Share

cover art for Fra lavverdiplast til brensel for sementindustri

Sirkulér

Fra lavverdiplast til brensel for sementindustri

Season 5, Ep. 11

Møt Kåre Helge Karstensen og Anne Li Paulsen fra SINTEF som forteller om prosjektet Optoce hvor ikke-gjenvinnbar plast i Sørøst-Asia utnyttes som energikilde i sementindustri.. SINTEF lanserer nå en tverrgående konsernsatsing for "Det globale sør", som kombinerer ren energi, sirkulær økonomi, avfallshåndtering og helse.

More episodes

View all episodes

 • 1. Kommune-Norge etter valget

  29:06
  Hva kan vi lese ut av kommune- og fylkestingsvalget? Møt politisk redaktør i Kommunal Rapport Agnar Kaarbø, og direktør i Geelmuyden Kiese Bjørn Richard Johansen, som kommenterer valget sammen med Kåre Fostervold i Avfall Norge. Hva kan vi forvente oss av de mange kommunepolitikere som er på vei inn i landets 357 kommunestyrer, og hvilke tøffe beslutninger er det som venter dem?
 • 20. Hvor sirkulært er Norge?

  28:55
  Adm. dir i Avfall Norge, Runar Bålsrud, oppsummerer vårens høydepunkter sammen med Avfall Norges næringspolitiske direktør, Kåre Fostervold. Hva er de viktigste gjennomslagene og hva blir det viktigste å jobbe med etter kommunevalget til høsten?
 • 19. Emballasje: sirkulære løsninger på vei

  32:21
  Møt Ole Jan Myhre og Thor Kamfjord fra Norner- landets fremste forskningsmiljø på plast. De forteller om en rivende utvikling innen nye plastmaterialer som er designet for gjenvinning og tar i bruk resirkulert plast. Men henger norsk næringsliv med på utviklingen?
 • 18. Thorbjørn Berntsen - kildesorteringens far

  28:43
  Møt kildesorteringens far i Norge, tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen, tidligere miljøvernminster, 
 • 17. Sirkulær bioøkonomi - fra hageavfall til ny jord

  27:54
  Møt Bernd Keller, entusiastisk daglig leder i Grønn Vekst, som produserer torvfri hagejord basert på hageavfall. 
 • 16. Forsøpling - kommunens ansvar

  33:02
  Hageavfall er en ressurs som ikke må havne på avveie. Villfyllnger fører til mer forsøpling og spredning av fremmemde arter. Hva gjør Trondheim for å kartlegge og ikke minst hindre forsøpling i kommunen? Møt Camilla Østerlie Borgersen og Anette Fenstad fra Trondheim kommune. 
 • 15. Plastemballasje - Sirkulære blokkeringer og løsninger, ep2

  21:23
  Circular Packaging Cluster samarbeider for å adressere hvordan verdisirklene for plastemballsje kan bli mer sirkulære. Møt klyngeleder Ola Ronæss og salgssjef i avfallsselskapet ROAF; Terje Skovly.  Episode 2 av 2
 • 14. Plastemballasje - Sirkulære blokkeringer og løsninger

  40:24
  Circular Packaging Cluster samarbeider for å adressere hvordan verdisirklene for plastemballsje kan bli mer sirkulære. Møt klyngeleder Ola Ronæss og salgssjef i avfallsselskapet ROAF; Terje Skovly.  Episode 1 av 2
 • 13. India - stormakt med avfallsutfordringer

  21:53
  Møt miljøråd ved Norges ambassade i India; Beate Langset, og teknisk direktør i ISWA; Aditi Ramola (international Solid Waste Association). Hvordan kan India, verdens mest folkerike land med store forskjeller, løse sine avfallsutfordrnger?