Share

cover art for E25 - Vernepleier i tjenester for personer med utviklingshemming - Kristiansund Kommune.

Sosialarbeiderpodden

E25 - Vernepleier i tjenester for personer med utviklingshemming - Kristiansund Kommune.

Season 1, Ep. 25

Over halvparten av vernepleierne i FO jobber i tjenester til personer med utviklingshemming. I denne episoden møter vi Anne Berit Larsen som jobber som vernepleier i Kristiansund Kommune. Vi får høre hvilke oppgaver hun har og hvordan hun trives i jobben sin.

More episodes

View all episodes

 • 34. E34 - Familievernet

  26:20
  Hvem er familievernet, hva har denne tjenesten av tilbud til befolkningen og hvilken rolle spiller de i det store hjelpeapparatet? Og ikke minst, hvordan er det å jobbe der? Dette er noe av det Stig Rune, Miriam og Håvard fra familievernet forteller oss mer om i denne episoden.
 • 33. E33 - Oppsøkende sosialt arbeid

  45:30
  I denne episoden av sosialarbeiderpodden har vi besøk av leder for Uteseksjonen i Oslo, Børge Erdal, sammen med Jonas Chabchoub som jobber som med oppsøkende sosialt arbeid i samme etat. Hva er oppsøkende sosialt arbeid, og hvorfor er det viktig for å forebygge og løse problemer med rus og utenforskap? Hva er det man gjør når man jobber oppsøkende som utenkontakt på gata? Alt dette og mere til får du høre om i denne episoden som handler om oppsøkende sosialt arbeid.
 • 33. Spesialepisode - Studiestart!

  31:24
  Studentene har tatt over Sosialarbeiderpodden! I denne episoden kommer FO-studentenes sentralstyre med tips og triks for å lykkes med studiestart. De deler av egne erfaringer og kommer med råd om alt i fra organisering, tidsstyring og studiemetoder. 
 • 32. E32 - Sosialarbeidere i lokalpolitikken

  35:59
  Mona Berger er sosionom, FO-medlem og ordførerkandidat for SV i Trondheim ved høstens kommunevalg. Hun har bak seg seg en periode som vara-ordfører i samme by, og sikter seg nå altså inn mot å ta ett skritt videre. Vi snakker om Mona om hva som er drivkraften hennes for å engasjere seg i lokalpolitikken og viljen til å påta seg ordførervervet. Er det noe i Monas bakgrunn som tillitsvalgt i FO eller hennes kompetanse som sosialarbeider som gjør at hun er så politisk engasjert?
 • 32. Livepod fra Arendal: Fattigdom i verdens rikeste land. Hvor dyrt er det å være vennen din?

  43:32
  Fattigdom er et alvorlig og voksende samfunnsproblem som rammer stadig flere når prisene, rentene og andre utgifter øker. Hva er årsakene og konsekvensene av fattigdom? Hvordan oppleves det å være fattig i verdens rikeste land? Hva kan politikerne og storsamfunnet gjøre for å forebygge og redusere sosiale problemer?I denne liveinnspillingen får du svar gjennom å høre fra tre ulike perspektiver på fattigdom:- Kaisa Hansen-Suckow, forfatteren av boken “Oss mot verden - en historie om å være fattig”, deler sin personlige historie om å vokse opp i en familie med økonomiske problemer, og hvordan det preger identitet, relasjoner og livsvalg.- Mari Rege leder regjeringens ekspertgruppe for Barn i fattige familier. Hun vil fortelle om hvem de er, hvorfor de er det og hvilke konsekvenser dette får for hele samfunnet.- Statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Torbjørn Vereide (Ap) og stortingsrepresentant og leder for helse- og sosialkomiteen på stortinget, Freddy André Øvstegård (SV) får i oppdrag å se fremover og skissere de politiske løsningene som skal til for å bekjempe fattigdom i Norge. Hva må til for å sikre at alle har et verdig liv og like muligheter i Norge? Følg sendingen og få svar!
 • 31. E31 - Yrkesetikk

  25:13
  I denne episoden av sosialarbeiderpodden snakker vi med leder av yrkesetisk råd i FO, Kathrine Haugland Marthinsen. Vi dukker inn i yrkesetisk grunnlagsdokument og tar for oss noen av verdiene og prinsippende for god yrkesetisk praksis. Hvordan kan vi som sosialarbeidere ivareta verdier som "menneskeverd", "tillit" og "solidaritet" i vårt daglige virke? 
 • 30. E30 - Yrkesetikk

  22:44
  Sosialarbeidere har sitt eget yrkesetiske grunnlagsdokument, og FO har et eget yrkesetisk råd. I denne episoden snakker vi med Kathrine Haugland Marthinsen som er leder for yrkesetisk råd. Hvorfor er yrkesetikk viktig og hva er et yrkesetisk grunnlagsdokument? Og hva gjør egentlig yrkesetisk råd? Disse og mange andre spørsmål prøver vi finne var på i denne episoden av sosialarbeiderpodden.
 • 29. E29 - Sommerprat med forbundsledelsen

  33:23
  Før vi går inn i sommermodus har forbundsledelsen samlet seg for å prate om halvåret som er gått, høsten som kommer og ikke minst hvilke sommeranbefalinger de har til medlemmer og andre lyttere.