Latest episode

 • Misjonærbarn, varslinger og nye misjonærer

  35:42
  Gunnar Bråthen ser tilbake på et knapt år som generalsekretær, og han ser frem til at Misjonssambandet skal åpne nye misjonsfelt. Han gleder seg over fellesskapet på bedehuset, men tror ikke bedehuset får samme kontaktflate som Den norske kirke.

More episodes

View all episodes

 • Bjørn Eidsvåg, frelse og fortapelse

  28:08
  Tore Hjalmar forteller fra sitt gudstjenesteraid første påskedag, hvor han var innom seks ulike menigheter for å lodde stemningen denne spesielle dagen. Blant sakene som har engasjert Dagens lesere mest den siste uken er Bjørn Eidsvågs uttalelser om helvete under konserten i anledning hans 70-årsdag. Hva er dette engasjementet et uttrykk for, lurer Tore og Tarjei på.
 • Hva kan norske kristne lære av svensk sekularisering?

  30:48
  Den svenske teologen Olof Edsinger forklarer hvorfor han går inn i debatter som kristne ledere helst vil unngå. Og han sier en del om hvilke muligheter han ser for å drive kristen formidling i en kultur der mange vet svært lite om kristen tro. Edsinger jobber som generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen.
 • Det lukkede trossamfunnet valgte å åpne seg opp

  30:16
  Bertil Andersson leder Norges eldste frikirkelige trossamfunn. Men det er ikke mer enn tre-fire tiår siden nesten ingen visste hva som foregikk på innsiden av DELK.
 • Bollestads beklagelse, Laget 100 år, ny bibelutgave og "Rikets salg"

  32:46
  Partileder Olaug Bollestad ber om unnskyldning for KrFs behandling av homofile, men hva handler det om? Vi snakker også om at Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag fyller 100 år og at det er lansert revidert oversettelse av Bibelen. Dessuten får vi et innblikk i Dagens reportasje om 300 millioner som er sendt fra Jehovas Vitner i Norge til utlandet.
 • Ramadan og påske, nytt jødehat og færre statlige kroner til kirken?

  32:09
  For første gang skal er en gate i Oslo pyntet for å markere den muslimske fastemåneden ramadan. Det betyr at denne pynten også vil være der i påsken. Hvorfor tar Høyres byleder et slikt initiativ, og hva er innvendingene? Vi snakker også om den nye debatten om sionisme og jødehat, og om et utspill fra en annen Høyre-politiker om å redusere den offentlige støtten til trossamfunn.