Latest episode

 • E44 – Vernepleierens historie

  48:54
  I denne episoden møter vi professor og vernepleier ved NTNU Karl Elling Ellingsen. Han gir oss et dypdykk i vernepleierutdanningens historie – helt tilbake til Emma Hjorths Hjem i Sandvika og frem til i dag.

More episodes

View all episodes

 • 47. Spesialepisode: Fredagsrådet – Løser sosialarbeidere velferdsstatens utfordringer?

  48:03
  Ole fra forbundsledelsen og fire brilliante synsere avslutter Sosialarbeideruka med å svare på viktige spørsmål, løse samfunnsproblemer og drøfte etiske problemstillinger! Hør blant annet Torbjørn Røe Isaksen si i mot Fos krav om en egen sosialminister – før han plutselig er på gli´!  Sammen med Ole og Torbjørn Røe Isaksen får du også verdifulle innspill fra Sofie Frøysaa (komiker og samfunnsdebattant), Mona Berger (sosialarbeider og politiker) og Vilde Adolfsen (grunnlegger av Meningsfull medvirkning og tidligere leder i Landsforeningen for barnevernsbarn 
 • 46. Spesialepisode: Møt årets vinner av Sosialarbeiderprisen

  41:44
  Bli kjent med vinneren av Sosialarbeiderprisen 2024 og bakgrunnen for tildelingen.Programleder er Marianne Solberg (leder).
 • 45. Spesialepisode: Hva ligger i fremtiden for FO?

  31:21
  Hvilke ambisjoner har politisk ledelse for FO i de neste fire årene, bortsett fra at Ole Henrik skal strikke et plagg innen utgangen av 2024?
 • E44 - Kriminalomsorgen – behind the scenes

  40:28
  Sosialarbeidere i Kriminalomsorgen bistår mennesker som har falt utenfor samfunnet. De jobber i både fengsel og med samfunnsrelaterte straffegjennomføringer. I denne episoden møter vi Maren og Beate som deler av sin lange erfaring fra dette feltet.
 • 43. E43 - Spiseforstyrrelser - forebygging og tidlig innsats

  23:47
  Victoria er 2. års sosionomstudent ved VID vitenskapelige høgskole i Oslo. På videregående slet hun med spiseforstyrrelser. Etter hun ble frisk brenner hun for forebygging og tidlig innsats i møte med barn og unge som har et problematisk forhold til mat og kropp. Hun er frivillig ved ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser) og mener sosialarbeiderutdanningene bør bidra til å spre kunnskap om temaet.
 • 42. E42 - Fra kriminell til sosionom

  42:56
  Christian Renè Wold har gått veien fra skoleflink økonomistudent til en hverdag preget av rus og kriminalitet i Oslos undergrunn. Et fengselsopphold og nye forpliktelser i livet ble vendepunktet som til slutt gjorde at han startet på sosionom-studiet i 2010. I dag jobber han i Nav Sagene bomiljøtjeneste, han holder foredrag for elever og lærere, og han har vært med å etablere Skamløst Nettverk. I denne episoden får vi høre mer om Christian sin reise og hans tanker om dagens samfunnsutfordringer.