Share

cover art for Ep 40: Eric Schüldt om myter och mysterier...

Sänd

Ep 40: Eric Schüldt om myter och mysterier...

Season 2, Ep. 40

Han är mister myter och mysterier, men till slut knockades han av det största mysteriet och lät det omfamna honom. Eric Schüldt berättar i Sänd. Samtalet om kärleken till sagans värld, frikyrkoauran på Bjärka säby och varför han konverterade till katolicismen.

More episodes

View all episodes

 • 48. Ep 48: Mellansnacket om Daniel Alm

  53:37
  Sändarens intervju med Daniel Alm slog ner som en bomb precis innan Pingst Rådslag. Vad händer nu och varför är det viktigt att han får möjlighet att berätta, liksom varför det är viktigt att fler nu får ge sin syn på saken. Och så lite HBTQ på det. Välkommen till Mellansnacket!
 • 47. Ep 47: Samtalet med Daniel Alm

  01:18:44
  Daniel Alm har levt med tanken på att ta sitt liv varje dag sedan anklagelserna om maktmissbruk av sexuell karaktär.I Sänd. Samtalet ger han första intervjun med kristen media sedan han avgick som ledare för Pingst FFS och Västerås pingst. Här berättar han om den tuffa tiden, och svarar på frågorna om sitt eget ansvar.Bara någon vecka innan allt briserade, hade samtalen påbörjats om att han skulle stå till förfogande för en ny period som ordförande för Pingst FFS. Visserligen hade Daniel Alm varit i blåsväder förut, som när han i egenskap av föreståndare i Sveriges kristna råd bjöd in Svenska Kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén till Nyhemsveckan. Ett tilltag som inte uppskattades av alla i rörelsen. Men inget kan mäta sig med vad som väntade. I Sändarens podcast ger han sin bild av händelseförloppet till mig och PO-Flodström, pastorskollega som följt fallet noga.Läs utdraget ut intervjun här: https://www.sandaren.se/nyhet/daniel-alm-ger-sin-syn-pa-anklagelserna-om-maktmissbruk
 • 46. Ep 46: Samtal med digitaliseringsexperten Johan Eriksson om hur samhället förändras i grunden

  57:19
  Han är Sveriges mest eftertraktade föreläsare om digitalisering, med en bakgrund på Google och flera andra stora techbolag har Johan Eriksson insikter som få andra i den totala omvandlingen som sker med Artificiell intelligens. Han är också troende och brinner för att kyrkan ska kunna ta del av möjligheterna som den nya världen ger. Sänd. Samtalet mötte honom för ett samtal om hur de ser ut och hur han som kristen ser på AI.
 • 45. Ep 45: Mellansnack om Satanic Panic

  01:07:13
  Är det dags för en ny vända av satanic panic efter att en självutnämnd häxa skapat rubriker med sitt Eurovision-nummer? Och varför vallfärdade 200 kristna ledare till London i förra veckan? Nytt Mellansnack med Robert Tjernberg och Carl-Henric Jaktlund ute nu!
 • 44. Ep 44: Kristihimmelsfärdsspecial med Jacob Rudenstrand

  01:01:57
  Uppståndelsen, ok, men kan man verkligen tro på att Kristus for mot himlen i ett moln. Specialavsnitt där vi samtalar med Jacob Rudenstrand, en av de mer framträdande apologeterna i Sverige.
 • 43. Ep 43: Jonas Eek om Svenska kyrkans framtid

  48:43
  Jonas Eek är i rollen som domkyrkoprost i Stockholm en av de sista offentliga statskyrkliga företrädarna i offentligheten. Men vad händer med en statskyrka som måste vara mer frikyrka, och vad spelar det för roll för svensk kristenhet.
 • 42. Ep 42: Är kvinnligheten i kris?, med Josefin de Gregorio

  53:01
  Litteraturredaktör för Svenska Dagbladet, prisad författare och Majornas antagligen mest konservativa kvinna. Josefin de Gregorio är en udda fågel i svensk kultursfär. Robert Tjernberg träffade henne för att prata kvinnopräster, slöjor i kyrkan och vad manlighet och kvinnlighet i kyrka och samhälle är för henne.
 • 41. Ep 41: mellansnack om Mike Pilavachi och; så säger Herren!

  57:11
  Carl-Henric har sett filmen som skakar den karismatiska frikyrkligheten, och förfäras. Vi undrar vidare över hur profetior ska kunna framföras på ett bra sätt i församlingen och vad gick egentligen fel i ledarskapet hos pingst Sverige?