Share

cover art for 12 - Framtidens konsument med Jacob Östberg

Sköna nya värld - En podcast om framtiden

12 - Framtidens konsument med Jacob Östberg

Hur agerar framtidens konsument och kommer reklam dö ut? Jacob Östberg, Sveriges första professor i reklam & PR, om framtidens konsumtionsvanor och hur reklam kan komma att hänga på.

More episodes

View all episodes

 • 15 - Framtidens bitcoin med Ludvig Öberg

  33:57
  Vad är egentligen bitcoin, hur fungerar virtuella valutor och hur ser framtiden ut? Ludvig Öberg är landets tyngsta och definitivt yngsta Bitcoin-expert.
 • 14 - Framtidens spel med Effie Karabuda

  23:15
  Vi gör ett djupdyk i ämnet framtidens spel med landets främsta speljournalist och gamingexperten Effie Karabuda!
 • 13 - Framtidens sex med Pelle Ullholm

  30:28
  Robotsex, könsidentitet och VR-porr. Om framtidens sex med Pelle Ullholm.
 • 11 - Framtidens klimat med Pär Holmgren

  46:59
  Effekterna av klimatförändringarna är redan här och med förödande konsekvenser för människan och naturen. Pär Holmgren, före detta svt-meteorolog, klimatkämpe, författare, hedersdoktor och opinionsbildare, ger oss trots allt en strimma hopp om framtidens klimat och checklistan över vad vi själva behöver göra för att ställa om samhället i en hållbar riktning.
 • 10 - Framtidens hälsa med Mouna Esmaeilzadeh

  42:14
  Om genetiska saxar, preventiva insatser, raderade minnen, meningsfullhet, sex och mycket annat som kan få dig att leva i hundra år till! Ett otroligt spännande avsnitt med Mouna Esmaeilzadeh​ aka Doctor Mouna. Mouna är läkare, hjärnforskare och expert på den teknologi som kan förhindra sjukdomar och förlänga livet!
 • 09 - Framtidens robotar med Iolanda Leite

  34:44
  Robotar, robotar, robotar! Robotar som pratar, känner, som underhåller... Artificiell intelligens har fått ett ansikte! Roboten har vandrat ut från fabriksmiljöer in i våra skolor, äldreboenden, i våra hem. Hur ser utvecklingen ut, och vilka problem kan uppstå när robotrevolutionen knackar på dörren?
 • 08 - Framtidens religion med Mattias Gardell

  45:27
  Om religiös nyproduktion, materialismens andliga fattigdom, världsreligionernas framväxande planetära medvetande... Kort sagt: religion och tro i vår sköna nya värld. Gäst: Mattias Gardell
 • 07 - Framtidens salt med Magnus Lindqvist

  38:44
  Vad är treasury idag som blir trash i morgon? Vad är billigt nu och sen dyrtbart i framtiden? I det här avsnittet träffar vi en av vår tids mest berömda futurologer och talare – och säkerligen en av de mest provocerande.