Share

cover art for My Feldt, konditor - DEL 1: Prestationsångest, bekräftelsebehov & fantasivärldar.

Skapa till 100

My Feldt, konditor - DEL 1: Prestationsångest, bekräftelsebehov & fantasivärldar.

Season 2, Ep. 51

Maja & Marika träffar fantastiska My Feldt, som är konditor, entreprenör och multikreatör. Vi hade ett så fint och inspirerande samtal att det räckte till två avsnitt! Här är DEL 1:


Om livet som tivoli, bekräftelsebehov, att vara orädd i livet men livrädd för döden, fantasivärdar, varför du ska genomföra idéer på stubben – och om att ha så mycket prestationsångest så att man vill dö.


My Feldt är en prisad konditor, kock och entreprenör. Till vardags driver hon tre ställen hemma i Halmstad: Feldts Bröd & Konfekt, Feldts glasskiosk och Tivolikiosken. Här kan man äta förstklassig mat, glass och bakverk, allt gjort på ekologiska och kravmärkta råvaror – allt med Mys spralligt glada estetik. My är också illustratör. Hennes målade växter och fantasivärldar tar plats på egendesignade pussel, koppar, affischer och förstås i hennes vackra kokböcker. Precis nu är hon aktuell med den tredje i ordningen “Det växer saft och sylt överallt” med recept på allt från fläderblomssaft till tallkottesylt.


:::::::::

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV: https://bit.ly/3IMmMYi

::::::::


Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:

Linktree: https://linktr.ee/skapatill100

Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100

Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100


Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.


More episodes

View all episodes

 • 54. Jonas Gardell: "Fuck it!" - LIVE från Stockholms Kulturfestival

  46:20
  Live från Stockholms Kulturfestival med mannen, myten och legenden Jonas Gardell.Om hur man hittar sin egen röst, varför du ska skita i inspiration och om hur man förändrar samhället med berättelser.Och inte minst om vikten av att lära sig säga ”f*ck it!”Jonas fick också riktig feeling och bjöd på både på spontan högläsning ur sin nya roman ”Fjollornas fest” och provkörde passager ur hans nya scenshow ”Man får inte leva om sitt liv - det är det som är själva grejen” som spelas NU i Stockholm på Intiman och i januari på Lisebergsteatern i Göteborg (hugg en biljett!).Intervjuar gör Maja Sönnerbo & Marika Borg Ström.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100
 • 53. Hejdå! + en kul nyhet

  29:23
  Maja, Joel & Marika säger hejdå för nu – och berättar en kul nyhet. Dessutom: några takeaways från våra smarta gäster och en sång.:::::::::PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV: https://bit.ly/3IMmMYi::::::::Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.
 • 52. My Feldt, konditor - DEL 2: Provocerande pengar, livspussel och syltkok utan huckle.

  01:04:23
  Maja & Marika träffar fantastiska My Feldt – DEL 2: Om Mys upplevelser på New Yorks stjärnkrogar, om man ens kan vara hållbar som kreatör och entreprenör, om att tacka nej till pengar – och få kritik när man tjänar dem, om att koka saft och sylt utan prestationskänslor. Om livspusslet med 4 barn och 4 restauranger/butiker, om barnboksdrömmar – och om att skapa för att göra andra glada.My Feldt är en prisad konditor, kock och entreprenör. Till vardags driver hon tre ställen hemma i Halmstad: Feldts Bröd & Konfekt, Feldts glasskiosk och Tivolikiosken. Här kan man äta förstklassig mat, glass och bakverk, allt gjort på ekologiska och kravmärkta råvaror – allt med Mys spralligt glada estetik. My är också illustratör. Hennes målade växter och fantasivärldar tar plats på egendesignade pussel, koppar, affischer och förstås i hennes vackra kokböcker. Precis nu är hon aktuell med den tredje i ordningen “Det växer saft och sylt överallt” med recept på allt från fläderblomssaft till tallkottesylt.:::::::::PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV: https://bit.ly/3IMmMYi::::::::Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.
 • 50. Clara "Underbara Clara" Lidström: Ta hand om kreativiteten som ett husdjur.

  01:23:12
  Maja & Marika träffar bloggaren & författaren Clara Lidström, även känd som Underbara Clara. Det här blev ett avsnitt SMOCKAT med klokskapet, smartheter, roligheter och kreativ inspiration.Vi pratar bl a om: Vikten av att publicera sig ofta och mycket, vara kreativ på ett hållbart sätt och att ge sig själv lite slack.Vi pratar också om superkraften att kunna ta kritik och vara ok med att inte bli älskad av alla. I 16 år har Clara Lidström hon drivit och utvecklat sin blogg och sajt Underbaraclaras.se – som idag är en av Sveriges största bloggar. Som läsarna får vi följa hennes liv i Västerbotten och inspireras med recept och tips för hem och trädgård. Clara har också skrivit hela 15 böcker: Bland annat kreativa pysselböcker för både barn och vuxna. Clara är också en populär poddare, krönikör och föreläsare som inte tvekar att ryta ifrån när det behövs.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.
 • 49. Johan Jureskog, krögare & entreprenör: Gå all in!

  01:16:06
  Maja & Joel träffar kocken, krögaren & entreprenören Johan Jureskog. Vi pratar om Johans nya restaurangprojekt med inspiration från amerikanska orginal, om att växla från finkrog till hamburgerkedja, om hur Johans "varför inte-mentalitet" lett till restaurangverksamheter, såsföretag, grillar och eget vin. Inte minst pratar vi om vinnarmindset och att våga gå all in.Johan Jureskog är en av Sveriges mest framstående kockar. I 8 år var han med i kocklandslaget och vann OS i matlagning. Sedan 20 år tillbaka driver han krogen Rolfs kök i Stockholm och sen 12 år restaurang AG som nyligen utsetts till en av världens bästa köttrestauranger. 2018 tog han steget till en helt  annan del av restaurangbranschen och startade sin egen hamburgerkedja Jureskogs.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.
 • 48. Anders Jansson, komiker - DEL 3 - Anders bästa tips + Tiffany Persson gästar!

  47:16
  DEL 3 AV 3. Maja & Joel träffar Anders Jansson – komiker, regissör, tv-kreatör och pappa till humorsuccén Hipp hipp.Tiffany Persson gästar! När det gick åt helvete och Anders bästa tips för att bli mer kreativ.Och varför du borde spela rollspel med din familj!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.
 • 47. Anders Jansson, komiker - DEL 2 - Succén med Hipp hipp och det kreativa samarbetet

  38:02
  DEL 2 AV 3. Maja & Joel träffar Anders Jansson – komiker, regissör, tv-kreatör och pappa till humorsuccén Hipp hipp!I det här avsnittet pratar vi om hur supersuccén Hipp hipp kom till. Vi snackar Tiffany Persson, Kajan och den klassiska hejaklacken. Vi pratar också om det kreativa samarbetet mellan Anders och parhästen Johan Wester – och hur spexet i Lund blev deras biljett in till SVT.Hipp hipp finns på SVTs öppet arkiv för det som vill spana in det vi pratar om!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.
 • 46. Anders Jansson, komiker - DEL 1: Get it wrong as fast as you can.

  52:38
  DEL 1 AV 3. Maja & Joel träffar Anders Jansson – komiker, regissör, tv-kreatör och pappa till humorsuccén Hipp hipp! I det här avsnittet pratar vi om hur Anders nya show "Mina sinnens fulla bruk" kommit till, om varför det är klokt att göra fel så snabbt som möjligt och om hur man hittar fokus och slutar skjuta upp (och tex prokrastrineringsstäda kylskåpet istället för att skriva). Fokusappen som Anders rekommenderar heter brain.fm.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.