Studio Allsvenskan

3/30/2023

Studio Allsvenskans Bibel del 5

Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Studio Allsvenskans stora Bibel har nått sin sista del!Idag med avsnitt 5.Det handlar om de regerande mästarna BK Häcken. Kan de försvara sitt guld från i fjol? Vad kan vi förvänta oss? Hur ser nästa steg ut?Krönika signerad Birro, betyg på alla lagdelar och intervju med Per-Mathias Högmo.Sedan blir det en lång och kärleksfull krönika om Listerlandet och Mjällby AIF innan vi kastar oss över betygen och resonemangen runt laget och säsongen.Hör intervjuerna med den gladaste duon på hela upptaktsträffen i form av tränare Anders Torstensson och försvarsgeneralen Tom Pettersson.Vi har även träffat Henrik Rydström, som har lämnat tryggheten i Kalmar för pressen i Malmö FF, och Anders Christiansen för att höra om Allsvenskan 2023 för MFF:s del. Krönika och betyg på samtliga lagdelar också givetvis.Dessutom blir det förstås krönika, analys och betyg på IFK Värnamo. Kommer det bli "det tuffa andra året i Allsvenskan" för smålänningarna? Vi hör med tränare Kim Hellberg och trotjänaren Freddy Winsth. Till helgen drar det igång. Nu är det nära. Vrid upp temperaturen ännu ett snäpp med Studio Allsvenskans allsvenska Bibel, avsnitt 5.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
3/27/2023

Studio Allsvenskans Bibel del 1

Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Den allsvenska premiären är en hal isfläck ifrån oss!!!Vi ger er Studio Allsvenskans stora Bibel. Hela veckan portionerar vi ut avsnitt om alla lag.Vi tar tre lag per avsnitt och ger er nyskrivna krönikor signerade Birro, analyser av Henke och Hugo, betyg på varenda lagdel samt tränare och givetvis också två intervjuer per lag med både tränare och spelare från den allsvenska upptaktsträffen.I första avsnittet handlar det om AIK under Andreas Brännström. Hur bra är laget egentligen i år? Behöver vi vara oroliga för försvarsspelet? Hur bra är egentligen offensiven i år? Nya intervjuer också, med Brännström och Jimmy Durmaz.Därefter kammar vi oss och tar pendeln till Uppsala och Sirius. Kommer Mattiasson få ordning på de här? Är de bra eller snöfall i april? Vilka betyg sätter vi på de olika lagdelarna i Sirius och hur eniga är vi egentligen? Intervjuer med nya huvudtränaren Christer Mattiasson och Marcus Mathisen.Det handlar också om Brommapojkarna. Hugo tror inte laget tar fler än tio poäng men får mothugg av både Henke och Birro som fattar att det blir tufft men att spelare som Oscar Linnér och Oscar Pettersson ändå har alla chanser att stöka till det lite.Betyg på alla lagdelar och nya intervjuer med Andreas Engelmark och Gustav Sandberg Magnusson.Missa inte Studio Allsvenskans stora Bibel där första avsnittet finns ute för alla nu.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
3/22/2023

Birro möter: Markus Rosenberg

Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Malmö möter med ett nålfint regn som drar in från havet. Det är tio grader men känns kallare.Malmö är lika mycket ett tillstånd som en stad. Så många gånger jag anlänt hit med tåg. Under 90-talet var jag här ofta, av tusen anledningar. Jag åkte buss hit också ibland och de resorna tog aldrig slut. Jag klättrade ombord med mina kassar öl och var packad redan när vi lämnade Halmstad bakom oss.Vad resten av Sverige håller på med, och varför, skiter man fullständigt i här.En del tror att stadens store son, ambassadören för Malmö, är Zlatan. Det stämmer inte. Stadens Totti, den människa som kanske mer än någon annan personifierar själva kärnan i den här staden, det är Markus Rosenberg.Rosenberg är stöpt i den här staden. Rosenberg ÄR Malmö. När jag funderat på varför han blivit så stor här, så älskad, så har det givetvis med hans fotboll att göra. Men det har lika mycket med hans ledarskap och sätt att vara, att göra.Ibland är det svårt att se var Malmö slutar och Markus Rosenberg börjar.Ingen fotbollsspelare i Sverige har någonsin genomsyrats av själva staden som Markus Rosenberg.Ingen kan sätta en armbåge i ryggen på sin motståndare och sedan komma undan med det, som Markus Rosenberg.Jag tar en promenad genom det vassa regnet. Malmö City är verkligen vackert.Thåström sjunger om bluesen här, om containertågen, om träd som fryser, om billiga krogar, om allt det där som går hand i hand med regnet som faller.Men Malmö är också en vacker stad.Jag slinker in på Ica för att köpa med mig lite sallad till rummet.En kille kommer fram och undrar om jag är nervös över att träffa Markus Rosenberg.Jag ljuger inte utan svarar ja.Om Malmö är helt eget land så har ambassadör Rosenberg något annat. Han representerar inte bara klubben eller den här sporten vi älskar. Att möta Rosenberg är att möta Malmö. Och tvärtom.Så det är väl klart som fan att jag är nervös.Ibland undrar jag vem jag hade blivit om tåget hade gått som planerat, om allting som hade hänt hade hänt helt annorlunda. Vem hade jag blivit? Hur hade mitt liv i Malmö sett ut?Nu är jag här som tillfällig gäst och betraktare. Jag känner mig välkommen men Malmö fjäskar inte för någon. När jag reser härifrån kommer staden glömma mig i samma sekund som tåget lämnar perrongen.Kanske är det därför man vill återvända hit, gång på gång. Det är något med den här stadens ögon, både när hon slår ner och slår upp den där blicken, något som gör att man vill hit, igen och igen.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
3/21/2023

Birro Möter: Stefano Vecchia

Under lång tid var han löftet som aldrig blev något. Ständigt skadad. Kollegor suckade tungt och viskade om en kille som var en explosion instängd i en liten förbannad låda av skador.I början av 2020 öppnade han själv locket till den där lådan. Jag var med när Sirius (under Rydström) förberedde sig för säsongen. Det stod ett varsamt men värdigt skimmer runt Stefano Vecchia under hela det där träningslägret i Spanien,Just den säsongen blev ju som den blev, med sin pandemi, men för Vecchia blev det ändå ett valv av ljus han gick rakt igenom.Jag tror stora delar av fotbolls-Sverige gladde sig åt att se Vecchia spela fotboll.Svensk fotboll kryllar inte direkt av italienska influenser och intryck så för mig blev Vecchia en grönvitröd oas av italiensk elegans och jag gladde mig mycket åt att han trots alla motgångar kunde kliva rakt in i en allsvensk kontext och dominera som han gjorde.Ändå kände jag, och många andra, hela tiden att han hade fler nivåer i sig. Hur bra han än var så var det ändå som om han hela tiden var på väg högre, längre fram…Oavsett klubb, oavsett sammanhang, oavsett vilket lag du håller på… Det är något väldigt vackert när en spelare som varit mer eller mindre uträknad av skador likt Rocky reser sig på 9 och börjar klättra upp för repen för en chans till, bara en chans till, och sedan tar den chansen och bevisar för alla, men framförallt för sig själv, att han aldrig släppte drömmen ur sikte, alldeles oavsett hur hånfullt snabbt den drömmen försökte springa och gömma sig runt varenda förbannat hörn…Välkommen tillbaka till svensk fotboll, Stefano Vecchia.Och välkommen till Birro Möter.Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!