Share

cover art for A New Technology Supercycle is Emerging – AI, Biotech and Connected Ecosystems

Teknologi og mennesker

A New Technology Supercycle is Emerging – AI, Biotech and Connected Ecosystems

Season 7, Ep. 20

It has become an annual affair that we talk about trends and how technology impact society and businesses in this podcast. The world has become more complex, and the speed of tech is accelerating. Are leaders making decisions based on fear or FOMO (Fear of Missing Out)? 


In this episode we will dive into Future Today Institute’s annual Tech Trends Report 2024, that was presented during SXSW in Austin earlier this year. Last year we had a conversation with Amy Webb. This year we’re so happy to have Christina von Messling, Head of Europe at Future Today Institute, with us.


Christian Brosstad, Atea Norge, is hosting the podcast show.


The Technology supercycle


In an era where technological advancements unfold at an unprecedented pace, we stand on the brink of a transformative period known as the technology supercycle. This phenomenon, characterized by the convergence of artificial intelligence (AI), biotechnology, and connected device ecosystems, promises to reshape our economy, society, and personal lives in profound ways. 

 

Drawing insights from the Future Today Institute's 2024 Tech Trends Report and the wisdom of Christina von Messling, Head of Europe at Future Today Institute, this episode delves into the essence of the technology supercycle, its potential impacts, and the ethical considerations it entails.

More episodes

View all episodes

 • 23. Geopolitikk, data, AI og digital modenhet – LIVE Kongsberg Agenda 2024

  40:33
  I denne episoden dykker vi ned i de store temaene som preger dagens verden. Vi snakker geopolitikk, bruk av data, kunstig intelligens (AI), hackerangrep, klimaproblemer og digital modenhet. Hvordan kan vi navigere gjennom disse utfordringene og utnytte mulighetene? Vi lover å være så konkrete som mulig som gir deg innsikt og inspirasjon til å handle allerede i morgen.Ukens gjester Bjørn Jalving, CTO i Kongsberg Maritime, Dag Nyrud, Director Modern Work & Surface i Microsoft Norge, og Lars Iversen, strategisk rådgiver i Atea.Programleder er Christian Brosstad, Atea.NB: Dette er et opptak fra en LIVE-podkast på Kongsberg Agenda forrige. Lyden er bearbeidet med kunstig intelligens for å gi deg en bedre lytteropplevelse.
 • 22. Dette er de viktigste IT-trendene - CIO Analytics 2024

  28:50
  I denne episoden dykker vi ned trendrapporten CIO Analytics 2024, som er Nord-Europas største IT-undersøkelse. Vi har spurt over 1000 IT-ledere om hva de er opptatt av akkurat nå, og hva de tenker fremover. Temaer i rapporten er innovasjon, IT-sikkerhet, bærekraft, IT-avdelingenes rolle i digitaliseringen, kunstig intelligens (AI), samfunnsansvar og kompetanseutfordringer. Ukens gjester er Marius Kittelsrud, Head of Technology & Governance i NMD, Mali Hole Skogen, teknologi- og bærekraftsdirektør i IKT-Norge, og Petter Moe, CTO i Atea. Programleder er Christian Brosstad, Atea.   Last ned trendrapporten CIO Analytics 2024. NB: Dette er et opptak fra en LIVE-podkast i Oslo forrige uke på lanseringen av CIO Analytics 2024. Lyden er bearbeidet med kunstig intelligens for å gi deg en bedre lytteropplevelse.
 • 21. Teknologi i krig

  39:37
  Sikkerhetspolitikken har endret seg mye de siste årene. Vi opplever krig, stormaktrivalisering, Nato-utvidelse, klimaendringer og ikke minst store teknologiske endringer. Summen av dette bidrar til uforutsigbarhet og ustabilitet i vår del av verden. IT og teknologi er viktige komponenter i forsvaret av Norge. I ukens episode snakker vi om hvordan Forsvaret bruker teknologi, jobber med innovasjon og skaper kultur for endring. Ukens gjester er Bjørn Tore Markussen, direktør for teknologi og IKT i Forsvaret, og Caroline Lervik, seniorrådgiver IKT i forsvarsstaben.Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge. 
 • 19. Trenger vi et AI-opprør, eller?

  48:49
  Det snakkes om kunstig intelligens (AI) overalt. Investorer hopper på nesten alt som lukter AI. Tech-selskaper og AI-eksperter ser stjerner. Men hvordan forholder norske virksomheter seg egentlig til AI? Er vi helt retningsløse? Hvor flinke er norske ledere til å skaffe seg kunnskap om temaet? Og ikke minst; hvordan bygger ansatte egen AI-kompetanse? Ja, det er mange spørsmål som skal besvares. I denne episoden rydder vi opp i hvordan vi burde forholde oss til AI, og du får helt konkrete råd. Ukens gjester er Silvija Seres, matematiker, AI-forsker og tech-investor, og Petter Moe, CTO i Atea Norge. Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge.
 • 18. 10 000 pingviner og AI-assistentene

  49:41
  For noen måneder tilbake laget vi en episode om AI-assistenter på jobben. Den ble veldig populær, og etter det har vi fått en del henvendelser om vi ikke kan lage en oppfølger. Og det gjør vi nå. Kunstig intelligens (AI) er kanskje det «hotteste» temaet om dagen – og påvirker alle bransjer og jobber. AI skal inn i alle produkter og tjenester, og er også på full fart inn i arbeidshverdagen. Vi er i ferd med å bevege oss fra «hva kan maskiner gjøre for oss» til «hva kan maskiner være for oss». Den dominerende løsningen i markedet er Microsoft Copilot. Jotun har de siste månedene hatt en pilot med 300 ansatte.  I denne episoden snakker vi om hva Copilot er – og ikke er, praktiske erfaringer fra Jotun, hvordan du bør forberede organisasjonen, og hva disse assistentene gjør med jobbene våre. ¨Ukens gjester er Marius Enge, Group IT Digital Workplace Manager i Jotun, og Christoffer Besler Hansen, sjefkonsulent og fagansvarlig Digital Workplace i Atea Norge. Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge.PS: Så hva har pingviner med AI-assistenter å gjøre? I Jotun jobber over 10 000 ansatte. Joruns bedriftsverdier er lojalitet, omsorg, respekt og mot – er grunnsteinene bedriftskulturen, kalt "pingvin-ånden". Så da vet du det 😉
 • 17. 10 bekymringer om teknologibruk i skolen

  01:05:47
  Det er særlig ett område innenfor digitaliseringen av Norge som vekker sterkt engasjement, usikkerhet og uenighet. Det er bruk av teknologi i skolen. Ikke så rart siden det handler om barna våre.Vi har kjendisopprør, varierende resultater i skolene, og politikere som har lagt seg på en forbudslinje. Bekymringene er mange, og spenner fra pedagogiske utfordringer, regulatoriske forhold, til etikk og personvern. Det er ofte vanskelig å få til en balansert samtale som adresserer både mulighetene og utfordringene teknologien bringer med seg. Uansett er det viktig å utforske disse bekymringene. Det er det vi skal gjøre i denne episoden. Vi har brukt et AI-verktøy for å finne ut av hva det snakkes om i det offentlige rom når det kommer til bruk av teknologi i skolen.Ukens gjester er Julie Remen Midtgarden, byråd for utdanning i Oslo kommune, og Elisabeth Palmgren, tidligere rektor og nå leder for skolesatsingen i Atea Norge. Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge. Redaksjon: Marius Røed Wang, Marita Søvik Røskar og Christian Brosstad.
 • 16. Trenger vi en «røykelov» for natur og klima?! (LIVE)

  50:09
  I denne episoden dykker vi ned i Europas grønne skifte, og utforsker hvordan EUs ambisiøse klimaplaner påvirker oss her i Norge. EU så alvoret i 2017 og tok et politisk standpunkt. De besluttet å gå i gang med et vanvittig klima- og miljøprogram, kalt «The European Green Deal» - med mange underprogrammer. EU har to virkemidler; penger og lovgivning. Nå kommer det en tsunami av «Green Deal»-lovgiving. Hva betyr dette for Norge, og hvordan kan vi få en hånd på rattet? Hvordan kan vi bidra til bærekraftig innovasjon og skape grønn økonomisk vekst i Norge? Vi tar debatten. Ukens gjester er Cathrine Barth, som jobber med systemdesign og forretningsutvikling innenfor sirkulærøkonomi, Anita Skog, innovasjonspådriver i Arctic Pioneers, Nelly Flatland, bærekraftsdirektør i Atea Norge, og Petter Gulli, daglig leder i 12 Years. Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge.  NB: Dette er et opptak fra en LIVE-podkast i Oslo forrige uke på Atea Sustainability Forum (ASF). Lyden er bearbeidet med kunstig intelligens for å gi deg bedre lytteropplevelse. 
 • 15. Den store krigen om mikrobrikker

  41:10
  Nå skal vi snakke om noe som svært få egentlig bryr seg om, men som vi ikke kan leve uten. Vi snakker om chips eller mikrobrikker, som er kritiske byggeklosser i den verden vi lever i. Du finner dem i mobiltelefoner, elektriske tannbørster, vaskemaskiner, PC-er, AI-systemer, biler osv. Samtidig er mikrobrikker geopolitikk på høyt nivå. Den globale konkurransen er kompleks og påvirker internasjonal politikk, økonomi og sikkerhet. Utviklingen av chip-markedet er drevet av teknologisk innovasjon og globale økonomiske trender. I denne episoden snakker vi om mikrobrikkekappløpet eller krigen om du vil. Og hvilke muligheter Norge har for å bygge ny industri.Ukens gjester er Håkon Haugli, adm. direktør i Innovasjon Norge, og Mats Carlin, forskningssjef i Sintef Digital. Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge.Redaksjon: Peter Tryggestad, Marius Røed Wang og Christian Brosstad.