Share

cover art for Ep 23: Lena Morin om att överleva sin pappas helvete och hitta Gud

Sänd:aren

Ep 23: Lena Morin om att överleva sin pappas helvete och hitta Gud

Season 1, Ep. 23

Lena Morin Nilsén utsattes för incest under hela tonåren - tills en kristen vän räddade henne. Den röda tråden med en Gud som älskar henne blev, och är, hennes livlina.

More episodes

View all episodes

 • 34. Ep 34: Dagens ungdom

  01:04:23
  Har ungdomar tappat tron på demokratin och klimatarbetet, och varför är politikerna som underhållare? Årets första mellansnack, denna gång med Equmenias generalsekreterare Marcus Lind som gäst.
 • 33. Ep 33: Niklas Piensoho

  01:14:32
  I säsongspremiären av Sänd:aren möter Robban Tjernberg pingst - eller är han Equmenia(?) - pastorn Niclas Piensoho, för att prata om att brottas med tvivel och att ha blivit förslagen till Kyrkoledare i Equmeniakyrkan.
 • 32. Ep 32: Genom dödsskuggans dal med Ulf Christiansson

  01:04:37
  I årets sista avsnitt av Sändaren träffar Robban Tjernberg, Jerusalem legenden Ulf Christiansson från Göteborg för att tjöta om allt mellan himmel och jord, men kanske ändå mest himlen och Uffes brottningskamp med Gud genom sjukdomen. För en kompletterande intervju som Uffe gav i samband med denna till Kristna Dejtingpodden, kan ni kolla in:https://shows.acast.com/kristendate
 • 31. Ep 31: Ledarsnack på västkusten

  54:27
  I årets sista avsnitt av Sänd:aren får vi följa med när chefredaktör Robban Tjernberg på uppdrag av Kristna Dejtingpodden tar med sig equmenias generalsekreterare Kristin Flodström till västkusten för ett samtal om julen, ledarskap och ofrivillig ensamhet tillsammans med kyrkoledare Lasse Svensson och församlingsföreståndaren Johanna Bode. För er som vill kolla in Kristna Dejtingpoddens Julspecial 2023, så hittar ni det på följande länk: https://shows.acast.com/kristendate
 • 30. Ep 30: Peter Halldorf om Kyrkans sorg och HBTQ

  01:00:19
  Peter Halldorf om att vara en inspiratör, kyrkans stora sorg och varför han räds en frikyrklig sektmentalitet.
 • 29. Ep 29: Vilket ansvar har profeten?

  01:03:26
  Fick Jon Fosse reda på nobelpriset av Gud, och vad betyder det att en litteraturpristagare är troende? Hur ska man förresten se på det här med profetior över någon och varför vill Carl-Henric ta patent på sitt julfirande?
 • 28. Ep 28: Slutet för kristen press...

  58:52
  Är det nya mediestödet slutet för kristen press, varför överger politiska partier kristna och vad är egentligen kristen opinion. Välkomna till samtal med kristen press grand old lady Elisabeth Sandlund
 • Ep 27 Moskerivningar och evangelister

  56:00
  Mellansnack är tillbaka, denna vecka får vi ta del av grabbarnas Spotify Wraps för 2023.Vem har egentligen frommast musiksmak av Robban och C-H?De diskuterar även Åkessons senaste utspel och hur Equmeniakyrkan kan använda sina riksevangelister bättre.
 • 26. Ep 26: Superadvokaten vs. Sverige

  47:11
  Varför utvisas konvertiter fortfarande från Sverige när EU-domstolar ryter ifrån? Och hur rättssäker är migrationsdomstolens prövningar 2023? Vi träffar Människorättsadvokaternas Ruth Nordström för att reda ut dessa viktiga frågor.