Tore & Tarjei

 • Blir alt lov uten Gud? Gjest: Espen Ottosen

  28:45
  En stor debatt ble utløst da Espen Ottosen skrev en kommentar med tittelen "God uten Gud?" i Aftenposten i 2017. Nå har informasjonslederen i Misjonssambandet skrevet boken "Uten Gud er alt tillatt". Der drøfter han hvorfor han mener gudstro er nødvendig for å gi en holdbar og objektiv forankring av rett og galt.
 • For 1.000 år siden endret kristen tro norsk lovgivning. Slik preger det oss i dag

  30:11
  Kristen tro påvirker lovene våre mer enn vi antakelig tenker over. Neste år skal vi feire 1000-årsjubileum for kristenretten. Hva ble egentlig annerledes den gangen, og hvor kan vi se sporene av det i dag? Vi har hørt om at uønskede barn ikke lenger ble satt ut i skogen for å dø. Hvilke andre endringer skjedde som følge av at kristenretten vant fotfeste?Til å snakke om det har Tarjei Gilje denne uken besøk av Bjørn Are Davidsen og Ole Petter Erlandsen.
 • Dåpsteologi, cupfinale, familieplanlegging og slik minnes vi Tim Keller

  31:44
  Tore Hjalmar nærmer seg slutten av studiepermisjonen, og skriver oppgave om dåp. Tarjei har vært på cupfinale og fått testet fromheten. En sak om et ungt ektepar som ikke bruker prevensjon har blitt svært godt lest. Og den amerikanske pastoren Tim Keller hadde stor betydning for mange norske kristne.
 • Kirke, herlighetsteologi og Jordan Petersons individualisme - med Jens Kihl

  34:16
  I episoden om Jordan Peterson for to uker siden snakket vi blant annet om Bergens Tidendes kulturredaktør Jens Kihls omtale av ham. Denne uken er Kihl gjest i Tore og Tarjei, og snakker om både Jordan Peterson, forskjellen mellom Klassekampen og Bergens Tidende og om sin tilknytning til Normisjon og Pinsebevegelsen.
 • Kristen kroning, medier på prinsessejakt og mannen som preget en generasjons gudsbilde

  29:45
  Kong Charles gikk inn i en over tusen år gammel tradisjon da han ble kronet i Westminster Abbey. Hva forteller det om kristendommens betydning i dagens samfunn? Tore og Tarjei snakker også om prinsesse Märtha Louises oppgjør med pressen og evaluerer et ferskt intervju med hele Kristen-Norges låtskaper Arnold Børud.
 • Er Jordan Peterson en god kristen veileder?

  31:21
  Forrige uke fylte den canadiske psykologen Jordan Peterson Grieghallen i Bergen. I fjor fylte han Oslo spektrum. Kristne fra både ortodokse, karismatiske og lavkirkelige sammenhenger er interessert i å høre på ham. Og mye av samtalen i Grieghallen handlet om bibelfortellinger. I denne episoden har Tarjei besøk av kollegene Øystein Lid og Eivind Algrøy. Lid var i Grieghallen og traff Peterson fredag.
 • Ida Lindtveit Røse om abort, politikk for hverdagen, sperregrensen og unge kvinners muligheter i KrF

  34:54
  Forrige helg ble 30 år gamle Ida Lindtveit Røse valgt til nestleder i Kristelig Folkeparti. Hun er gjest i denne ukens episode. Der forteller hun om hvordan hun ble politisk engasjert, om hvilke saker hun mener kan løfte KrF over sperregrensen, om å gå på gudstjeneste med Kjell Magne Bondevik, abortsakens betydning og hvem hun helst vil i regjering med.
 • Ragnhild Jepsen er Bjørgvins første kvinnelige biskop

  34:25
  Søndag ble hun vigslet til biskop. På sin fjerde tjenestedag er hun gjest i Tore og Tarjei for å snakke om veien fra Nidaros til Bjørgvin, om hvor viktig det er at Jesus stod opp fra de døde, om salmesang og lovsang og om respekt for både konservative og liberale.
 • Lykkelige troende, oppstandelsestvil og patriarken som velsigner Putins krig

  30:47
  Er du kristen, over 55 år og har vært gift lenge? Da er det sannsynlig at du er lykkelig, ifølge en ny undersøkelse. Hva kan vi lese ut av dette? Vi diskuterer også hva det betyr at bare tolv prosent i Norge sier de tror på Jesu fysiske oppstandelse, samt den ferske boken “Putins hellige krig” av Helge Simonnes.