Share

cover art for Ytelser fra NAV etter oppsigelse eller sluttavtale

Rett sagt

Ytelser fra NAV etter oppsigelse eller sluttavtale

Season 1, Ep. 17

Hva slags ytelser har en oppsagt ansatt krav på fra NAV når oppsigelsestiden er utløpt? Vil det å inngå en sluttavtale føre til at den ansatte taper penger? Hvor mye kan man motta i dagpenger, og hvor lenge? I ukens episode snakker Ragnhild og Siri om ytelser fra NAV etter oppsigelse eller sluttavtale.

More episodes

View all episodes

  • 22. Oppsigelse eller sluttavtale?

    31:17
    Bør man alltid inngå sluttavtaler med overtallige ansatte? Hva hvis virksomheten rett og slett ikke har økonomi til dette, eller helst vil bruke midlene på noe annet enn sluttpakker? Og kan man inngå sluttavtaler uten at den ansatte egentlig mottar noen økonomisk fordel? Denne uken er André Istad Johansen, advokat og partner i Selmer, på besøk hos sine gode kollegaer Ragnhild og Siri i studio og snakker om fordeler og ulemper med oppsigelser og sluttavtaler i nedbemanningsprosesser. 
  • 21. Tvist om oppsigelse etter nedbemanning

    16:50
    Hva bør arbeidsgivere vite om regelverket knyttet til tvister etter oppsigelse? Hva må arbeidsgiver gjøre hvis arbeidstaker krever forhandlinger? Hva er søksmålsfristene hvis arbeidstaker vil ha jobben tilbake, og er fristen annerledes hvis arbeidstaker kun krever erstatning? Og hva innebærer egentlig retten til å stå i stillingen? I ukens episode snakker Ragnhild og Siri om reglene som gjelder ved tvist om en oppsigelse er rettmessig. 
  • 20. Oppsigelsestid

    15:19
    Når oppsigelsene er gitt nærmer omstillingsprosessen seg slutten – men når utløper oppsigelsestiden for dem som er i permisjon? Avbrytes den av ferie? Og hva skal man gjøre med dem som det rett og slett ikke er noe arbeid til, som jo også var noe av bakgrunnen for nedbemanningen som oppsigelsen var begrunnet i? Denne uken snakker Ragnhild og Siri om oppsigelsestid. 
  • 19. Forbudet mot diskriminering pga seksuell orientering

    31:47
    Diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk er forbudt. Forbudet gjelder i samfunnslivet generelt, men er særlig viktig på arbeidsplassen. Arbeidsgivere er forpliktet til å arbeide aktivt, målrettet og planmessig for å hindre diskriminering. Hva kan og bør arbeidsgivere gjøre for å sikre en trygg og inkluderende arbeidsplass for alle? Ragnhild og Siri har hatt besøk av politiker og tidligere leder av LLH (i dag Fri) Jon Reidar Øyan i studio. Jon Reidar minner oss om vår dystre lovhistorie, og deler åpent om egne erfaringer fra arbeidslivet. 
  • 18. Drøftelsesmøter i nedbemanningsprosesser

    26:53
    Skal et drøftelsesmøte gjennomføres på én bestemt måte, uavhengig av grunnlaget for en eventuell oppsigelse? Eller er det noe spesielt man må huske å drøfte når drøftelsesmøtet skyldes en nedbemanningsprosess? Og blir oppsigelsen ugyldig om et slikt møte ikke er holdt? Ragnhild og Siri snakker om drøftelsesmøter i nedbemanningsprosesser i ukens episode. 
  • 16. Arbeidsgiverperspektiv i omstillingsprosesser

    33:02
    Hva må du som arbeidsgiver fokusere mest på i omstillingsprosesser? Hva er de vanligste fallgruvene, og hvordan kan du sørge for at feil som ble gjort i forrige prosess ikke gjentas på nytt? Advokat i TV2 Randi Gustad, er gjest i ukens episode og deler sine erfaringer fra flere omstillingsprosesser i et av Norges største mediekonsern. 
  • 15. Masseoppsigelser

    17:21
    Hva er en masseoppsigelse og hvilke særkrav gjelder for arbeidsgivere som gjennomfører en masseoppsigelse? Hvilken informasjon må arbeidsgiver gi til tillitsvalgte under drøftelsene og hvorfor skal arbeidsgiver varsle NAV? Ragnhild og Siri snakker om masseoppsigelse i ukens episode. 
  • 14. Utvelgelseskriterier

    25:48
    Hvordan skjer utvelgelsen av overtallige ansatte i en nedbemanning? Hva betyr det at utvelgelseskriterier må være saklige? Må ansiennitet alltid vektlegges, og hva med kompetanse og kvalifikasjoner? Tema denne uken er utvelgelseskriterier ved nedbemanning.