Share

cover art for 11 Travel Hacks

MEDVIND

11 Travel Hacks

Season 3, Ep. 52

I veckans avsnitt delar Jonas och Alexis med sig av 11 smarta travel hacks som gör livet som resenär enklare. Låt dig inspireras i detta matnyttiga och lärorika avsnitt!

More episodes

View all episodes

 • 58. Allt du behöver veta om att köpa poäng

  34:02
  I veckans avsnitt av MEDVIND går vi igenom allt du behöver veta om att köpa poäng. Vi diskuterar bland annat vilka flygbolag som säljer poäng med kraftiga rabatter, om det lönar sig att köpa EuroBonuspoäng, och hur du kan spara tusenlappar på hotellnätter genom att köpa poäng.
 • 57. SAS Amex Elite vs Platinum Points Plus

  37:38
  I veckans avsnitt av MEDVIND gör vi en djupanalys av de två starkaste kreditkorten på den svenska marknaden: SAS Amex Elite vs Amex Platinum Points Plus. Vi jämför korten och kartlägger hur mycket du behöver spendera för att uppnå en bonusresa i business class, vilka förmåner som du kan förvänta dig, samt huruvida det lönar sig att byta från Amex Elite till Platinum Points Plus.
 • 56. 100 timmar i business class

  39:35
  Att frivilligt spendera 100 timmar ombord på flygplan kan tyckas vara vansinne för de flesta, men för vissa personer så finns det en njutning i att spendera tiden ombord på ett flygplan i business class med ett glas champagne i handen. I veckans avsnitt delar Jonas med sig av sin resa där han på 9 dagar spenderade 100 timmar ombord på flygplan kors och tvärs över världen.
 • 55. Hur du ska välja hotell i New York, Miami, Seychellerna och Kapstaden

  21:41
  Jonas är på resande fot och ersätts med Jonathan, Chatflights hotellexpert. Alexis och Jonathan diskuterar 4 populära destinationer, New York, Miami, Seychellerna och Kapstaden, och ger sina rekommendationer kring hur man ska tänka när man bokar hotell. Vi går igenom "vad som är grejen" med varje destination och ger er våra bästa tips.
 • 54. Lufthansas statusmatch för EuroBonus

  24:50
  Lufthansas statusmatch för EuroBonusmedlemmar har blivit ett hett samtalsämne under de senaste dagarna och i veckans avsnitt går vi igenom vad en statusmatchning till Miles&More innebär. Vilka är de mest betydande skillnaderna mellan att vara Senator hos Lufthansa jämfört med Guld och Diamantmedlem hos SAS, samt om det lönar sig att hoppa på statusmatchningen när den väl erbjuds.
 • 53. 12 lyssnarfrågor om SAS byte till SkyTeam

  27:04
  I veckans avsnitt besvarar vi 12 lyssnarfrågor som berör allt som har att göra med SAS byte från Star Alliance till SkyTeam. Vilka destinationer kommer att bli lättare att nå i den nya alliansen? Kommer vi att kunna uppleva first class för EuroBonuspoäng framöver? Vad händer med min redan bokade Star Alliance bonusresa som sker efter den 1 september? Allt och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt!
 • 51. Nyhet från American Express: Platinum Points Plus

  22:23
  Idag lanserar American Express en efterlängtad förbättring till Platinum Card. Points Plus är en tilläggstjänst som ger dig möjligheten att tjäna dubbla, fyrdubbla eller åttadubbla antalet Membership Rewards-poäng per spenderad krona beroende på vilken typ av inköp du gör. I detta avsnitt går Jonas och Alexis i detalj igenom vad Points Plus innebär och varför Amex Platinum Card just nu är det bästa kreditkortet på den svenska marknaden.
 • 50. Devalvering av poängprogram

  27:38
  Många undrar vad som kommer att hända med SAS Eurobonus och poängen när bytet av allians sker vilket verkar bli till hösten 2024. Jonas och Alexis diskuterar begreppet devalvering av poängprogram, när poängen ges mindre värde, vilket ofta händer när stora förändringar som alliansbyten sker. Vi förklarar mekanismerna bakom devalveringar, varför flygbolagen gör det och hur det kan te sig i detta fall.