Share

cover art for 28. Pappas sista andetag

Schulman & Geniet

28. Pappas sista andetag

Fredrik är sorgsen över Jespers avhopp i Gott snack och samtalet handlar om skam, skuld, maktlöshet och att acceptera det som oåterkalleligt. Fredrik berättar om när han såg sin mormor ligga för döden och Calle berättar om när han höll sin pappas hand när han tog sitt sista andetag.


Calle bekänner ett hundmord i barndomen och har sonderat livs-coach-terrängen på instagram och luftar sin oro över vilsna människor som betalar dyrt för generiska livsråd.


Den teoretiskt enkla lösningen på alla relationsproblem: kommunikation utan verbalt våld.


Vad mer? Jo jusste listan på störiga grejer fortsätter med bla: människor som aktivt ställer in telefonen så den inte gör stor bokstav på ny mening och folk som är så rädda för äventyr att dom alltid håller i ratten i ”tio i två”-greppet.

More episodes

View all episodes

 • 69. Fredriks svampinsikter i bistron på nattåget & Calles stela mötet med Jerka

  52:50
  Fredrik har med svampens GUDOMLIGA kraft löst sin livskris påväg hem med nattåget från Åre. Calle har hänsynslöst attackerat Prickenrosa och haft ett stelt möte med den gamle ärkefienden Jerka. Lisa Nilsson har äntligen fått sin blåa plupp!För ett helt extra avsnitt i veckan, bli patreon på www.patreon.com/gottsnack
 • 67. Pekka Heinos vansinniga vrede

  14:48
  Pekka är rasande på Mellon. Mark Levengood har gjort världens mest målgrupps-anpassade föreställning i världshistorien. Calles tjej äter sylt till halloumi. Föredrar Calle att lägga satsen i munnen eller ansiktet? Kan kossor kyla klimatet?
Det är AW podden och det är extra ofiltrerat och plumpt!Tack för att ni är med oss!
 • 66. Calles giriga nigerianska prins

  01:09:22
  Fredrik har swishat pengar till en följare i GBG och Calle minns en smärtsam episod. Varför swishade han en afrikan 700 kronor i månaden i flera år? Fredrik har ett nyhets-quiz från veckan: Tycker Edvin Törnblom att man som icke normbrytande person får skämta om normbrytande personer eller att man som icke normbrytande person inte får skämta om normbrytande personer? Hur valde Filip & Fredrik att problematisera snippan-domen? Hur stavar Lisa Nilsson Ukrainas Huvudstad? Hur tillrättavisade Kalle Wahlström Fredrik efter hans instagram-story? Och: Är det svårt att vara sårbar och podda om känslor eller är det svårare att hitta roliga grejer i samtiden? Vad tynger Calle och vad är han lycklig för just nu?Vad är Fredrik ledsen för och vad ger honom hopp om framtiden? Frågorna är många och svaren får ni allihopa!Vi älskar er! Tack för att ni lyssnar! 
 • 64. Lista på grejer tjejer gör

  33:06
  Fredrik har en lång lista på grejer som tjejer gör och Calle har tittat på en ny dokumentär om män på svt och förfasar sig så.
 • 63. Malin Berghagen: ”Min döda vän passade bra att använda i reklam” (Teaser)

  11:13
  OBS!!! För hela avsnittet stötta oss på https://www.patreon.com/gottsnackFredrik är skör och börjar gråta av tanken på männnen som räddat hans liv. Malin Berghagen använder sin döda vän i sponsrat samarbete och Johar Bendjelloul tappade humöret fullständigt när han intervjuade Chang Frick i lördagsintervjun. Vad gör det med förtroendet för public service?
 • 62. Woke-virus i Last of Us

  42:33
  Vi förfasas över exploateringen av tiktok-ikonen Gräddrumpan och uthängningen av SD-profilen Pontus Perssons snusk-chattande. Hur långt är det rimligt att gå för att göra ner sina politiska motståndare och är det moraliskt försvarbart att göra innehåll av människors misär för att få visningar? SD:s neutrala nyhetskanal Riks har analyserat woke-sjukan i Hollywood i allmänhet och Last of Us i synnerhet. Vi vi analyserar analysen. Var går egentligen gränsen mellan konstnärlig frihet och politisk propaganda och vad tycker Riks om dialogen och karaktärerna i serien?