Share

cover art for Inviterer til Oslo Symposium uten Norge Idag og Visjon Norge

Tore og Tarjei

Inviterer til Oslo Symposium uten Norge Idag og Visjon Norge

Annet hvert år siden 2011 har Bjarte Ystebø stått i spissen for Oslo Symposium. Neste uke går årets symposium av stabelen. De fleste deltakerne er vesentlig eldre enn ham selv. Det bekymrer Ystebø seg ikke over. – Vi går med det laget vi har, sier han.

More episodes

View all episodes

 • Mammashjerte besøker Tore og Tarjei

  37:12
  I denne ukens episode har Tore og Tarjei besøk av Cathrine Lofnes og Kristina Ekerhovd-Ottersen fra podkasten Mammashjerte. De har bak seg tre år med ukentlige episoder hvor temaene spenner fra "ting jeg gjerne skulle visst før jeg ble mamma", "tillitsbrudd og tilgivelse", "mannsidentitet", "hva er sunn feminisme" til endometriose – og sex. Vi snakker om ideen bak podkasten, hvilke behov den møter, og om å ikke male kristne glansbilder.
 • Bonusepisode: Ny podkast lanseres: «Ulest – kristne klassikere»

  14:46
  Har du tenkt at det kunne være interessant å vite litt mer om noen av de viktigste kristne tekstene gjennom tidene? Da har vi en god nyhet til deg. I den nye podkasten «Ulest - kristne klassikere» samtaler Tore Hjalmar Sævik med William Grosås og Peder Solberg om én tekst fra hvert århundre av kirkens historie. Podkasten er et samarbeid mellom Dagen og NLA Høgskolen. Du kan lytte til introepisoden her. For å lytte videre kan du følge denne linken eller søke etter «Ulest» der du lytter til podkast. https://open.spotify.com/show/3lzd56ZuOhBOKL1rURKXJQ
 • Hvorfor er kjønnsidentitet blitt så omdiskutert? Gjest: Marit Johanne Bruset

  37:45
  Et flertall på Stortinget går inn for å innføre et forbud mot konverteringsterpi for seksuell legning og kjønnsidentitet. Psykolog Marit Johanne Bruset kaller forslaget "tragisk" for unge mennesker. Hun forteller om hvorfor hun har gått mot strømmen i debatten om kjønnsidentitet og medisinsk behandling av unge med kjønnsdysfori.
 • Live fra Bildøy: Hvorfor skal samfunnet bruke penger på bibelskole?

  30:56
  For noen dager siden var Tore Hjalmar Sævik og Tarjei Gilje på besøk hos andreårsstudentene på Bildøy bibelskole. Vi intervjuet også rektor Andreas Evensen om hvordan det å drive bibelskole er annerledes nå, hvorfor det er viktig og hvilke emner studentene er opptatt av.
 • Friskoleopprør, bibelskolefestival og hva kreves av kristne ledere?

  28:56
  Denne uken har det vært demonstrasjoner i en rekke norske byer mot regjeringens frisiolepolitikk. Tore og Tarjei er på bibelskolefestival på NLA Høgskolen og snakker om forholdet mellom forskning og levende tro. Og: etter lederkonferansen i Indremisjonsforbundet snakker vi om hva som trengs hos kristne ledere i dag.
 • Krigen om Israel, Gro i "Makta" og oppgjør i pinsesekt

  40:27
  Det overveldende terrorangrepet mot Israel 7. oktober er blitt etterfulgt av en krig der målet er å utslette Hamas. Hvordan merker vi at den norske debatten om konflikten har endret seg? Vi snakker også om verdiperspekter i den nye NRK-serien "Makta" og vi diskuterer etiske dilemmaer i Dagens omfattende dekning av trosfellesskapet Nardus i Kristiansand.
 • Ungt trosforsvar og gammel C. S. Lewis-kjærlighet

  36:15
  Oppmøtet var rekordstort da Veritaskonferansen sist helg ble arrangert for tiende gang. Konferansen handler om kristent trosforsvar. Årets hovedtema var forfatteren C. S. Lewis. Gjester i podkasten er Karl Johan Kjøde, Marte Hodne og Øyvind Skjegstad. De snakker blant annet om apologetikk for unge og hvorfor C. S. Lewis blir lest av så mange 60 år etter sin død.
 • Hva skal vi med enda en bibeloversettelse? Gjest: Kjell Arild Pollestad

  31:06
  Helt alene har forfatter, oversetter og teolog Kjell Arild Pollestad oversatt hele Bibelen. Det har tatt ham fem år. Sans for poesi og motvilje mot kjønnsinkluderende språk er noe av det som preger oversettelsen. Men hvorfor var det dette han ville bruke så mye pensjonisttid på?
 • Vennskap mellom menn - et teologisk spørsmål?

  26:11
  I Bibelen leser vi om vennskapet mellom Jonatan og David, at Jonatan fikk David «så kjær som sitt eget liv». Denne teksten er en av lesetekstene søndag 15. oktober. Hvilken betydning kan det ha, ikke minst for menn, å ha fortrolige venner? Moderne svogerforskning gir inntrykk av at kvinner er bedre på å holde vennskap i live enn menn. Hva kan menn gjøre med det?