Share

cover art for E45 - 20 000 vernepleiere i manko

Sosialarbeiderpodden

E45 - 20 000 vernepleiere i manko

Hvor mange vernepleiere jobber i tjenester til utviklingshemmede? Og hvem er det som jobber der? Her får du en kort gjennomgang av to viktige rapporter om vernepleieryrket i Norge.

More episodes

View all episodes

 • 50. E50 - Yrkesetikk - del 1

  22:32
  I den første av to episoder har Ole snakket med Marit Nybø som er leder av Yrkesetisk Råd i FO. Hva handler yrkesetikk om for henne, hvem er egentlig yrkesetisk råd og hvorfor trenger sosialarbeidere et felles etisk grunnlagsdokument?
 • E 49 - Pust ut: Skeive utviklingshemmede

  21:22
  Happy Pride! Her kommer en spesialepisode fra FO! Pust UT er et sosialt og inkluderende treffsted hvor lesbiske, homofile, bifile, panfile eller transpersoner med utviklingshemning kan møtes og snakke fritt om kjønn og seksualitet. I denne episoden møter vi Linda Løvseth som er frivillig vert på Pust ut, og Gøril Svae som er initiativtaker. Marit Isaksen fra forbundsledelsen er programleder. Les gjerne mer her: https://skeivkunnskap.no/pust-ut/
 • 48. E48 - Mannsutvalget og likestillingens neste steg

  47:11
  I april leverte Mannsutvalget sin NOU med anbefalinger for å styrke menns likestilling i samfunnet. Ole og Ina har tatt en prat med utvalgsleder Claus Jervell for å høre om arbeidet de har gjort - og hvorfor det er viktig å rette større oppmerksomhet rundt menns utfordringer.
 • E47 - Sosialt arbeid i møte med pårørende

  24:28
  I denne episoden møter vi sosionom Gry Anette Øvstegård som jobber i Stiftelsen pårørendesenteret i Stavanger. Hvem er de pårørende? Hva handler arbeidet med pårørende om? Hvordan kan sosialarbeidere imøtekomme utfordringene som pårørende står i?
 • 47. Spesialepisode: Uravstemning i Staten

  19:19
  Episoden er spesielt rettet mot deg som skal delta i uravstemningen i Staten, men er også relevant for alle andre.FOs forhandlingsleder i Staten, Marit Isaksen og forbundsleder Marianne Solberg forklarer hvorfor FO anbefaler sine medlemmer å stemme JA.
 • E46 - HELT MED

  34:11
  Stiftelsen HELT MED bidrar til mangfold og inkludering ved at det opprettes arbeidsplasser for mennesker med utviklingshemming, utviklingsforstyrrelser og lærevansker. I denne episoden møter vi daglig leder i stiftelsen HELT MED, Jarle Eknes, som forteller oss om dette viktige arbeidet. Programmet ledes av Marit Isaksen.
 • Spesialepisode: Lønnsoppgjøret forklart!

  31:47
  Hva skjer i lønnsoppgjøret? Hvorfor er frontfaget så viktig? Hvordan vet jeg at jeg blir tatt ut i streik? Dette er noen av flere spørsmål forbundsleder Marianne Solberg svarer på i denne episoden av Sosialarbeiderpodden. Programleder er Ole Henrik Kråkenes.
 • E44 – Vernepleierens historie

  48:54
  I denne episoden møter vi professor og vernepleier ved NTNU Karl Elling Ellingsen. Han gir oss et dypdykk i vernepleierutdanningens historie – helt tilbake til Emma Hjorths Hjem i Sandvika og frem til i dag.