Rørsla

 • Mens de andre bygget CV, gikk Caroline på cellegift

  26:11
  I slutten av tenårene får Caroline Thahn Tran følelsen av at noe er galt. Det dukker plutselig opp små røde sår flere steder på kroppen. Sårene skal vise seg å være den sjeldne, kreftlignende diagnosen langerhans celle-histiocytose, og Caroline må få cellegiftbehandling. Nesten to år går tapt til sykehusbesøk og medisinering. Nå skal hun tilbake til hverdagen og søker en jobb. Det har vist seg å være mye vanskeligere enn hun hadde trodd. Musikk i denne episoden er hentet fra Erokia/Jordan Powell og Skylar Minalid fra Freesound.org (https://freesound.org/people/skylar.mianlind/sounds/640680//https://freesound.org/people/Erokia/sounds/424026//https://freesound.org/people/Erokia/sounds/591665/ /NonCommercial 4.0 License.)
 • Kan jeg gjøre noe feil? Dette må du vite om valget

  17:19
  Det er mye å forholde seg til når det skal være valg i 356 kommuner. Noen går kanskje i surr –hva har egentlig fylkestinget med dette valget å gjøre, og hvordan var det med disse listene igjen? I dag stemmer kun halvparten av 18-24-åringene. Kan det skyldes at valget er vanskelig, eller at folk rett og slett er redde for å gjøre noe feil? Coverfoto: Mina Minaje, orførerkandidat for SV i Ringerike kommune. Musikk brukt i denne episoden er hentet fra: https://freesound.org/people/Setuniman/sounds/154907/
 • Stjeler kunstig intelligens jobben min?

  17:35
  Vi bruker kunstig intelligens hver eneste dag, ofte helt uten å tenke over det. Men nå finner mer kunstig intelligens veien inn i arbeidshverdagen vår. Vil robotene på sikt erstatte oss? Hør hvordan jobbene våre blir påvirka. Coverfoto: Midjourny/Leif Martin Kirknes
 • Sommerhilsen fra redaksjonen

  04:18
  Rørsla er tilbake i august - i mellomtiden gir vi deg tips til hva du kan ha i ørene denne ferien. God sommer! Har du innspill eller tips til saker vi bør kikke nærmere på? Send gjerne en e-post til podkast@lomedia.no.
 • Hva er egentlig en vanlig lønn?

  15:03
  Hvor mye er det vanlig å få inn på konto fra jobben hver måned? Og i en tid der nesten alt har blitt betraktelig dyrere - har alle i jobb en lønn de kan leve av? Vi dykker ned i talla og gir deg forklaringen på hva de egentlig kan fortelle oss om arbeidsfolk og lønna deres.
 • Da barnevernet flyttet inn hos babyen

  25:38
  Hva skjer når barnevernet bestemmer at et nyfødt barn ikke lenger kan være hos sine egne foreldre? Rørsla forteller historien om en baby det hastet å finne hjelp til, om foreldre som så gjerne ville, men ikke kunne, og et forslag som skulle komme til å endre alt.
 • Nora er en «quiet quitter»: – Jeg er ikke lat

  15:45
  Trenden som tok helt av på sosiale medier for et år sida, går ut på at du skal gjøre kun det som forventes av deg på jobb - ikke mer enn det som står i stillingsbeskrivelsen din. Nå er det stadig flere som omfavner «quiet quitting»-trenden i Norge. Betyr det at norske, unge arbeidstakere er litt late, eller er dette fenomenet et symptom på noe større? Og passer quiet quitting i det hele tatt inn her? Klipp i denne episoden er hentet fra NRK. Musikk foruten kjenningsmelodi: Kammerin Hunt + memz
 • I fengsel for å starte arbeiderforening: Historien om Marcus Thrane

  28:27
  Marcus Thrane ble spionert på, dømt for opprør og til og med stempla som mislykka av arbeiderne selv. Men så - 60 år etter sin død, blir levningene hans frakta fra USA til Norge av Arbeiderparti-regjeringa. Han blir hylla som en helt for norsk arbeiderbevegelse. Hva skjedde?  Bli med inn i denne ofte glemte delen av norsk historie.
 • Hvorfor ble det streik?

  16:02
  Arbeidsfolk sier de er forbanna, LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier de er i klassekamp og beskylder NHO for løgn, mens NHO på den andre sida mener at LO burde ha vært fornøyde med forslaget de la på bordet, som for øvrig ble lekket til media. Hva handler dette om? Hvorfor er partene så uenige? Få hele forklaringa her i Rørsla, med journalist Torgny Hasås i studio.
loading...