Share

cover art for "Blir mörkrädd när polisen säger att de funderade på att skjuta"

Studio Allsvenskan

"Blir mörkrädd när polisen säger att de funderade på att skjuta"

Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!


Det är onsdag och dags för Studio Allsvenskans egna listor.

Henke har vässat till sitt fönster mot fotbollsvärlden och plockat ut fem punkter.

Från norska varianten av VAR och hur det fungerar till trötta tyckare som kommer fram för att skälla på fotbollen när det passar dem.

Och de bästa banderollerna från i år. Vilka tycker ni har varit bäst?

Sedan har Hugo listat Allsvenskans fem bästa målvakter – den sista rankingen för denna vår.

Håller ni med om listan? Vem saknas, och vem ska inte vara där?

Avsnittet finns ute överallt.


Följ Studio Allsvenskan på sociala medier: 


More episodes

View all episodes

 • Rami Shaaban: "Så var det att spela med stjärnorna i Arsenal"

  01:04:58
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Vi välkomnar Rami Shaaban till Studio Allsvenskan.Hör om hans krokiga väg till den allsvenska fotbollen och om när Arsenal ringer och undrar om han vill bli proffs där, samtidigt som han fortfarande arbetar deltid på Vattenfall vid sidan av fotbollen i Djurgården.Hur var det att träna med Vieira, Henry och Fredrik Ljungberg?Vad tjänar man som andremålvakt i Arsenal? Hur var träningarna och livet utanför fotbollen?Hör också om tiden i landslaget och i Hammarby och hur det kommer sig att han växlade om helt och började importera frukt och grönt från Egypten.Alltid fint när vi har en gäst för första gången hos oss.Avsnittet finns ute nu, givetvis gratis för alla.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Allt om svenska domare – med Jonas Eriksson

  01:12:39
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Alltid ett SUVERÄNT nöje att välkomna Jonas Eriksson till Studio Allsvenskan.En av svensk medias trevligaste experter besvarar våra frågor om domarna i Allsvenskan, om tillägstid, om VAR, om kollegorna som dömer nu, om att sätta mikrofon på domarna, om intervjuer efter matcher, om standarden då och nu.Hur ser han på domarna vi har i Allsvenskan? Det handlar också om hans många möten med de allra största världsstjärnorna i den internationella fotbollen genom åren.Just nu är han dessutom aktuell med en turné som han berättar mer om.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • "Känslan är att guldstriden redan är över"

  47:08
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Det är tisdag och Studio Allsvenskan är tillbaka med ett nytt avsnitt där vi snackar ner måndagens matcher.Elfsborg vände tidigt 0-1-underläge till 2-1-seger hemma mot Varberg. Hade vi väntat oss mer? Oavsett så handlar allt om att plocka trepoängare för Elfsborgs del. Vi hyllar förstås Jeppe Okkels – och undrar hur Sveinn Gudjohnsen missade sin superchans!Malmö FF var riktigt bra när de var bra och gjorde vad som krävdes för att ta en seger hemma mot Brommapojkarna. Men vi berömmer BP för en väldigt vass bortamatch mot seriens bästa lag. Dessutom tar vi ut omgångens lag – och tränare. Håller ni med?Avsnittet finns ute gratis överallt.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • "Aldrig sett något liknande – galen avslutning"

  01:15:49
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!I dagens Studio Allsvenskan ringer vi upp Sirius tränare Christer Mattiasson för att höra hur han reagerade och kände efter Sirius KLASSISKA vändning hemma mot Degerfors igår.Vi lider även med Degen som var på väg mot en bragd och hade segern en bit in på tillägg.Vi snackar om Halmstads oförmåga att göra mål, Djurgårdens viktiga seger och gratulerar Lucas Bergvall till första allsvenska målet.Norrköping vinner igen och Häcken besegrar AIK som alltjämnt är indragen i bottenstriden.Vi beordrar mjölkvakten Klitte till Superettan efter svag insats mellan Bajen och IFK Göteborg och undrar varför Mjällby är näst sämst på hemmaplan av alla lag i hela serien.Vi förbannar också skitnödigheten hos dopingkontrollanter och har står med Pontus Jansson alla dagar i veckan.Studio Allsvenskan publicerar ett nytt avsnitt varje dag. Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Ring så snackar vi: “Jag är avstängd – kan inte gå på derbyt”

  52:45
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!"Ring så snackar vi".Studio Allsvenskan öppnar "den ingående linjen" och snackar fotboll med lyssnarna.Vi får bland annat möte Gaisaren som är avstängd efter att ha kastat e mugg med cola under matchen mot GIF Sundsvall.Han är avstängd till 23 mars 2024... Vilket allsvenskt lag ser han helst att Gais får möta i ett eventuellt kval?Ola Lindmark Eriksson slår en signal efter en rätt bedrövlig morgon och flera andra hinner också höra av sig innan vi stänger slussarna för idag.Studio Allsvenskan hittar du överallt och vi publicerar ett nytt avsnitt varje dag.Gratis för alla givetvis.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Ringrace – med Cifuentes, Hellberg & Mattiasson

  55:44
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Äntligen dags för ett klassiskt RINGRACE igen.Vi ringer i tur och ordning upp Hammarbus tränare Marti Cifuentes för att höra om exakt varför Bajen, ihop med Blåvitt (de möts för övrigt till helgen) är bäst i serien just nu.Därefter kopplar vi upp oss mot fina Kim Hellberg i Värnamo för att (bland annat) höra hur han reagerar på alla rykten om hans framtid...Vi ringer även upp Sirius tränare Christer Mattiasson för att höra om han och Sirius är ute ur tunneln nu.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • Birro springer på: Daniel Andersson

  30:14
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!En stekhet sommardag 1995 rasade jag av tåget på Malmö station.  Det var inte en människa någonstans. Ingen bro. Inga tåg över bron. Inga människor någonstans. Inga taxibilar på rad utanför, inga öppna krogar, ingenting.  Malmö liknade mest den där bortglömda hålan Morrissey sjunger om i "Everyday is like Sunday."  Det var bara atombomben som fattades. Eller hade den redan slagit ner?  Staden var smutsig, dammig, varm och folktom. Som jag.Jag skulle läsa dikter i något sammanhang och det kom kanske fyra personer, eller om det var åtta, och en av dem var Lukas Moodyson som kastade pappersbitar på mig under hela min uppläsning och efteråt träffade jag en tjej som bodde i Lund så vi åkte dit och jag däckade där några dygn.Malmö hade precis sjunkit rätt djupt ner i skiten. Göteborg hade precis som Malmö sett varvsindustrin blomma ut och dö, men det där året 1995, när Göteborg arrangerade VM i friidrott var det som om Malmö dog. Ingen visste någonting om framtiden. Ingen trodde på allvar att någon verkligen skulle bygga den där bron, ingen snackade om ett virvlande tornliknande hus, ingen trodde att Malmö i framtiden skulle sjuda, sjunga och skåla igen.Nu är allting förändrat. Malmö har rest sig ur den sista gränden och blivit värdig igen. Det här är en sorts upprättelse för alla som inser att världen, fotbollen och kärleken alltid saknar gränser.   Det var inte en mur de byggde mot Danmark, det var en bro över. En sargad, baktalad, skitsnackad, och tidigare bortglömd stad har rest sig och strålar nu i ljusblått över hela Sverige. Jag är där en av de sista riktigt varma höstdagarna. Jag tar en promenad till arenan för att möta pressansvarige Peter som möter mig.   ”Dagen är lite omkullkastad” säger han. ”Jag tar vad jag får” svarar jag Sedan säger han en sak som han alltid säger när jag är i Malmö och hälsar på: ”Och när fan ska du och ni i Studio Allsvenskan stanna tillräckligt länge för att se en match med MFF på plats.” ”Jag är ju här nu, svarar jag, det är väl okej för idag?” Daniel Andersson är sportchef för detta Malmö och därmed är han en byggherre för något av det finaste och stoltaste som staden Malmö byggt, nämligen Malmö FF.  Jag hinner fånga honom en kort stund mellan tusen möten men han är hela tiden lugn, samlad och fokuserad. Han verkar trivas med livet. Han ser fan i mig lycklig ut. Harmonisk, som en fångel i Pildammsparken.  Ska man möta en sportchef i MFF måste man ta sig till Malmö. Givetvis sitter vi i Markus Rosenbergs loge när vi gör intervjun Välkommen till Birro, Daniel Andersson.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • "Jag väntade mig mer av dom"

  39:39
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Idag ringer vi vår favorit Mikael Stahre för att höra hur hans första tid som tränare i Thailand varit.Hur går det till när man blir värvad dit? Vad tänkte han när han läste om Marcus Bergs avsked till fotbollen och vad kännetecknar fotbollen i Thailand?Och är det sant att han klädde av sig naken inför invägningen av 16 weeks of hell?Sedan snackar vi om matcherna igår och konstaterar att viss rättvisa ändå skipades när Sirius fick VINNA med ett mål på övertid och så undrar vi om Elfsborg kommer orka jaga Malmö, trots eller kanske tack vare, den sena segern mot HBK borta.Studio Allsvenskan dunkar ut ett avsnitt varje dag.Gratis för alla givetvis.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!
 • "En fullständig överkörning"

  01:16:56
  Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA våra avsnitt reklamfritt direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!Vilken omgång vi haft i helgen.Magiskt derby inför över 40.000 åskådare ( med tifo i absolut världsklass) och ett suveränt AIK som verkligen kör över Djurgården.Vi ger er allt från matcherna och inramningen.Vi undrar också vad som egentligen händer i kommunhuset i Degerfors. Och visst vinner Malmö nu?Bajen slår Varberg i vad Philip benämner som en "träningsmatch" och Blåvitt vinner mot Mjällby.Vi bjöds också på ett riktigt konstmål när BP krigar sig tillbaka mot Peking tar poäng.Kalmar FF fortsätter vinna mot topplagen.Mot slutet tappar både Utsiktens tränare OCH Birro greppet helt när det handlar om domare och Öis.Studio Allsvenskan dunkar ut ett nytt avsnitt varje dag.Gratis för alla överallt.Följ Studio Allsvenskan på sociala medier:  Twitter! Facebook! Instagram! Youtube! TikTok!