Studio Allsvenskan

Share

Johan Esk: "Han är allsvenskans viktigaste person"

Lyssna på vår Daily Show på https://www.patreon.com/studioallsvenskan nu!

Möt en av Sveriges mest profilerade och läsvärda sportjournalister, Johan Esk från Dagens Nyheter.

Han har skrivit krönikor om allsvensk fotboll ända sedan 2004 och har den tidsmässiga reflektionen både framåt och bakåt.

Avsnittet handlar om sportjournalistikens utveckling, om att hålla sig på tårna, om att fortsätta vara en skrivande människa i den moderna tiden med podcasts och rörligt.

Hur har identiteten i de olika klubbarna förändrats genom åren? Hur har Allsvenskan utvecklats och förändrats genom åren?

Dessutom hittar Birro en själsfrände i Johan både när det gäller Thåström och Ulf Lundell.

Dessutom initierat och nördigt om alla lag i Allsvenskan 2021.

Vad stack ut? Vilken är den största skrällen? Vilket lag vinner och varför?

Möt Johan Esk i dagens upplaga av Studio Allsvenskan.

More Episodes

5/23/2022

"Otroligt imponerad av hela klubben!"

Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfria direkt efter inspelning. Bli medlem här!Det har varit en fullspäckad helg och Studio Allsvenskan tar er med på hela resan!Vi börjar i Solna och matchen med tusen ansikten, AIK-Sirius. 2-2 med mersmak för de blåsvarta från Uppsala.Och varför släpper AIK in så många mål?Vi flyger sedan till Helsingborg och undrar vem som tar över HIF efter Lennartsson som fått sparken. Hur ser egentligen Helsingborgs självbild ut?Hatten för Värnamo som sannerligen är att räkna med i år.Sedan blir det Stockholm och Bajens solklara 3-0 mot IFK Norrköping. Birro menar att detta var det sista nödvändiga kvittot på att Bajen valt helt rätt tränare. Cifuentes gör det mesta rätt just nu.Vi rullar sedan hela vägen till Borås och är besvikna på att Blåvitt inte kan stå upp bättre mot Elfsborg som vinner relativt enkelt med fina 3-1.Motorvägen från Göteborg till Varberg är en av de vackraste i Sverige och väl där orkar Degerfors inte punktera matchen trots en man mer i nästan en halvlek utan de tre blytunga poängen dundrar in på Jocke Perssons konto.I Malmö förlorar MFF sin tredje raka match och BK Häcken bevisar för alla att man sannerligen är ett lag för toppen i år. Intensiv debatt i studion om hur vi bör se på Malmös vaga inledning. Ryker Milos?Vi rundar av vår resa i vackra Kalmar där Djurgården får ta den långa vägen hem med 0-1 och Rydström knyter ännu en skalp i bältet.Dessutom räknar vi iskallt med att GIF Sundsvall kommer skimra efter texten på den egna hemsidan inför kvällens match mot Mjällby.Studio Allsvenskan hittar du överallt och avsnittet finns ute för alla nu.