Share

cover art for #Sult 1 - Hvordan lese Sult i 2023 med Mímir Kristjánsson

Teaterpodden Vår

#Sult 1 - Hvordan lese Sult i 2023 med Mímir Kristjánsson

Season 1, Ep. 5

 I denne episoden har vi intervjuet Mímir Kristjánsson, som tar et oppgjør med den dominerende tolkningen som er at Sult først og fremst handler om sjelelig sult.  

 

More episodes

View all episodes

 • 15. Publikums dom over Norsk sangbok

  28:17
  I denne episoden møter vi Henning Stranden, Jorunn Simensen og Tor Wetle Wetlesen Hoem som har sett Norsk sangbok. Hva likte de, hva likte de ikke og hva handler egentlig sangen "det handler om å leve" om?
 • 14. Rett før Norsk sangbok

  41:11
  Hva handler Norsk sangbok om, hvor mange forandringer kan man gjøre fra prøveforestilling til premier og hvor nervøs kan en regissør tillate seg å være tre dager unna premiere? Dette og mye mer får vi høre om når regissør Tormod Carlsen møter Lisbeth Schødt Sørensen og Kristin Øien fra Teatrets venner, som akkurat har sett første prøveforestilling av Norsk sangbok. Og sist, hvorfor har Teatrets venner så mange flere medlemmer enn andre venneforeninger til teater rundt om i Norge.
 • 13. Bitten Linge og Astrid Overaa om alderdommen

  43:07
  I denne episoden møter du skuespiller Astrid Overaa, som nå er på turne med forestillingen "Til oss fra de eldste", i en samtale med Bitten Linge om det å bli eldre. De snakker om hvilke utfordringer man støter på, men mest om alt det positive. For alderdommen er jo tross alt som en fredag.
 • 12. Er mikrofonen min på?

  27:10
  I denne episode møter vi Zezé Kolstad og Annbjørg Skar som snakker om forestillingen "Er mikrofonen min på", som handler om unge mennesker som vil bli hørt, men som først og fremst vil starte en samtale og handle - før det er for sent.
 • 11. Kan vi forstå Medea?

  33:49
  Er det mulig å forså Medeas handlinger? Dette er noe skuespiller Sara Fellman og Sebastian Wie Murphy diskuterer i dagens episode.
 • 10. Teskjekjerringa med regissør og skuespiller Kjersti Botn Sandal

  28:10
  I denne episoden blir vi kjent med Kjersti Botn Sandal som både har regi og spiller Teskjekjerringa i årets juleforestilling. Vi får høre hvordan det er å spille og gi regi samtidig og hvorfor teater er en kollektiv prosess. Også kommer vi ikke bort i fra litt snakk om julestemning.
 • 9. Et stykke for de levende i en døende verden - med skuespiller Anne Wiig

  21:54
  I denne episoden blir vi bedre kjent med skuespiller Anne Wiig som både spiller og har oversatt Et stykke for de levende i en døende verden. Et stykke for de levende i en døende verden handler om lengsel og håp i en verden i krise. Med engasjement og humor inviteres publikum med på en historie om hva det vil si å leve i en tid med menneskeskapt utryddelse og hva vi kan gjøre for å hindre den.
 • 8. Julespesial med Olav Hesthagen

  12:21
  Møt Olav Hesthagen som i samtale med Bjørnar Lisether Teigen reflekterer rundt jula, livet, døde sauer og de irriterende stikkut-folka.
 • 7. #Sult 3 - Er det sant at Hamsun kjøpte storfe i fylla?

  35:57
   Er Sult Norgeshistoriens beste bok? Dette er noe poet og forfatter Endre Ruset og regissør og skuespiller Bjørnar Lisether Teigen forsøker å finne svaret på i dagens episode. Men før vi kommer så langt får vi høre historien om at Hamsun likte å kjøpe storfe i fylle og vi vil bli presentert for karakteren Leo Johnson fra Molde – byens spinnville hammer.