Share

cover art for "Det skulle vara en katastrof om Cifuentes drar"

Studio Allsvenskan

"Det skulle vara en katastrof om Cifuentes drar"

Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!


Äntligen måndag, äntligen Studio Allsvenskan!

Vi går igenom ALL Silly i alla lag. Alla nyheter, rubriker, nyförvärv och försäljningar.

En utmärkt genomgång där vi slänger in lite roliga nyheter från veckan också.

Drar Marti Cifuentes? Vem ska AIK ta in som sportchef? Vad behöver MFF göra? Är Bergström en bra värvning till Djurgården?

Vi går igenom ALLT!


Följ Studio Allsvenskan på sociala medier: 

More episodes

View all episodes

 • Ring så snackar vi: “Jag är avstängd – kan inte gå på derbyt”

  52:45
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!"Ring så snackar vi".Studio Allsvenskan öppnar "den ingående linjen" och snackar fotboll med lyssnarna.Vi får bland annat möte Gaisaren som är avstängd efter att ha kastat e mugg med cola under matchen mot GIF Sundsvall.Han är avstängd till 23 mars 2024... Vilket allsvenskt lag ser han helst att Gais får möta i ett eventuellt kval?Ola Lindmark Eriksson slår en signal efter en rätt bedrövlig morgon och flera andra hinner också höra av sig innan vi stänger slussarna för idag.Studio Allsvenskan hittar du överallt och vi publicerar ett nytt avsnitt varje dag.Gratis för alla givetvis.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Ringrace – med Cifuentes, Hellberg & Mattiasson

  55:44
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Äntligen dags för ett klassiskt RINGRACE igen.Vi ringer i tur och ordning upp Hammarbus tränare Marti Cifuentes för att höra om exakt varför Bajen, ihop med Blåvitt (de möts för övrigt till helgen) är bäst i serien just nu.Därefter kopplar vi upp oss mot fina Kim Hellberg i Värnamo för att (bland annat) höra hur han reagerar på alla rykten om hans framtid...Vi ringer även upp Sirius tränare Christer Mattiasson för att höra om han och Sirius är ute ur tunneln nu.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Birro springer på: Daniel Andersson

  30:14
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!En stekhet sommardag 1995 rasade jag av tåget på Malmö station.  Det var inte en människa någonstans. Ingen bro. Inga tåg över bron. Inga människor någonstans. Inga taxibilar på rad utanför, inga öppna krogar, ingenting.  Malmö liknade mest den där bortglömda hålan Morrissey sjunger om i "Everyday is like Sunday."  Det var bara atombomben som fattades. Eller hade den redan slagit ner?  Staden var smutsig, dammig, varm och folktom. Som jag.Jag skulle läsa dikter i något sammanhang och det kom kanske fyra personer, eller om det var åtta, och en av dem var Lukas Moodyson som kastade pappersbitar på mig under hela min uppläsning och efteråt träffade jag en tjej som bodde i Lund så vi åkte dit och jag däckade där några dygn.Malmö hade precis sjunkit rätt djupt ner i skiten. Göteborg hade precis som Malmö sett varvsindustrin blomma ut och dö, men det där året 1995, när Göteborg arrangerade VM i friidrott var det som om Malmö dog. Ingen visste någonting om framtiden. Ingen trodde på allvar att någon verkligen skulle bygga den där bron, ingen snackade om ett virvlande tornliknande hus, ingen trodde att Malmö i framtiden skulle sjuda, sjunga och skåla igen.Nu är allting förändrat. Malmö har rest sig ur den sista gränden och blivit värdig igen. Det här är en sorts upprättelse för alla som inser att världen, fotbollen och kärleken alltid saknar gränser.   Det var inte en mur de byggde mot Danmark, det var en bro över. En sargad, baktalad, skitsnackad, och tidigare bortglömd stad har rest sig och strålar nu i ljusblått över hela Sverige. Jag är där en av de sista riktigt varma höstdagarna. Jag tar en promenad till arenan för att möta pressansvarige Peter som möter mig.   ”Dagen är lite omkullkastad” säger han. ”Jag tar vad jag får” svarar jag Sedan säger han en sak som han alltid säger när jag är i Malmö och hälsar på: ”Och när fan ska du och ni i Studio Allsvenskan stanna tillräckligt länge för att se en match med MFF på plats.” ”Jag är ju här nu, svarar jag, det är väl okej för idag?” Daniel Andersson är sportchef för detta Malmö och därmed är han en byggherre för något av det finaste och stoltaste som staden Malmö byggt, nämligen Malmö FF.  Jag hinner fånga honom en kort stund mellan tusen möten men han är hela tiden lugn, samlad och fokuserad. Han verkar trivas med livet. Han ser fan i mig lycklig ut. Harmonisk, som en fångel i Pildammsparken.  Ska man möta en sportchef i MFF måste man ta sig till Malmö. Givetvis sitter vi i Markus Rosenbergs loge när vi gör intervjun Välkommen till Birro, Daniel Andersson.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • "Jag väntade mig mer av dom"

  39:39
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Idag ringer vi vår favorit Mikael Stahre för att höra hur hans första tid som tränare i Thailand varit.Hur går det till när man blir värvad dit? Vad tänkte han när han läste om Marcus Bergs avsked till fotbollen och vad kännetecknar fotbollen i Thailand?Och är det sant att han klädde av sig naken inför invägningen av 16 weeks of hell?Sedan snackar vi om matcherna igår och konstaterar att viss rättvisa ändå skipades när Sirius fick VINNA med ett mål på övertid och så undrar vi om Elfsborg kommer orka jaga Malmö, trots eller kanske tack vare, den sena segern mot HBK borta.Studio Allsvenskan dunkar ut ett avsnitt varje dag.Gratis för alla givetvis.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • "En fullständig överkörning"

  01:16:56
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Vilken omgång vi haft i helgen.Magiskt derby inför över 40.000 åskådare ( med tifo i absolut världsklass) och ett suveränt AIK som verkligen kör över Djurgården.Vi ger er allt från matcherna och inramningen.Vi undrar också vad som egentligen händer i kommunhuset i Degerfors. Och visst vinner Malmö nu?Bajen slår Varberg i vad Philip benämner som en "träningsmatch" och Blåvitt vinner mot Mjällby.Vi bjöds också på ett riktigt konstmål när BP krigar sig tillbaka mot Peking tar poäng.Kalmar FF fortsätter vinna mot topplagen.Mot slutet tappar både Utsiktens tränare OCH Birro greppet helt när det handlar om domare och Öis.Studio Allsvenskan dunkar ut ett nytt avsnitt varje dag.Gratis för alla överallt.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Birro möter: Pontus Jansson

  50:56
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!I vintras var jag i Malmö för att träffa bland andra Markus Rosenberg. Det var som att möta en president. Malmö är en stolt stad och MFF är en stolt klubb. Det är inte vem som helst som får leda de ljusblå trupperna. På många sätt är Malmö något annat än resten av Sverige. Det är som om allt det svenska är lågfrekvent brus, en blågul radio som står på i ett angränsande rum.Människor i Malmö är medborgare i ett annat land. Eller det är kanske riktigare att säga att man har ett annat temperament i blodet, ett annat språk i sina lungor. Man har en annan rytm i sina hjärtan. Det himmelsblå är inte bara en färg, utan ett tillstånd, en helig plats, en makalös liten glänta i den snårskog som är Sverige 2023.Jag har alltid trott att bron till Köpenhamn är själva brytpunkten mot resten av världen, att de där kontinenten börjar på andra sidan, i Köpenhamn men jag tror det är fel, jag tror att kontinenten, den riktiga världen, börjar i Malmö, innan bron. Det här är en stad och en klubb som sköter sig själva. Man är ett eget universum, en fri zon, ett eget land, en dröm som bara människor som bor här kan drömma och ni vet hur det är med drömmar; man kan återberätta dem för alla man möter, men ingen kan begripa exakt hur den drömmen kändes när du drömde den.Pontus Jansson är förortskillen som hade Zlatan som idol och som gått från att mest köra sitt eget race till att bli en fullständig lagspelare, en som går tusen mil för resten i gruppen, en som sätter som främsta mål att hjälpa laget.Så var det inte i början och om detta handlar samtalet i Birro Möter också.Det är så vackert att se hur en människa och fotbollsspelare kan växa när hen får förtroendet, och en bindel runt armen. Pontus Jansson är en av svensk fotbolls allra mest meriterade, och frispråkiga, lagkaptener.Jag älskar verkligen spelare som verkar ha trillat ner från främsta supporterledet, över den magiska tröskeln, och in på planen. Den häftigaste fanbäraren är den som hör supportrarnas sånger när han fäster lagkaptensbindeln på armen.Välkommen till Birro Möter, Pontus Jansson.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Philip Berglund: "Så scoutar man guldkorn"

  01:00:54
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Vi välkomnar Allsvenskans yngste sportchef, Brommapojkarnas Philip Berglund, till Studio Allsvenskan!Vi går igenom karriären, från Sirius via Vasalund och Hammarby till sportchef för BP. Framför allt blir det ett långt samtal om scouting. Vad är skillnaden på prestation och potential? Hur hittar man guldkornen, likt Alexander Jensen i just BP?Dessutom blir det förstås en hel del om Brommapojkarna 2023. Var spelar Samuel Leach Holm nästa år? Blir han kvar? Och hur ser visionen för klubben ut långsiktigt?Möt Allsvenskans yngste sportchef, Philip Berglund.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Nordin Gerzic: "Vi måste låta ungdomarna tävla"

  37:02
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Idag handlar Studio Allsvenskan om ungdomsfotboll. Är det rätt och rimligt att inte räkna mål eller ordna med tabeller i svensk ungdomsfotbollen?När är det rimligt att börja tävla på allvar.Hugo är tränare för ett ungdomslag i Hammarby och Birro har en 14-årig son som spelar fotboll.Dessutom ringer vi Nordin Gerzic som så sent som förra året var involverad i Örebros ungdomsakademi.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • “Precis vad dom behövde – spelar ingen roll hur det såg ut”

  40:50
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!I dag handlar det en del om det faktiskt är så att Newcastles supportrar "intagit" Milano som Hugo antyder.Birro menar med viss emfas att ingen britt någonsin intagit Milano... De kommer sitt bakfulla på en bänk på flygplatsen om 48 timmar.Sedan handlar det mycket om matchen i Stockholm när AIK lyckas besegra Degerfors med 2-0 utan att spela särskilt bra. Hugo är upprörd över vissa spelares bristande kvalité men köper ändå resonemanget med att det enda som räknas är seger, oavsett hur det ser ut.Hur bra är egentligen Mjällbys bortaspel i år? Vi kollar siffrorna och imponeras av Listerlandets landslags seger mot IFK Norrköping.Vi hinner också med ett resonemang om Glen Riddersholm och hans insats så här långt.Och vad händer egentligen om man väljer att dricka sig full och pissa på IL Duomo i Milano? Birro ger er tesen om "att pissa ner sig själv i ett andligt januari."Studio Allsvenskan – jävligt mycket fotboll.Men också en hel del annat.Nytt avsnitt varje dag.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!