Topplinjen: Bak tallene med finansdirektørene

 • 9. Hvordan kan CFO-en bli et konkurransefortrinn?

  35:56
  Per Christian Mørland har en enestående erfaring som finansdirektør i store, børsnoterte og globale selskaper. Han har vært CFO for Telenor i Bangkok, Montegro og Danmark før han ble finansdirektør for hele Telia og pendlet til Sverige. Nå er han tilbake i Norge som CFO i Schibsted. I denne episoden får du høre Per Christians tanker om hvordan man jobber strategisk med CFO-reisen. Hvordan kan CFO-en bli et konkurransefortinn? Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 8. Hemmeligheten bak effektiv samhandling mellom CFO, CEO og Styret: Rådgivning fra Morten Jurs

  33:37
  Morten Jurs er leder av revisjonsutvalget i Atea og CEO i SpinChip Diagnostics. Han har også tidligere erfaring som finansdirektør i ulike selskaper. I denne episoden deler han sine erfaringer og råd for effektiv samhandling mellom CEO, CFO og styret. Finnes det en suksessoppskrift? Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 7. CFO-ens rolle i strategiprosesser med Tone Bachke| Telenor

  38:37
  Hva er Telenor i fremtiden, og hvordan er CFO-ens rolle på veien dit? De siste årene har telekomgiganten gjennomført en rekke endringer i selskapet for å tilrettelegge for vekst og fornye selskapet i tråd med fremtidens behov. Hva er egentlig CFO-ens rolle i større strategiprosesser, og hvordan prioritere kapital mellom enheter? Med oss i studio er Tone Hegland Bachke. Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 6. Bærekraftsstrategi eller en bærekraftig strategi? med Kristin Muri Møller | TINE

  31:53
  Du skal ikke lenger tilbake enn 2021 før majoriteten av CFO-er så på E-S- og G-en som en kostnad, og ikke verdiskapende. En som tidlig skjønte verdien av dette arbeidet var Tine, og Kristin Muri Møller. Ikke bare skal de ha den mest effektive og bærekraftige verdikjeden for meieri i Norge. Innen utgangen av 2030 er målsettingen at all TINEs emballasje er laget av fornybart eller resirkulert materiale. Hva er utfordringene, og hvordan prioriterer de for å nå målene?  Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 5. Fremtidens CFO med Kenneth Klev | Assessit

  27:27
  Stillingsbeskrivelsen til finansdirektøren har ekspandert kraftig de siste årene, og har gått fra å være en rapporteringsfokusert funksjon til en strategisk partner i virksomheten. Hvilke egenskaper er viktigst for å skape verdi for organisasjonen, lykkes i rollen i dag, og hva definerer de beste økonomifunksjonene?  Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 4. Fra rakettvekst til dyrtid med Madeleine Tennebekk | Foodora

  28:40
  Siden Foodoras inntreden på det norske markedet i 2015 har de fremdeles til gode å oppleve et normalår. Matleveringsselskapet ble raskt et vekstselskap, og etterspørselen nærmest eksploderte under pandemien. Veksten har imidlertid kostet, og de måtte endre strategien. Hvordan tilpasse økonomistyringen en helt ny hverdag?Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 3. På vei til børs med CFO i NorConsult

  31:25
  Etter nærmere 95 år gikk NorConsult på børs i et usikkert kapitalmarked, mens flere selskaper la planene på vent. Hva var bakgrunnen for noteringen, og hvilke råd vil CFO, Dag Fladby, gi andre i samme situasjon? Hva kreves egentlig som CFO i et børsnotert vs. unotert selskap?Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 2. Automatisering av CFO-rollen med økonomistjerne Øyvind Osjord | Goodtech

  31:26
  Øyvind Osjord er den yngste CFO i noe notert foretak på Oslo Børs, han er kåret til en av E24s økonomistjerner, han har rodd 5.500 kilometer i åpen båt over Atlanteren, og innstillingen hans er at alt bør automatiseres. Hvordan former dette rollen hans som CFO, og hva er nøkkelen til hans rakettkarriere? Ikke minst, hva mener Øyvind er de viktigste oppgavene å automatisere i økonomifunksjonen og hvordan lykkes man med det?Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
 • 1. Mangfold er bra for bunnlinja med Karen Kvalevåg | Revisorforeningen

  31:12
  Mangfold gjort riktig er bra for bunnlinja, men lønnsomhet kommer ikke automatisk i mangfoldige virksomheter. Det handler om å utnytte mulighetene som følger med, og sikre at det ikke bare handler om tall. Karen Kvalevåg er administrerende direktør i Revisorforeningen. Hun deler sine refleksjoner, og vi spør: Hvorfor bør CFO-en være opptatt av mangfold, og hvordan kan CFO-en utnytte mulighetene som følger med mangfold?  Vil du bli bedre kjent med våre CFO services? Se cfo.deloitte.no.
loading...