Share

cover art for Fullt av dolda agendor

Snickerisnack

Fullt av dolda agendor

Season 1, Ep. 3

Tillit mellan aktörer och vikten av samverkan diskuteras i veckans avsnitt av Snickerisnack-podden. Pierre Fällström från Urkraft resonerar med Magnus Andersson, vd på byggherren Aros bostad. Retorikexperten Elaine Eksvärd är som vanligt med och tipsar.

More episodes

View all episodes

 • 8. Säsongsavslutning och arkitektsnack

  52:42
  I säsongens sista avsnitt låter vi stjärnarkitekten Rahel Belatchew sparra med Johan Jarding från Stockholms Kooperativa Bostadsförening. Det blir ett rekordlångt avsnitt fullt av spännande diskussioner där vi inte alltid kommer överens, men det är väl ok? Och så får vi träffa Elaine Eksvärd igen, så himla kul. 
 • 7. Mindre snack och mera verkstad, eller?

  41:28
  I dagens avsnitt vänder vi upp och ner på det gamla uttrycket — för är det verkligen mindre snack som behövs? Nej, inte om du frågar Johan Edlund, vd på TL Bygg, och Hans Terland från Midroc Electro. Som vanligt är Elaine Eksvärd med och gör oss alla klokare.
 • 6. Vi träffar framtiden!

  36:56
  Hur gör man sig redo för ett liv som hantverkare? Hur ser man som tjej på framtiden inom byggbranschen? Och får man verkligen kolla TikTok på praktiken? I säsongen sjätte avsnitt får vi höra vad eleverna Ida och Edvin från Bergstrands Gymnasium har att säga. Och så är deras lärare Linda Nygren med och sprider visdom. Det gör även den ständiga gästen Elaine Eksvärd.
 • 5. Hur går det på golvet?

  34:42
  Hur blir det när det blir riktigt fel? Och hur kan man undvika det? I det fjärde avsnittet får vi äntligen träffa människorna som får saker att hända. Här får mattläggaren Anna Andersson och rörmontören Richard Larsson vädra fördomar om den andres yrkesgrupp. Och såklart kommer Elaine och hjälper oss bena ut vad som sades.
 • 4. Män i grupp

  43:22
  Det blir en annan jargong när tjejerna kliver in. I veckans avsnitt av Snickerisnack-podden pratar vi om attityder och hierarkier på våra byggarbetsplatser. Gäster är Emmalena Andersson och Johan Lindholm. Retorikexperten Elaine Eksvärd tipsar som vanligt
 • 2. Tankeläsning är en svår konst

  39:53
  Stadsbyggnad kan liknas vid ett marathon menar Linus Kjellberg, affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg. I veckans avsnitt av Snickerisnack-podden pratar han och Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun om vikten av att alla får hela berättelsen. Elaine Eksvärd tipsar som vanligt.
 • 1. Gör du dig smart eller förstådd?

  38:11
  Är det schysst att säga värdegrund? I första avsnittet av Snickerisnack-podden frågar vi Byggföretagens vd och Boverkets generaldirektör hur de når varandra i vardagen. Till hjälp har vi retorikexperten Elaine Eksvärd som bland annat tipsar om hur vi slutar göra oss smarta och istället blir förstådda.