Släpp Sargen

Share

79. ”Ligger ett riktigt lik under läktaren”

Season 1, Ep. 79

HV71:s lagkapten Simon Önerud gästar podden, grillas från två håll och berättar om sin brutala slutspelsskada, senaste årens bisarra berg- och dalbana i Jönköping, stjärnbackens udda nakenhet, Donald Brashears megatabbe i bilen, chocken i mjukisbyxor, att handla kött genom djurläten, nyförvärvet som trotsade döden på militärlägret, sin märkliga besatthet – och mycket mer! Innan dess snackar Norlindh & Figren – som nu äntligen sitter tillsammans – om den sistnämndes superupplevelse, att duscha med Molly Sandén, ”osexiga” Färjestads resa mot SM-guldet, att tatuera in Le Mat-pokalen, Luleåprofilernas oväntade finaluppsyn, den fyndiga monsterpiken i norr, låtnamnet Hans, finske målvaktstränarens charmiga dunderfylla, Figge som robotdammsugare och en hel del annat! Garv, allvar och massor av hockey! Häng med!

More Episodes

8/10/2022

Sommarrepris #6: Johannes Salmonsson

Season 1
Under de hetaste semesterveckorna kommer Norlindh & Figren ta lite ledigt och ladda batterierna inför den kommande säsongen. Eftersom vi dock fortsatt, varje torsdag, vill ösa ut något härligt till er lyssnare kommer Släpp Sargen-gänget under det vi kallar ”sommarrepriserna” att plocka fram några av de mest uppskattade gästintervjuerna igen. I den här podden hoppar vi tillbaka till när Johannes Salmonsson gästade, frågades ut från två håll – och levererade den nog hittills mest frispråkiga, öppna och skrattframkallande insatsen i Släpp Sargens historia! Den i dag 36-årige Oskarshamnforwarden – som är ensam om att ha spelat i hela sju olika SHL-lag – berättar om sina dyra och pipande höftproteser, att försöka köra över Zdeno Chara, att turboskita mitt under ett Coopertest, plågsamma rökningsabstinensen, jobbiga punggreppet vid ett målfirande, vilda åren ute i nattlivet, att många gånger träna bakfull som hockeyproffs, när han blev påkommen av Niklas Wikegård, de återkommande tåglögnerna och att fly rakt ut i skogen. ”Salle” bjuder, bland annat, också på de värsta och konstigaste minnena med Leif Boork och riskabla ”sex-hämnden” iklädd hans träningskläder – men även festkvällen med Mats Sundin som involverade Hummerlimousine, cheeseburgare för 10000 kr och en supermodell! Vi är tillbaka med ordinarie avsnitt väldigt snart, men till dess hoppas vi att de här snacken kan fylla något slags tomrum, eventuellt bjuda på ett garv på stranden, eller ge dig en gnutta hockeypuls i hängmattan! Häng med!
8/3/2022

Sommarrepris #5: Roger Rönnberg

Season 1
Under de hetaste semesterveckorna kommer Norlindh & Figren ta lite ledigt och ladda batterierna inför den kommande säsongen. Eftersom vi dock fortsatt, varje torsdag, vill ösa ut något härligt till er lyssnare kommer Släpp Sargen-gänget under det vi kallar ”sommarrepriserna” att plocka fram några av de mest uppskattade gästintervjuerna igen. I den här podden hoppar vi tillbaka till när Roger Rönnberg gästade – och gick en het ”poddmatch” mot Figge. Ris och ros utväxlas samtidigt som flera historier från deras över fyra år tillsammans kommer upp till ytan. Frölundas tränare berättar, bland annat, om Dick Axelssons klockrena slutsats om boxplay, vilken SHL-coach som är riktigt irriterande, när det nästan blev slagsmål mellan Robin och arenans starkaste vaktmästare, de utslitna turkalsongerna, det rejäla självhatet, tankarna kring sin omtalade frisyr, sitt tuffa andranamn – och när han gömde sig i ett buskage för att spionera på sina spelare. Norrlänningen får dessutom ge sin bild av det, i den här podcasten, beryktade överlevnadslägret. Figren ser även till att dra upp Rönnbergs ”sjuka sida” med det märkliga utskällningsknepet och den superluriga kramtekniken. Han berättar dessutom om FHC-tränarens olagliga SMS som fick honom att gå i taket! Vi är tillbaka med ordinarie avsnitt inom kort, men till dess hoppas vi att de här snacken kan fylla något slags tomrum, eventuellt bjuda på ett garv på stranden, eller ge dig en gnutta hockeypuls i hängmattan! Häng med!