Rörelse

Share

Hållbar organisering – att hålla in i framtiden

Ep. 1

Hur får vi social mobilisering och organisering att hålla över tid? Hur kan folkbildningens metoder vara ett verktyg för hållbar organisering? Och: hur ser vi till att klimatfrågan omfattar sociala rättviseperspektiv, så att vi också får in fler grupper i miljörättvisekampen? 


Detta får du ta del av i RÖRELSE #1. Samtalet modereras av Showan Shattak. Deltar i samtalet gör Nasim Soleimanpour från Krakel, Annas Mohammad från Motetten Folkets Hus och Riley Schultz från Tillsammans i Förening.

 

Samtalet är en del av kurserna "Social mobilisering och områdesorganisering" och "Community work och mobilisering på lokal nivå", som görs i samarbete mellan Malmö universitet, Helamalmö och ABF Malmö.


Samtalet spelades in med publik på ABF i Malmö, tisdag 18 oktober 2022. 


I podden RÖRELSE tar du del av föreläsningar, samtal, kultur och musik. Det varje avsnitt har gemensamt är den enkla påminnelsen: Allt går att förändra och allt är i rörelse. Vi är din stabila röda röst – från rörelsen, rätt in i öronen.


More Episodes

12/6/2022

Fem sätt att engagera medlemmarna i din förening

Ep. 6
Hur kan föreningen vara tillgänglig, inkluderande och skapa låga trösklar för engagemang? Vad är communitykultur och hur kan vi använda dessa metoder? Hur kan föreningen aktivera medlemmar genom bra digitala strukturer? Till ABFs årliga medlemsträff bjuder vi in de föreningar som är medlemmar hos oss. I år var temat "Engagera medlemmarna i föreningen". Vi lät flera lokala föreningar berätta hur dom, med olika metoder, lyckats med just detta. Dom delade med sig av sina erfarenheter, tips och verktyg kring att engagera fler, nå nya medlemmar och skapa en medlemstillväxt.De som höll föreläsningar var:Pål Brunnström från Institutet för Malmös historia (Malmö universitet)Lina Al-Nahar från Irakiska kulturföreningenJonas Jarl från CommunitykulturcentrumRichard Olsson från Vänsterpartiet MalmöFrida Ekerlund från Vardagens civilkurageDe fem tipsen i detta poddavsnitt är en kort sammanställning från dessa föreläsningar. Du hittar tipsen som text här.Läs mer om att använda ABFs poddstudio här: www.malmo.abf.se/malmo/poddstudio.Läs mer om att bli medlemsorganisation hos ABF här: www.malmo.abf.se/malmo/medlemsorganisation.I podden RÖRELSE tar du del av föreläsningar, samtal, kultur och musik. Det varje avsnitt har gemensamt är den enkla påminnelsen: Allt går att förändra och allt är i rörelse. Vi är din stabila röda röst – från rörelsen, rätt in i öronen.