Share

cover art for Ep 39: Är frikyrkan en hederskultur?

Sänd

Ep 39: Är frikyrkan en hederskultur?

Season 2, Ep. 39

Vad menar myndigheten som säger att frikyrkan är en hederskultur. Och tänk om det ligger nåt i det? Mellansnack med Sändarens Robert Tjernberg och Alphas Carl-Henric Jaktlund är tillbaka.

More episodes

View all episodes

 • 45. Ep 45: Mellansnack om Satanic Panic

  01:07:13
  Är det dags för en ny vända av satanic panic efter att en självutnämnd häxa skapat rubriker med sitt Eurovision-nummer? Och varför vallfärdade 200 kristna ledare till London i förra veckan? Nytt Mellansnack med Robert Tjernberg och Carl-Henric Jaktlund ute nu!
 • 44. Ep 44: Kristihimmelsfärdsspecial med Jacob Rudenstrand

  01:01:57
  Uppståndelsen, ok, men kan man verkligen tro på att Kristus for mot himlen i ett moln. Specialavsnitt där vi samtalar med Jacob Rudenstrand, en av de mer framträdande apologeterna i Sverige.
 • 43. Ep 43: Jonas Eek om Svenska kyrkans framtid

  48:43
  Jonas Eek är i rollen som domkyrkoprost i Stockholm en av de sista offentliga statskyrkliga företrädarna i offentligheten. Men vad händer med en statskyrka som måste vara mer frikyrka, och vad spelar det för roll för svensk kristenhet.
 • 42. Ep 42: Är kvinnligheten i kris?, med Josefin de Gregorio

  53:01
  Litteraturredaktör för Svenska Dagbladet, prisad författare och Majornas antagligen mest konservativa kvinna. Josefin de Gregorio är en udda fågel i svensk kultursfär. Robert Tjernberg träffade henne för att prata kvinnopräster, slöjor i kyrkan och vad manlighet och kvinnlighet i kyrka och samhälle är för henne.
 • 41. Ep 41: mellansnack om Mike Pilavachi och; så säger Herren!

  57:11
  Carl-Henric har sett filmen som skakar den karismatiska frikyrkligheten, och förfäras. Vi undrar vidare över hur profetior ska kunna framföras på ett bra sätt i församlingen och vad gick egentligen fel i ledarskapet hos pingst Sverige?
 • 40. Ep 40: Eric Schüldt om myter och mysterier...

  01:00:51
  Han är mister myter och mysterier, men till slut knockades han av det största mysteriet och lät det omfamna honom. Eric Schüldt berättar i Sänd. Samtalet om kärleken till sagans värld, frikyrkoauran på Bjärka säby och varför han konverterade till katolicismen.
 • 38. Ep 38: Björn Wiman om att avskaffa och återinföra helvetet

  01:00:13
  DN är kända för att ha avskaffat helvetet i Sverige. Men är nuvarande kulturchefens öppenhet mot det teologiska samtalet så stort att han kan sägas ha återinfört det? Ett svindlande samtal om tro, liv och antisemitism med Björn Wiman, kulturchef på Dagens nyheter.
 • 37. Ep 37: Charlotte Rörth om att förlora sitt barn i självmord

  01:09:00
  Hon är skeptikern som mötte Jesus och fick hela livet omskakat. Men mitt i allt förlorade hon sin son. Möt Charlotte Rörth i Sänd. Samtalet avsnitt 37