Spiriturious

Share

Led och Älska Dig Själv med David JP Phillips

Season 2, Ep. 39

Vi känner oss både stolta och sprickfärdiga av entusiasm över det här avsnittet med självaste gurun inom kommunikation och självledarskap, David JP Phillips. David är Internationell föreläsare, författare, kurshållare och coach inom kommunikation med ett specialintresse för neurovetenskap och biologi – vi tänker att han är en biohacker med fokus på sinnet och hjärnan. Han har utnämnts till nummer åtta i världen inom kommunikation av Global Gurus och har tre TEDx-talks med sammanlagt 10 miljoner visningar. Just nu är David aktuell med: Boken ”Sex substanser som förändrar ditt liv” som släpptes den 8 november 2022 och med WOW kursen som handlar om hur vi genom att leda oss själva kan påverka vårt eget mående, uppnå mer glädje i livet och verkligen maxa livet. Och det ÄLSKAR ju vi – det är ju det vi utforskar i podden också - hur vi kan maxa livet och hur vi kan leva de absolut bästa och lyckligaste liven vi kan leva, för oss själva, för varandra och vår planet. 


Vårt tema för Januari, det första för det här magiska året 2023, är UP LEVEL och vi kunde inte ha en mer passande gäst än David som ju coachar i just detta - hur du kan hitta in till all den oändliga potential och kapacitet du redan har inom dig för att levla up på alla plan. Vii pratar mycket om just självledarskap med David - han har ju dessutom djupdykt i kroppens mysterier och funnit de signalsubstanser och hormoner som han tycker är de sex viktigaste att vara in tune med för att levla upp på alla möjliga plan för oss själva och för varandra och det pratar vi såklart också om.


David har en enorm följarskara världen över - miljoner människor har sett hans TED-talks, föreläsningar, You tube-videos, följer hans sociala medier och går hans kurser. Vi var nyfikna på att höra hur han har nått ut så brett och lyckats fånga en sån väldig publik över hela världen.

David berättar också om sin egen resa, hur han kunde bräcka sin depression genom bland annat stresskarta, affirmationer och experiment med sin egen kemifabrik i hjärnan. Dessutom får vi veta varför brunt fett är så bra för oss och hur vi kan bygga mer av den varan och varför all världens barn borde få lära sig om kommunikation i skolan. David skickar också med vikten av att älska dig själv och berättar varför du ska klappa dig själv på axeln varje dag.


Om du är nyfiken på David - lyssna på hans TED-talks:

The magical science of storytelling

The 110 techniques of communication and public speaking

How to avoid death by PowerPoint


och kolla in någon av hans hemsidor och kurser: davidjpphillips.com, www.wowkursen.se eller sök upp honom i hans andra kanaler: Instagram @davidjpphillips, youtube – davidjpphillips och Tik Tok - Davidjpphillip


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 

Emma och Josefina


More Episodes

3/10/2023

Self-Care med Soul Care-duon Therese och Lovisa från Oh La Moon

Season 2, Ep. 46
Välkomna till första avsnittet i MARS! Temat för mars månad är Self-Care, ett mustigt, mångfacetterat ämne som kan innebära så mycket härligheter beroende på person och vad man lägger i ordet.Vi inleder temat med detta ljuvliga samtal med underbaraTherese och Lovisa från Oh la Moon och Podcasten Soul Care. Oh la Moon är ju ett starkt och engagerat community där man inspirerar varandra till att leva en mer spirituell livsstil. Men det är ju såklart också en kristallshop, därför ville vi passa på, när vi träffade dessa kunniga kristallexperter, att fråga hur en kan använda kristaller i sitt liv, för manifestation, självutveckling men framförallt för Self-Care.Hur börjar man, vilka kristaller skall man satsa på och hur många behöver man? Så är ni nyfikna på kombinationen kristaller och Self-Care så ska ni definitivt in och lyssna.Vi var också väldigt nyfikna på Lovisa och Thereses egna erfarenheter kring Self-Care, deras rutiner och tankar om hur man kan integrera det i sin vardag.  De ger enkla och värdefulla tips som kan göra stor skillnad kring hur du ser på dig själv och för att öka din självkärlek. Vi pratar om vikten av att stanna upp och verkligen lyssna till vad du mår bra av, vad du tycker är kul och vad du känner just nu, och göra mer av det. Att det är okej att avboka en middag eller aktivitet för att sätta hälsosamma gränser för sig själv. Det blir ett härligt bubblande samtal med två fantastiska personer som verkligen bjuder på sig själva och sin kunskap, detta vill ni inte missa!Om du är nyfiken på Oh la Moon och allt fantastiskt som händer där gå in och kika på ohlamoon.se eller på Instagram @ohlamoon.se, Podcasten heter Soul Care Podcast och finns där alla poddar finns. Är ni nyfikna på Lovisa och Therese följ dem på Instagram @olovisa och @thereselp  TACK för att ni lyssnar!Peace & Love Emma och JosefinaSound: Text, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman.Artwork: Mikaela Aare