Teaterpodden Vår

 • 11. Kan vi forstå Medea?

  33:49
  Er det mulig å forså Medeas handlinger? Dette er noe skuespiller Sara Fellman og Sebastian Wie Murphy diskuterer i dagens episode.
 • 10. Teskjekjerringa med regissør og skuespiller Kjersti Botn Sandal

  28:10
  I denne episoden blir vi kjent med Kjersti Botn Sandal som både har regi og spiller Teskjekjerringa i årets juleforestilling. Vi får høre hvordan det er å spille og gi regi samtidig og hvorfor teater er en kollektiv prosess. Også kommer vi ikke bort i fra litt snakk om julestemning.
 • 9. Et stykke for de levende i en døende verden - med skuespiller Anne Wiig

  21:54
  I denne episoden blir vi bedre kjent med skuespiller Anne Wiig som både spiller og har oversatt Et stykke for de levende i en døende verden. Et stykke for de levende i en døende verden handler om lengsel og håp i en verden i krise. Med engasjement og humor inviteres publikum med på en historie om hva det vil si å leve i en tid med menneskeskapt utryddelse og hva vi kan gjøre for å hindre den.
 • 8. Julespesial med Olav Hesthagen

  12:21
  Møt Olav Hesthagen som i samtale med Bjørnar Lisether Teigen reflekterer rundt jula, livet, døde sauer og de irriterende stikkut-folka.
 • 7. #Sult 3 - Er det sant at Hamsun kjøpte storfe i fylla?

  35:57
   Er Sult Norgeshistoriens beste bok? Dette er noe poet og forfatter Endre Ruset og regissør og skuespiller Bjørnar Lisether Teigen forsøker å finne svaret på i dagens episode. Men før vi kommer så langt får vi høre historien om at Hamsun likte å kjøpe storfe i fylle og vi vil bli presentert for karakteren Leo Johnson fra Molde – byens spinnville hammer.  
 • 6. #Sult 2 - Backstage med skuespillerne

  40:19
  I denne episoden får vi høre Oscar Jean, Anne Wiig og Jon Vegard Hovdal fortelle om hvordan de har brukt seg selv og sine livserfaringer inn i stykket Sult. Vi får også høre den usminkede siden av å jobbe som freelance-skuespiller og litt om hvordan det har vært å flytte livet sitt til Molde.
 • 5. #Sult 1 - Hvordan lese Sult i 2023 med Mímir Kristjánsson

  15:37
   I denne episoden har vi intervjuet Mímir Kristjánsson, som tar et oppgjør med den dominerende tolkningen som er at Sult først og fremst handler om sjelelig sult.   
 • 4. #4 Villanden - Skuespillermøte med Kristine Hartgen og Jon Bleiklie Devik

  29:16
  Er det mulig å spille sitt livs beste stykke mens man kun tenker på pølse og poteter? Og hvor mye av det publikum gjør legger skuespillerne merke til? Dette er noe man får svar på når Kristine Hartgen og Jon Bleiklie Devik møtes for et uformelt skuespillermøte.
 • 3. #Villanden 3 - Hva er det med Hedvig?

  31:23
  I denne episoden møter vi skuespiller Kristine Hartgen, forfatter Brit Bildøen og psykolog Marie Midtsund i en samtale om karakteren Hedvig i Villanden. Hvem er hun og hvordan har hun det, sånn egentlig?
loading...