Share

cover art for Tema: Stofftrukne knapper

Sømmelig

Tema: Stofftrukne knapper

Ep. 130

Denne gangen blir det en ekte temaepisode etter ønske fra en lytter: Stofftrukne knapper. Vi fordyper oss i forskjellige metoder for trekking av knapper. De to måtene å gjøre dette på er for hånd eller med knappepresse. Vi går igjennom forskjellige måter å gjøre dette på for hånd og ved hjelp av enkle knappesett som kan kjøpes i sybutikker. Tanja snakker også om hvordan det er å bruke en proff knappepresse.

Det blir selvsagt plass til kattenytt også!


Bli gjerne en skytsengel eller støttekontakt hvis du vil ha enda mer fjas, nerding, rants og gode historier fra oss. Du finner oss på Patreon: www.patreon.com/sommelig

More episodes

View all episodes

 • 131. God sommer!

  01:08:18
  Siste episode før det er sommerferie! Tanja har sydd videre på Safari-kjolen, og endte opp med ukas feil. Mari tenker mye på sekk for tiden. Ikke koffert, men sekk. Hun har sydd en ny utgave av Biggi for å teste ut flere ideer med lommer. Vi snakker også om Stitsjorama, for både Tanja og Mari skal holde foredrag der. Tanja har fått forlenget oppdraget sitt på Rauland og gleder seg til å ta fatt på undervisningen. I ukas feil surrer Tanja det til med panelsømmer, mens på veggteppet til Mari ramler hele mønsteret på gulvet siden det ikke var nålet fast. Til sist blir det en liten oppdatering på ninjakatten Rigmor. God sommer!
 • 129. Hei juni!

  01:00:20
  Denne episoden åpner med tidenes kattenytt fra Mari: kattunger! De fleste har kanskje fått det med seg allerede, men her kommer i alle fall oppdateringen. Tanja har nettopp spilt inn digitalt kurs til Ametyst-kjolen, men fikk umiddelbart lyst til å nerde videre på sømmer og lommer, så ny kjole er på gang. Mari bobler over av energi og syr flere plagg med korte tidsfrister. Mai og juni bringer med seg mye energi og kreativitet, og dermed flere gode historier på vranga. Bli en skytsengel eller støttekontakt hvis du vil ha enda mer fjas, nerding, rants og gode historier fra Mari og Tanja. Du finner oss på: patreon.com/sommelig.
 • 128. Lytterspørsmål om stretch og faste spalter

  50:49
  I denne episoden svarer vi på spørsmål fra en lytter. Hun lurer på hva man skal se etter når man kjøper stoffer med stretch. Hva gjør man med en kjole som har sirkelskjørt i stretchstoff som siger? I skammens skuff har Mari hentet frem utklippede deler til en jakke i nydelig ull-crepe. Episodens feil handler også om denne jakken. I kattenytt får vi en oppdatering fra Tanja, og inspo kommer denne gangen fra en av våre følgere. God lytt!
 • 127. Ny krage og anorakk i dry oilskin

  49:24
  I ukas episode går Tanja gjennon reparasjon av en sommerbluse. Kragen hadde fått strykebobler av limstoffet på innsiden, og Tanja valgte å sprette av hele kragen og lage nytt design på hele blusen. Mari er ferdig med anorakken i dry oilskin, og deler erfaringene med å sy i dette nye materialet. Til slutt blir det en sjokkerende oppdatering i kattenytt. God lytt!
 • 126. Lytterspørsmål og faste spalter

  01:07:53
  Vi starter episoden med å svare på lytterspørsmål om passform. Mari har kjøpt dry oilskin-stoff og skal sy seg en sommer-regn-anorakk-med-hette-uten-fôr. Foreløpig er mønsterdelene klippet ut og hun deler erfaringene sine så langt. Grønn glede denne gangen er den nye stoffbutikken Kupp i Oslo. Her selges overskuddstoff fra møbelindustrien. Vi runder av episoden med ukas feil (knapphull!) og litt kattenytt. God lytt!
 • 125. Lytterspørsmål om redesign

  01:08:02
  I denne episoden svarer på spørsmål fra en av våre lyttere. Kristina lurer på om vi har noen tanker om redesign og upcycling? Gjett om vi har! Noen kaller det "gjenbruksverdenens fast fashion", mens andre ser det som en måte å redde verden fra søppel. Lytt til episoden og hør hva vi tenker om emnet.Vi snakker også om sesong 2 av Next in fashion som vises på Netflix. Noen blir inspirert og noen blir så opprørt at de må slå av. Vi har også kommet oss gjennom Skammens skuff og gjort noen feil.
 • 124. Skapet fullt med Mari

  59:44
  Skapet fullt er tittelen på den nye boka til Mari. Dette er ikke en bok spesielt for syere, men for alle som ønsker å rydde, sortere og få oversikt i egen garderobe. Kapitlene er delt opp slik at de bygger på hverandre og leder deg gjennom ryddingen steg for steg. Mari forteller om innholdet og prosessen med boka, og hvordan det har vært å skulle utgi den selv. God lytt!Takk til Synnøve Ovrid for musikk og Animaskin for klipp.
 • 123. Skravletime

  53:35
  Ukas episode kommer dagen etter 8.mars og vi håper alle hadde en bra dag i går. Vi kommer så vidt innom temaet, men ikke like mye som tidligere år. Denne uka blir det mest grønn glede og litt sømnerding på en sidesøm i skjørt. God lytt!