Teknologi og mennesker

del

#103: Slik får politiet superkrefter med data og smidighet

Season 6, Ep. 3

Teknologi og data har blitt en del av sentralnervesystemet i virksomheter. Vi ønsker å skape merverdi, kontinuerlig læring og utvikle virksomhetene til å løse reelle problemer for kunder og innbyggere.


Ting som fungerte før, er kanskje ikke riktig medisin i dag og fremover. Dette betyr at mange virksomheter står overfor store endringer – eller transformasjon, om du vil.


Catherine Janson, leder for Politiets IT-enhet, snakker i denne episoden om evnen til å løsrive kompetanse fra hierarkiet, jobbe tverrfaglig og å se hverandres perspektiver.


– Første steg er å sette sammen riktig kompetanse. Det neste steget er at denne kompetansen greier å ha respekt for hverandres fagområder, og utvide egne perspektiver. Og det er mye trening som skal til, sier IT-lederen.


I denne episoden snakker vi også om å utnytte styrken som ligger i dataene.


– Mange har begynt å samle data, men det å systematisere det og bygge noe særlig på det, der har man ofte kommet kort. Det å snu det rundt fordrer at man har et rammeverk så man faktisk er i stand til å prosessere det å gjøre noe med det, mener Petter Moe, teknologidirektør i Atea Norge.


Catherine forteller om politiets første strategi for å bli en datadrevet etat. I tillegg får vi høre om hvorfor hun velger blinkende sko, om å bygge bro i organisasjoner og det å snu pyramiden når målene er satt og retningen er staket ut.

 

Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge.

Flere episoder