex Elite.
 • 59. Våra 7 populäraste poängdestinationer

  19:24
  I veckans avsnitt går vi igenom våra 7 mest bokade poängdestinationer, varför dessa destinationer är så pass populära, samt varför du bör överväga dem inför din nästa bonusresa.
 • 57. SAS Amex Elite vs Platinum Points Plus

  37:38
  I veckans avsnitt av MEDVIND gör vi en djupanalys av de två starkaste kreditkorten på den svenska marknaden: SAS Amex Elite vs Amex Platinum Points Plus. Vi jämför korten och kartlägger hur mycket du behöver spendera för att uppnå en bonusresa i business class, vilka förmåner som du kan förvänta dig, samt huruvida det lönar sig att byta från Amex Elite till Platinum Points Plus.
 • 56. 100 timmar i business class

  39:35
  Att frivilligt spendera 100 timmar ombord på flygplan kan tyckas vara vansinne för de flesta, men för vissa personer så finns det en njutning i att spendera tiden ombord på ett flygplan i business class med ett glas champagne i handen. I veckans avsnitt delar Jonas med sig av sin resa där han på 9 dagar spenderade 100 timmar ombord på flygplan kors och tvärs över världen.
 • 55. Hur du ska välja hotell i New York, Miami, Seychellerna och Kapstaden

  21:41
  Jonas är på resande fot och ersätts med Jonathan, Chatflights hotellexpert. Alexis och Jonathan diskuterar 4 populära destinationer, New York, Miami, Seychellerna och Kapstaden, och ger sina rekommendationer kring hur man ska tänka när man bokar hotell. Vi går igenom "vad som är grejen" med varje destination och ger er våra bästa tips.
 • 54. Lufthansas statusmatch för EuroBonus

  24:50
  Lufthansas statusmatch för EuroBonusmedlemmar har blivit ett hett samtalsämne under de senaste dagarna och i veckans avsnitt går vi igenom vad en statusmatchning till Miles&More innebär. Vilka är de mest betydande skillnaderna mellan att vara Senator hos Lufthansa jämfört med Guld och Diamantmedlem hos SAS, samt om det lönar sig att hoppa på statusmatchningen när den väl erbjuds.