Share

cover art for 01 - Framtidens globala samhälle med Johan Norberg

Sköna nya värld - En podcast om framtiden

01 - Framtidens globala samhälle med Johan Norberg

I det här avsnittet träffar vi författaren och föreläsaren Johan Norberg. Hans böcker om globalisering och ekonomi har översatts till 25 språk och han är den även den yngsta medlemmen av det prestigefyllda Mont Pelerin Society som bland annat har 8 nobelpristagare i sin organisation. Vi diskuterar hela världens framtid. Hur en 30-åring ska bete sig för att behålla jobbet om 30 år, varför vi ska vara glada för artificiell intelligens och mycket mer än så.

More episodes

View all episodes

 • 15 - Framtidens bitcoin med Ludvig Öberg

  33:57
  Vad är egentligen bitcoin, hur fungerar virtuella valutor och hur ser framtiden ut? Ludvig Öberg är landets tyngsta och definitivt yngsta Bitcoin-expert.
 • 14 - Framtidens spel med Effie Karabuda

  23:15
  Vi gör ett djupdyk i ämnet framtidens spel med landets främsta speljournalist och gamingexperten Effie Karabuda!
 • 13 - Framtidens sex med Pelle Ullholm

  30:28
  Robotsex, könsidentitet och VR-porr. Om framtidens sex med Pelle Ullholm.
 • 12 - Framtidens konsument med Jacob Östberg

  35:57
  Hur agerar framtidens konsument och kommer reklam dö ut? Jacob Östberg, Sveriges första professor i reklam & PR, om framtidens konsumtionsvanor och hur reklam kan komma att hänga på.
 • 11 - Framtidens klimat med Pär Holmgren

  46:59
  Effekterna av klimatförändringarna är redan här och med förödande konsekvenser för människan och naturen. Pär Holmgren, före detta svt-meteorolog, klimatkämpe, författare, hedersdoktor och opinionsbildare, ger oss trots allt en strimma hopp om framtidens klimat och checklistan över vad vi själva behöver göra för att ställa om samhället i en hållbar riktning.
 • 10 - Framtidens hälsa med Mouna Esmaeilzadeh

  42:14
  Om genetiska saxar, preventiva insatser, raderade minnen, meningsfullhet, sex och mycket annat som kan få dig att leva i hundra år till! Ett otroligt spännande avsnitt med Mouna Esmaeilzadeh​ aka Doctor Mouna. Mouna är läkare, hjärnforskare och expert på den teknologi som kan förhindra sjukdomar och förlänga livet!
 • 09 - Framtidens robotar med Iolanda Leite

  34:44
  Robotar, robotar, robotar! Robotar som pratar, känner, som underhåller... Artificiell intelligens har fått ett ansikte! Roboten har vandrat ut från fabriksmiljöer in i våra skolor, äldreboenden, i våra hem. Hur ser utvecklingen ut, och vilka problem kan uppstå när robotrevolutionen knackar på dörren?
 • 08 - Framtidens religion med Mattias Gardell

  45:27
  Om religiös nyproduktion, materialismens andliga fattigdom, världsreligionernas framväxande planetära medvetande... Kort sagt: religion och tro i vår sköna nya värld. Gäst: Mattias Gardell
 • 07 - Framtidens salt med Magnus Lindqvist

  38:44
  Vad är treasury idag som blir trash i morgon? Vad är billigt nu och sen dyrtbart i framtiden? I det här avsnittet träffar vi en av vår tids mest berömda futurologer och talare – och säkerligen en av de mest provocerande.